nya erfarenheter

I torsdags kom veterinären hem till oss för att ta bort sporrarna bak som flera welshar föds med. Alla hade det inte, men några av dem. Man bör ta bort dem innan de blir 3 dagar gamla för att bästa resultat skall uppnås. Det var en pärs kan jag lova för det ville inte sluta att blöda. Veterinären, hennes assistent och Tomas satt hela tiden upptagna med att trycka hårt för att stoppa blödningrna som inte riktigt ville ge sig. Jag ringde min kompis, en erfaren welshuppfödare som sade jag borde skaffa kalium....och det finns i princip inte att köpa. Jag erbjöds att åka till Uppsala för att hämta det, befann mig just då på södermalm....men fick tipset om att många gymnasieskolor använder detta i kemin. Vad gjorde jag då? Jo eftersom jag skulle passera en gymnasieskola på hemvägen ringde jag faktiskt dit och berättade om att jag behövde detta till valpar som annars riskerade att förblöda. Denne underbare rektor som dessutom hade varit kemilärare ställde upp till 100 %, lät mig komma dit och jag fick följa med in i kemisalen. Där hittade vi det jag behövde. Han var verkligen värd dagens ros!! Jag skall skicka honom ett fint foto på valparna då de blivit lite större och gulligare att titta på. Så hem igen och därefter kunde veterinären fortsätta med de andra valparna och det här var mycket mera effektivt än det de hade använt tidigare på dagen. Så slutet gott, allting gott, men det var ganska tufft det skall jag villigt erkänna! Nu dagen efter är allt som vanligt och man får lägga till det här som en uppfödarerfarenhet helt enkelt.
På kvällen var jag med Jennifer och Sockan på Mälarö bk där Jennifer börjat en kurs i Rallylydnad. Hon var den yngsta deltagaren , 9 år och Sockan var äldst, 12 år, men de var så duktiga och goa tillsammans. Jennifer var jättestolt över att det hade gått så bra, själv stod jag stilla i 1½ timme och höll på att frysa ihjäl. Men vad gör man inte för sina barn...?

Idag har både Kitty och Mandy fått gå ut en kortis i skogen ovanför där vi bor, det var nog skönt för dem att få lämna valplådan en kort stund och komma ut i det fina vädret.
På jobbet gick jag ned till vårt gym idag och tränade en timme. Vi har det så bra att vi får träna 1,15 timme i veckan på betald arbetstid och vi har ett eget jättefint gym. Jag har spelat in en cd med bra träningsmusik, och jag passade på idag då jag var helt ensam på gymmet att låta musiken flöda högt medan jag tränade alla muskler jag knappt visste fanns....det går konstigt nog bättre om man tränar till hög, bra musik.
En av våra valpköpare,(fodervärd) ringde och berättade att de hade blivit godkända i anlagsklassen på viltspåret idag. Kattis har gått kursen vi anordnat men det var hennes man Markus som gick själva spåret idag. Sååå kul !!! Men hm...ni andra som gått kursen, det är dax att starta nu!! Prova, det kan inte mer än misslyckas i värsta fall, men våga prova i alla fall. Fast några av er har ju förstås blivit uppflyttade till öppen klass så jag gissar ni anmält eller kommer anmäla nu under våren?
Vid sidan av allt hunderi håller vi på att försöka planera för Sofies studenbjudning samt inte minst vilka skolor hon skall söka till i höst. Det känns så viktigt att välja rätt. Tomas var på fest på sitt jobb ikväll, när han kom hem hade jag somnat i soffan, inte så ovanligt kan jag ju erkänna att jag somnar just där....

Kommentarer
Postat av: Helena

ojoj! hur hinner du med???? ja! jag vet i och för sig att man själv kan undra ibland...vad håller man på med? Hihihi!!
Vad duktig du är som försöker få en "egen" tid också, med lite träning bla. Perfekt att jobbet hjälper till med egenvården!
Så skönt för de små mammorna att få komma ut i skogen också och få "egen" tid! Härligt att det flyter på hos er!
Stackars Tomas som somnade i soffan!! fniss! stoppade du om honom väl?
Ikväll blir Göran borta på kurs, men inga sysselsättningsproblem lär jag ha för det! ojoj vad kartonger här står, överallt! Tjejerna innebandycup i Upplands-Väsby och Calle fotbollscup i Sollentuna, hundarna propsar på sitt såklart! Sånt är livet! Ha det gott!

2008-04-05 @ 09:27:44
URL: http://www.goldendreams.se
Postat av: Anette

Oj, man får vara med om en hel del som uppfödare hör jag!! Vilken tur att allt gick bra och att du fick tag på en snäll rektor!!
Vad duktig du är som tränar på gymmet.. borde jag också göra :)
Vad roligt att Rossos syrra blev godkänd, Rosso ska också anmälas så småningom..

Ha det så gott// Anette

2008-04-05 @ 21:22:30
URL: http://www.goldmine.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0