valpträff

Idag bjöd vädergudarna på ett  fantastiskt fint väder. Det passade mer än utmärkt då vi hade vår allra första welshvalpträff. Temat var trimning så vi tog hjälp av Yvonne på kennel Iagos i Sorunda. Hon gjorde ett kanonjobb med Mandy och alla valpköpare kunde både titta och ställa frågor till Yvonne samt även få praktisera lite själva på Mandy som skall ha en eloge för att hon stod så stilla och tålmodigt uppe på trimbordet i värmen.
Då vi var klara for vi en bit bort och satt och fikade i en liten skogskant medans våra valpar kopplade av och lekte lite med varandra.
Som uppfödare blir man så jätteglad när man ser hur bra hundvalparna fått det och hur högt älskade de är . Alla verkar så välmående,positiva och glada! 

När jag kom hem hade mail kommit från de som hämtade sina bichonvalpar igår, här var det också bara glada familjer som redan älskade sina nya fyrbenta familjemedlemmar. 

Men jag fick oxå ett samtal från en ledsen matte som bestämt sig för att hon inte kan ha kvar Tindra, en 1½ årig goldentik. Hon har skiljt sig och varken tiden elelr pengarna räcker till eftersom hon nu mer eller mindre själv har hand om två små söner också. Så vi  skall tillsammans se om vi kan finna en halvfodervärd till Tindra eftersom hon är det även idag. Tindra är ju en trevlig dotter till Kitty, fullt frisk så jag vill inte släppa möjligheten att kunna gå vidare på de linjerna i framtiden.

valptomt..... : (

Jaha, nu är allt tillbaka i det vanliga igen, både mamma Millie och hennes 4 valpar har flyttat idag. Så tomt det blir utan de här små dunbollarna som har varit så roliga att ha! Och tänk vad de fått vara med, på  husvagnssemester och i Sälen, men det blir ju så enkelt eftersom de varit så små och behändiga. Pigga, livliga och totalt orädda är lite beskrivning av hur de är.
Vi fick ju ett återbud då de var över 6 veckor gamla. Men det löste sig på allra bästa vis....Ann-Britt & Peter som är Millies ägare skulle ta hand om valparna åt oss förra helgen då vi skulle åka över weekenden till Nyköping/Norrköping med husvagnen för att ställa ut och umgås med 2 valpköparfamiljer, även de med husvagnar. Ann-Britt & Peter blev så valpsjuka att de ville ha en av killarna och så blev det. Så nu har lille Joppe fått flytta hem med sin mamma och delar samma lya som halvsyster Pärlan och dessutom familjens andre hane, Ludde.
Så det kan gå om man bara skall vara hundvakt...tihi...ja, det är inte svårt att förstå, kullen har verkligen varit både trevliga att ha och snygga att se på!

Veckan har bara rusat iväg, jag red i tsidags, det var ett halvår sedan sist och jag kan garantera att jag fick träningsvärk i magmusklerna! Men kul var det och jag fick ha min favorithäs Savanna, hon är förresten dräktig med världens härligaste hingst, Alpen som också bor vid ridskolan.  Det kan nog bli någonting riktigt fint av det. Savanna sägs vara en av stallets bästa hästar dessutom, och Alpen är bara så läcker att se, och han har haft fina framgångar på tävlingsbanan  också.Förra helgen debuterade Maria på kennel kapplandet med welshtiken hon köpte från oss. Ingen dålig debut precis, BIS valp både på lördagen och på söndagen. Skall bli så kul att följa henne för Maria är verkligen en mycket aktiv utställare, Hon är mesttadels jättenöjd med Elsa, men ibland färdig att sälja henne på Blocket  : )  Ja, det är nog en dam med lite mera ideér och egen vilja liksom de flesta welsharna om man jämnför med goldisarna, men det är ju det som är så intressant och roligt oxå.

Olivia är dräktig, nu får vi hålla alla tummar vi har för att det kommer gå bra denna gången. Jag var hos Ann-Sofie Lagerstedt och kollade upp henne så nu följer jag Ann-Sofies råd till 100% i den fortsatta dräktigheten. Vill ju inte ha missfall/livmoderinflammation som vi drabbades av förra gången hon väntade valpar.

Imorggon har vi valpträff med welshvalparna, skall bli jättespännande att träffa dem igen. Vi skall till Yvonne på kennel Iagos och ha trimningsträff.. Hon är duktig att trimma, har ialla fall Ola sagt och då kommer vi träffas hemma hos henne i Sorunda. Jag kan iof lite grann, men kanske inte tillräckligt för att lära ut till valpköpare ännu, tycker jag själv alltså.
 

InO

återbud !

Idag fick vi ett mail från en av de familjer som skulle haft en av hanarna att de backar ur. De har just flyttat till ett nytt större hus på annan ort och känner att det tar mer tid än de hade trott och att tiden inte kommer räcka till för en valp just nu. I och för sig kanske rätt tänkt, men tråkigt ändå. De har ju varit tingade allihopa så pass länge och vi har fått säga nej till flera andra familjer så nu känns det som att börja om igen dock med det att han är leveransklar redan om en dryg vekca, och vi är ju så noga med att finna bra hem att vi sannolikt inte kommer hinna hitta ett bra hem så pass fort. Men hellre ett återbud nu än om de kommit på det efter någon månad och då velat ångra sig.

Idag har jag varit med Sofie och skrivit in henne vid Socialhögskolan. Skolan var inte direkt upplyftande, såg ut som en gammal tråkig högstadieskola , så vi får hoppas att det blir bättre än det såg ut. Första året läser de bl.a. mycket juridik ett ämne Sofie är intresserad av.
Höstens aktiviteter ser ut att bli rätt många, ridning, friidrott och hundkurs för Jennifer, Jag själv skall gå hundkurs och rida. Tomas skall gå kurs för att utöka sitt körkort, och Sofie hon tränar ju på som vanligt några dagar i veckan. Hon planerar oxå att vara aktiv i studentkåren så ja, vi kommer då att fortsätta som vanligt i vår familj....alltid fullt upp !
Imorgon skall vi åka till Bollnäs och kolla en husvagn vi funderar på att köpa. Idag gick jag ju som sagt på stan med Sofie från klockan 10 till 20, så vi var bra trötta i fötterna. Och givetvis hittade vi kläder, jag bara älskar att shoppa. Det är bara ekonomin som sätter begränsningar för det....

så söt helt enkelt bara.


mmmmm gott !


högst uppe på fjället i Tandådalen


nyfiken på ett bad Mandy?


världen känns så stor...


semester med valparna och på jaktkurs med Mandy

Vi har varit några dagar i vårt hus i Sälen. Allihopa! Både hundarna, vi fyra 2-benta och inte minst valparna. Vi fick ta 2 bilar för att få plats, men det var ju ett utmärkt tillfälle för Sofie att köra långkörning nu när hon just fått körkortet.
Vi hade det oerhört lugnt och avkopplande med sköna promenader upp i backarna där vi i normala fall tar liftarna och åker utför. Klart jobbigare att gå uppför : ) Vi plockade blåbär och åt till efterrätt. Vi letade även efter hjortron, men kanske 20 stycken var allt vi hittade. Däremot färskt björnbajs...hm....det kändes som man inte ville gå alltför långt från bilen , lite otäckt är det allt för man blir nog lite lätt nervös om man träffar på björnar då man har så många hundar..
 
Flickorna fick rida på en islandsritt i fjällen. Egentligen skulle vi ridit alla 4 men de hade dubbelbokat så det fanns inte hästar så att det skulle räcka.Så det fick bli tjejerna som red ut på islandshästritt på fjället. De galopperade mycket och red i tölt. Jennifer har ju ridit ett par år så hon grejar det riktigt bra nu.

Pratade med Britta på kennel goldentail, och deras tik som de parade med Dali är dräktig. Ska bli skoj att se valparna sedan, de bor i Upplands väsby så det tar ju ingen lång tid att åka dit.

Nåväl, valparna är ju 6 veckor gamla nu och de är så sällskapliga. De har idag fått prova att gå lite i koppel för första gången. De äter bra och allting går helt enkelt jättebra och de är så goa allihopa. Ingen större skillnad i sättet på dem ännu, möjligen en som är mera otålig om han inte får precis som han vill, det talar han minsann om för oss allihopa- även de som sover!

Idag söndag har jag gjort nåt som var "skitkul". Jag tog Mandy med mig och gick på en jaktkursdag på Långtora fassaneri och Amir. Vi var 11 hundar/hundförare, pointer, weimaraner och vorsteh och så Mandy då som enda spaniel. Vi fick börja med jaktdressyr, dvs gå fot, möta varandra, tgå slalom mellan varandra, träna att sitta snabbt på visselsignal samt att sitta kvar medan vi flyttade oss bort ett tiotal meter från hundarna. Då sköt Amir skott så vi fick se hur hundarna kunde sitta resp ligga kvar.
Efter ett tag gav vi oss ut på promenad på en lång rad bland stora stenar som vi fick klätta över och hoppa emellan och ta stora kliv över, allt för att träna på att inte hundarna skulle dra i kopplet. utan mer eller mindre skulle de gå fot.  Det vart onekligen dagens motionspass. Alla hundarna fungerade väldigt bra ihop, inte en massa gruff eller liknande.

Vi fikade på Amirs gård, vattnade hundarna innan vi gick ut på fälten och tränade jakt. I början gick vi en och en och övade bland fåglar som fanns i markerna. Sedan fick vi även gå parvis. Mandy stötte säkert upp 5-6 fasanfåglar och jag blåste då i pipan så att hon tvärstannade. Jag var minst sagt imponerad över att det fungerade så bra bland alla riktiga fåglar. Vi har ju aldrig tidigare fått möjlighet att träna så här,mera på riktigt! Enda skillnaden var ju att det inte sköts några fåglar utan bara träna att stöta upp dem eller som för de stående hundarna träna på att ställa för fågel.
Intressant och lärorikt är det minsta jag kan säga. Vi höll på mellan 9-13 sedan avslutade vi med att sitta o fika och prata en stund så jag var inte hemma förrän bortåt 3. Men oj vilken dag, och jag var sååå nöjd med att Mandy stannade när jag blåste mitt bland fåglarna som flög upp precis framför henne då hon stött upp dem i markerna.

Hur kom jag då på detta med Amir? Jo jag såg ett tv-program tidigare i våras tror jag det var,om jägare som tränade och anordnade aktiviteter som hade med fågeljakt att göra. Jag såg att han använde metoder jag gillar, dvs bestämd när det behövs men däremellan väldigt mjuk och fin med hundarna. Det ger resultat och som sagt Mandy har imponerat på mig efter bara en kursdag med Amir. Tror han e från Iran och han har jagat med hund redan som barn då hans far oxå var jägare. Han har gott rykte om att vara duktig med hund och de tar även emot hundar både på privata kurser och att han tar emot hundar för träning som då får bo hos honom en tid. Jag kommer suga på karamellen länge, det var väl värt de 650:- det faktsikt kostade att vara med.

RSS 2.0