5 veckor sedan.....

valparna låg och sparkade i sina mammors magar och nu äter de både välling och torrfoder, skäller, leker och härjar runt i valplådan. Otroligt så snabbt tiden gått ! Om ett par dagar kommer valpintressenterna hit på öppet hus, håll tummmanra för fint väder!

Igår tog Dali sitt viltspårchampionat. Har vi lagt 4 träningsspår totalt så är det inte mer, en härlig hund som fattade med en gång vad han skulle göra. Sedan så har vi aldrig övertränat hundarna utan har de bara förstått så har vi anmält till start, tror inte riktigt på att man skall träna , träna och åter träna på viltspår, och tja det har ju gått bra, annat kan man nog inte säga. Alla våra 6 hundar som nu är hemma, även bichonen är ju Svch !

Idag fick jag sms från Sverre i team kask, friåkare och en förgrundsfigur i skidåkarvärlden. Jag ringde upp för jag lyckas aldrig korta ned mina sms till en vettig nivå....han var jättetrevlig att tala med. Han skall i nästa vecka ta med sig Sofie och Tomas på en skidåkardag i Riksgränsen vilket var Sofies 18-årspresent. Verkligen en "once-in-a-lifetime" upplevelse.
De flyger dit på torsdag , bor sedan där och åker skidor ända till söndag kväll.
Sverre och hans teampartner Kaj är sådana där som kastar sig ut för backar och raviner som borde vara helt omöjliga att ta sig ned i, är med och filmar i skidfilmer och är helt sanslöst våghalsiga. Hans teampartner Kaj skulle också vqrit med men han skadade sig i Alaska. Jag är inte förvånad, jag hade brutit alla ben för länge sedan om jag vågat åka i samma typ av backar som dessa två killar. De åker som sagt skidor över hela världen året om i princip, ja de lever ju på det helt enkelt. Och modiga eller kanske helt crazy det är nog hårfint...

Jag var med Jennifer och Sockan på so-su bk där de går på agilitykurs. Under tiden passar jag på att gå en långsväng med hundarna och sedan tränar jag lydnad med Olivia, kanske vi får för oss att tävla framöver , man vet ju aldrig?
Stella går ju på jaktkurs med Tomas och skall starta till helgen nere i Vingåker.

Vi har också varit i Kristinehamn och parat Millie vår bichon frisé tik som vi har "på foder". Vill allt sig väl så har vi snart ett gäng med ulltussar hemma i slutet på juni. : ) Men det blir sannolikt vår sista kull bichon frisé då vi inte vill ha fler hemma pga pälsvården. Det tar för mycket tid i anspråk, tid som vi hellre ägnar åt hundpromenader. Rasen är oerhört trevlig, men goldisarna och welshen behöver så mycket aktivitet att tiden inte finns även till noggrann pälsvård som bichonerna behöver. Sockan är ju sedan ett år tillbaka helt nedklippt utöver huvudet, men egentligen tycker jag inte man skall ha en bichon om man inte kan hålla dem fina i pälsen och inte klippa ned dem som vi gjort heller. Men jag ursäktar mig lite med att vi faktiskt haft henne fin i 11 år och haft henne bichonklippt så nu på ålderns höst så klippte vi ned henne. Fick höra att hennes mamma blev 15 år och med tanke på att Sockan är 12 och går agility och är hur pigg och ungdomlig som helst förvånas jag inte.

I övrigt så är det som vanligt fullt upp hemma hos oss, mycket studentplanering och prat kring dettta så klart. Alla studentbjudningar är i full gång och ena festen efter den andra avlöser varandra. Mösspåtagning är det på valborg för Sofies del, hon är så fin i sin studentmössa !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0