Nu är vi på banan igen.......

Så typiskt när vi lovat att lägga in valparna och lite kring hela valpningen så lade bloggen ned ett par dagar för att byta "hotell". Detta medförde att vi inte kunde lägga in en enda ny rad eller bild. Men, som ni ser så fungerar det igen! Vad har hänt sedan sist hos oss? I fredags ringde jag en gammal vän sedan många år, veterinär(professor t.o.m.) Ann-Sofie Lagerstedt som är proffs på det här med allt kring valpningar för att rådgöra lite med henne. Hon tyckte att om inget hände på lördagen så skulle vi åka in och undersöka så att valparna mådde bra. Hon var då jag ringde på dag 67 från första parningen och dag 64 från sista, de går normalt 63 dygn ungefär. Till vår glädje var tempen nere på 37.2 lördag morgon så vi slapp åka till veterinären med henne.Vi trodde hon skulle valpa natten mot söndagen men icke...hon bara flåsade och höll oss vakna den natten. Tomas skulle ju sitta sekreterare på goldenklubbens fullmäktigemöte och eftersom det var en viktig position så hade vi ordnat en backup som skulle komma o hjälpa mig att valpa,Lillan vår vän ända sedan vi köpte Yellow och hon Gibbe från samma kull 1981. Vad händer då på söndagsmorgonen, jo Lillans tik var oxå på gång att valpa! Nån dag tidigare än beräknat. Så det var bara för Tomas att vackert lämna sent återbud. Tack och lov kunde han maila över handlingar och en reserv fick hoppa in i hans ställe. Exakt klockan 12 när mötet började kom den första valpen, en tik! Kitty valpade på snabbt och enkelt som hon gjort vid sina tidigare 2 kullar. Och slutresultatet ser ni här: 4 killar och 4 tjejer. De ökar fint i vikt & sover så förnöjsamt med sin trygga mamma som tar så väl hand om dem.
Vi har varit i kontakt med de flesta som önskat sig en valp från denna kull så som det ser ut just nu behöver vi bara ett hem till en tik, inte för att det inte finns intressenter men för att vi gärna vill ha någon som kommer vara tävlingsintresserad utöver att det skall vara en bra familjehund. Kanske även en hane ifall en familj inte kan ordna med sin ledighet.

Det är så fantastiskt att sitta vid valplådan och bara titta på de små, man kan sitta och njuta hur länge som helst egentligen.
Vädret har väl varit så mycket vår nu de här senaste dagarna, ljuvligt. Tog en 2 timmars promenad idag, men Mandy och Kitty var förstås hemma. Mandys temp har gått ned så det kan nog bli valpning när som helst. Jag tyckte förut att hon inte såg ut att ha så många valpar, jag backar på det nu. Nu tycker jag hon är rätt så stor faktiskt, skall kanske gissa på 6 valpar? Eller t o m något fler? Snart vet vi.....
1:a april idag ja, Jennifer ar lättlurad, jag sade att Kitty hade fått två valpar till och lillgumman gick förstås glatt in till Kitty och började räkna....dumma mamma !! Men är det 1:a april så är det. : )
Ett annat skämt som rörde till det i grytan ordentligt var att på ett forum på dvärgpinscherklubben hade man lagt ut ett fejkat pressmeddelande från SKK med loggan o allt att världsutställningen var flyttad till Danmark för att det blivit så många anmälda hundar att man inte skulle få plats i Älvsjö. Jisses så många som gick på detta, eller tänkte de inte alls på att det var den 1/4 ??

Ibland blir man jätteglad för mail, här är ett taget ur ett mail från en familj som redan har en goldentik från oss och som nu hoppas att Mandy får tillräckligt många tikar så de kan få en liten welshtjej oxå:

Blir det inget som passar oss just nu, väntar vi gärna. Det finns en anledning till att vi vill köpa valp av er. Som ni vet har vi haft en del hundar i vårt liv men aldrig från en uppfödare som varit så engagerad från dag ett. Detta känner vi är viktigt för oss!

Vi lovar Ann-C & Björn det här raderna värmde!

Lägger in lite valpbilder på Kitty och Dalis kull samt en skön bild på Mandy som visst tycker det e ok att ligga i sängen nu då hon är högdräktig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0