lite av varje

Idag har vi varit bjudna på 60-års "kalas". Det är min bror Janne som blivit så gammal ! Vi var på Såstaholms värdshus och åt 5-rätters middag.
Så gudomligt gott allting var!
Vi var uppåt 20 personer, de flesta känner jag lite sedan tidigare och vi hade en alltigenom trevlig kväll.
Jag höll t o m ett icke planerat tal till min storebror. Under middagen kom jag liksom att tänka på så många saker som hänt genom åren och satt och mindes tillbaka till då jag var liten. Jag mindes att jag fick veckopeng av honom, hur många småsyskon får det? Tacken jag gav var att spola ned hans suddgummin i toaletten, bryta upp låset till hans rum och att alltid vilja vara med då han hade kompisar hemma, hm...det var nog inte särskilt uppskattat..... Så jag tackade min bror för att han hade haft stort tålamod med sin lillasyster, och tror nog att ålderskillnaden mellan oss inte är så dum, jag har ju gjort likadant själv, det är ju 10 år mellan Jennifer & Sofie oxå.

Jag uppskattar verkligen vår f.d. dagmatte Maggan för att hon kom hem och tittade till valparna och gick ut med hundarna åt oss då. Jag litar på Maggan till 100% så det känns alltid så tryggt att lämna över til henne.
Jag ville inte att de skulle vara själva för länge utan tillsyn.
Hon sade att hon blev så sugen på en valp....ja vi har faktsikt en goldentik och en goldeldenhane otingade än så länge.....

Efter middagen på Såstaholm åkte vi hem till Janne & Helene för tårta och paketöppning. Av oss fick han biljett till Kylie på Globen samt biljetter till den Engelska föreställningen av Mamma mia som kommer i höst.En musical som jag sett 2 gånger i London och som varit helt fantastiskt bra, trots att jag egentligen INTE är en abbafan. Men....musicalen älskade jag , och nog var man lite stolt att vara Svensk då publiken stod upp och sjöng med i den engleska musicalen i London!

Vad har hänt mer? Jo Sofie har gjort testjobb/utbildning på Grönan ett par dagar och skall vara där även imorgon. Hon har sökt jobb där och då börjar det alltid med en sådan här helgutbildning.Det var 700 sökande och de låter 140 gå på denna utbildning, så det kan hon ju vara glad över att kommit så här långt. Men jag är inte så säker på att hon kommer välja det ändå om kanske hon erbjuds sommarjobb på mäklarfirman hon jobbar på under helgerna nu på skolterminerna.

Sofie har även tackat ja till platsen på universitetet i Glasgow. Hon har kommit in på psykologlinjen, men det är 5 år i Skotland.....jag både vill och inte vill även fast jag inser att det är klart hon borde...men ändå 5 år känns långt fram

Och för alla vi som trodde att nu var det väl ändå så att allt tokigt med hundmammor o valpar borde vara över...men icke...igår (fredag)hörde vi att en av goldenvalparna rosslade då han andades......på kvällen åkte jag till djursjukhuset, jouravgifter och oförsäkrad valp till trots....veterinären kunde höra samma rosslande. Han hade dock ingen feber. Så en spruta och sedan vetramoxin som han skall ha bara 0,3 mg av, och det är inte mycket det!
Men faktum, bara ett dygn efter har det slutat, så det känns ju toppen att han redan är bättre. Nu skall han dock äta pastan i 10 dagar framåt.Men det var vår planerade mysmiddag i tv-soffan den fredagskvällen som slutade med att jag satt på djursjukhuset istället....ja så är det att vara hundägare och i synnerhet uppfödare, allting kan hända!

Nu har även welshvalparna öppnat ögonen, de blir 2 veckor på onsdag, goldenvalparna 2 veckor söndag.Hög tid att sova......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0