valptomt..... : (

Jaha, nu är allt tillbaka i det vanliga igen, både mamma Millie och hennes 4 valpar har flyttat idag. Så tomt det blir utan de här små dunbollarna som har varit så roliga att ha! Och tänk vad de fått vara med, på  husvagnssemester och i Sälen, men det blir ju så enkelt eftersom de varit så små och behändiga. Pigga, livliga och totalt orädda är lite beskrivning av hur de är.
Vi fick ju ett återbud då de var över 6 veckor gamla. Men det löste sig på allra bästa vis....Ann-Britt & Peter som är Millies ägare skulle ta hand om valparna åt oss förra helgen då vi skulle åka över weekenden till Nyköping/Norrköping med husvagnen för att ställa ut och umgås med 2 valpköparfamiljer, även de med husvagnar. Ann-Britt & Peter blev så valpsjuka att de ville ha en av killarna och så blev det. Så nu har lille Joppe fått flytta hem med sin mamma och delar samma lya som halvsyster Pärlan och dessutom familjens andre hane, Ludde.
Så det kan gå om man bara skall vara hundvakt...tihi...ja, det är inte svårt att förstå, kullen har verkligen varit både trevliga att ha och snygga att se på!

Veckan har bara rusat iväg, jag red i tsidags, det var ett halvår sedan sist och jag kan garantera att jag fick träningsvärk i magmusklerna! Men kul var det och jag fick ha min favorithäs Savanna, hon är förresten dräktig med världens härligaste hingst, Alpen som också bor vid ridskolan.  Det kan nog bli någonting riktigt fint av det. Savanna sägs vara en av stallets bästa hästar dessutom, och Alpen är bara så läcker att se, och han har haft fina framgångar på tävlingsbanan  också.Förra helgen debuterade Maria på kennel kapplandet med welshtiken hon köpte från oss. Ingen dålig debut precis, BIS valp både på lördagen och på söndagen. Skall bli så kul att följa henne för Maria är verkligen en mycket aktiv utställare, Hon är mesttadels jättenöjd med Elsa, men ibland färdig att sälja henne på Blocket  : )  Ja, det är nog en dam med lite mera ideér och egen vilja liksom de flesta welsharna om man jämnför med goldisarna, men det är ju det som är så intressant och roligt oxå.

Olivia är dräktig, nu får vi hålla alla tummar vi har för att det kommer gå bra denna gången. Jag var hos Ann-Sofie Lagerstedt och kollade upp henne så nu följer jag Ann-Sofies råd till 100% i den fortsatta dräktigheten. Vill ju inte ha missfall/livmoderinflammation som vi drabbades av förra gången hon väntade valpar.

Imorggon har vi valpträff med welshvalparna, skall bli jättespännande att träffa dem igen. Vi skall till Yvonne på kennel Iagos och ha trimningsträff.. Hon är duktig att trimma, har ialla fall Ola sagt och då kommer vi träffas hemma hos henne i Sorunda. Jag kan iof lite grann, men kanske inte tillräckligt för att lära ut till valpköpare ännu, tycker jag själv alltså.
 

InO

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0