skönt med vila i värmen invid vattenskålen


På äventyr i gröngräset


Nära skjuter ingen hare......

Vi åkte till Ransäter, ingen kommer nog att glömma värmen, varken de två eller fyrbenta! Solen gassade på oss och kvällen var varm att man gick i linne och shorts och önskade nästan att man bara gick i  bikini sent på kvällen. Härligt semestervääder. Vi bodde på utställningscampingen omgiven av massa husvagnar och husbilar och hundar i massor ! En härligt avslappnad stämning rådde på campingområdet och vi hade placerat vår husvagn bara ett 20-tal meter från toaletterna o duschen vilket var skönt, det blev ett par duschar om dagen när det var så varmet. Hundarna, utom de som löpte fick simma i Klarälven som flöt nära intill utställningsområdet där vi bodde. Oj, så de nnjöt av att simma och leka i vattnet.
Vi bodde grannar med bichonuppfödarna Monika och Gullvi Winterhamre. Det var faktiskt en slump bara att vi hamnade precis på samma ställe på området men det var en trevlig tillfällighet. De mindes tydligare än jag själv gjorde när vi ställde ut Sockan som valp- Men det är klart, de hade ju hållit på några år då och hade haft en hel del framgångar och vi var nya på rasen då för 12 år sedan. Numera är de mina if-kkunder dessutom så vi har verkligen behållit kontakten. Deras ena tik var dräktig så mer kontakt blir det snart.

Sofie var hemma och tog hand om valparna och mamma Millie, men även familjen Ädel var hemma en sväng och tittade till dem lite.

Hur gick det då??  Jo Dali blev placerad 3:a i öppenklassen med ck och reserv bästa hane. Domaren gav bara 3 ck i den öppna klassen för han sade att det bara var de 3 som inte höjde på sina svansar, något han ogillade skarpt. (Dan Eriksson) Men så var det då Olivia, hon hamnade tvåa i öppen klass precis bakom certtiken! Certtiken var dock jättefin, men ändå.....Olivia behöver ju bara ett cert till för att bli champion och nu var det ju så nära det kan bli! 3:a bästa tik blev hon sedan.

Sofie har nu äntligen bestämt sig.....det blir socialhögskolan nu till hösten. Hon vill inte dra på sig nära på 1 miljon i studieskulder vilket det skulle bli med Glasgow. Hon provar så här, det ingår ju både psykologi och juridik i socionomutbildeningen så  man vet ju inte vad hon så småniingom riktar in sig på. Billigt blir det ju för henne eftersom hon bor hemma och betalar inget, hon kommer jobba xtra på både Ica och mäklarfirman har hon tänkt.....så jag tror kanske hon gör rätt även om Glasgow varit en större utmaning och lite mer spännande, men för en miljon.....
I socionomutbildningen kunde man få lägga praktiken utomlands så kanske det kan vara ett alternativ för henne framöver?

I helgen klarade Helena och Derby sin andra etta i öppenklass. denna gång på ett ordinarie prov så nu behövs bara en etta innan hon blir SVCh, så kul och så bra av Helena som nyss slutat att amma sin minsting.
 
Vid samma tillfälle blev en av våra valpköpare Susanne Nordlander godkänd som viltspårsdomare vilket ju även Göran Ädel också blivit helt nyligen. Vilka duktiga valpköpare = )

Ibland gör man galna saker, som att handla en ny husvagn fast vi egentligen inte alls har råd till det just nu ! Vi skall ju åka till Usa& Karibien i vinter och har ju sagt att vi skall spara och kunan resa dit, men så blev det en ny husvagn .....jo, vi skall fortfarande åka till Usa, men husvagnen kom sig av att den vi har nu börjat att göra sitt och tja.....ibland bara gör man lite galna saker då.


Våra goa bichonvalpar har hunnit fylla 4 veckor nu. Ett par valpköpare har hunnit att hälsa på och ytterligare två kommer denna vecka. Sedan åker vi ju till Sälen en vecka, Sofie har fått ledigt från Ica och följer med, Vi får ta två bilar, blir omöjligt annars med 7 hundar, 4 valpar och 4 personer. Visserligen rymmer volvon o takboxen mycket...men inte så här mycket. = )  Men nu jobbar vi hela veckan, oj, en vecka....det är liksom inte så mycket för sedan e vi lediga två veckor igen, yippppie !   

vi växer


Snart 4 veckor gamla !

Tiden bara rinner iväg. Vi har varit lediga lite men skall nu ge oss av till utställningen i Ransäter. Sofie e hemma o tar hand om Millie och valparna. Oj så fina de är och nu börjar de busa lite, skälla och vifta på sina små svansar när man umgås med dem eller bara kommer in till dem. De skall nu få flytta in i köket till en ganska stor hage och därmed lämna valplådan. Börjar att bli stora minsann : ) Ett par av våra kommande valpköpare har varit och hälsat på valparna och det är jag säker på gör att de längtar om möjligt ännu mer tills de kan få hämta hem sin lilla "bomullstuss". Idag har mamma Mandy fått leka lite med sin valp Nelli, de var så roliga att se tillsammans. Sofie har funderingar om hon skall stanna kvar i Sverige och läsa på socionomlinjen eller åka till Glasgow och gå utbildningen till Psykolog. Inget lätt val, finns en mängd för- och nackdelar med bägge sakerna, men på måndag måste hon lämna in defintivt besked och det är väl därför detta bara snurrar i huvudet på henne just nu. PÅ måndag börjar jag och Tomas att jobba en vacka innan vi är lediga för att åka till Sälen hela familjen. Skall bli så skönt och avkopplande att ta med alla hundarna och gå härliga skogspromenader där vi i vanliga fall dundrar ner på skidor, men naturen är minst lika vacker nu och det brukar vara nästan tomt på folk. Ha det gott så kommer det nog bli lite mer skrivet efter denna helgen.

på semester

Nu blir det inga foton eftersom vi är bortresta. Men valparbna mår prima och är med oss på semestern så klart.Idag är de 3 veckor gamla och vi har avmaskat dem och klippt deras små klor. De kan i stort sett gå nu och har börjat få sina fläckar i pälsen. De är jämna i storleken och Millie är en tik som vekligen tar allting med ro. Jag har köpt välling så snart skall vi börja låta valparna prova på att äta barnvälling också. De är så goa de här små, väger nu 1 kg. Har sänt in registreringen till Skk så snart blir deras stamtavlor klara. Har fotat valparna då de provade att gå sina första steg i gräset, men det kan vi inte lägga in i datan förrän vi är hemma igen. En vecka har gått av de hör 2 veckornas semester men jag tycker det känns som jag varit ledig mycket längre vilket är väldigt positivt. Sofie är hemma själv eftersom hon ju jobbar.

sover så gott


Vilken gosig plats han valt


småttingarna e så goa nu

Alla valparna är nu tingade och handpenningarna betalade. Vi är jättenöjda med alla våra nya valpköpare som vi är övertygade kommer bli bra hem till våra valpar. Det dröjer inte så länge innan de kan gå, men de är ju så runda om sina magar att bvakbenen inte fått tillräckligt mycket muskler ännu för att orka lyfta upp bakdelarna  = ) Men de kämpar på och tar sig fram riktigt bra i alla fall. Vi har fortfarande väldigt varmt hemma, men de verkar så nöjda med tillvaron ändå. Och vem skulle inte det? Sova, äta och bli ompysslade. Idag har då Sofie äntligen bestämt sig för att åka till Glasgow. Det har varit många funderingar och det är självfallet inte så enkelt att fatta ett beslut som innebär studier i Skottland under 7 år med studieskulder som blir väldigt,väldigt höga. Hon har ju så bra xtrajobb härhemma att det oxå blir på den negativa sidan att tappa denna möjlighet att tjäna lite xtra. Men vi har tillsammans ändå bestämt att hon skall prova. Om det inte fungerar får hon söka till socionomlinjen i vår istället. Hon kom ju in där denna terminen vid Stockholms universitet, och antagningspoängen brukar vara lägre på vårterminen så då borde hon komma in även då. Igår kväll var jag, & Jennifer tillsammans med hennes bästa kompis Hannah med storebror David o mamma Lisa & pappa Rickard på grönan. Vädret var fantastiskt fint och vi var där från 16 tills de stängde vid 22. Barnen utnyttjade verkligen sina åkband och vi hade en verkligt trevlig eftermiddag/kväll. På den lyxiga sidan stod att Sofie skjutsade ut oss till Djurgården och hämtade oss sedan på kvällen. Hon hade inget särskilt för sig och då var det ett perfekt tillfälle att träna vidare på att köra i city. Man behöver ju trots  allt öva mer även fast hon har sitt körkort. Olivia har börjat löpa så jag har varit i kontakt med "min veterinär i sådana här sammanhang, Ann-Sofie Lagerstedt. Vi skall göra allt som går för att se om vi kan få en kull valpar på henne och slippa livmoderinflammationen denna gången.¨Även om jag är väl medveten om riskerna vill jag på något vis inte ta till mig det utan vill utgå från att allting kommer att gå bra denna gången...... 

På World Dog ShowNågra hektiska dagar med full fart, men kul var det!!

valparna har öppnat sina ögon = )

Först fick jag en bild tagen ovetandes från min sida när jag jobbade vid Wds-showen under tre intensiva dagar. Det syns nog att jag trivs, i alla fall så sskrattar jag på bilden ovetandes om att den togs just då.
Nu har våra valpar öppnat sina små ögon. Så söta de blir när man kan se på dem och de ser tillbaks.

I kväll skall vi fira Sofie = )

Idag körde Sofie upp och hon grejade körkortet, fläckfritt hade hon kört sade körkortsinspektören. Vi firar med att gå på favoritrestaurangen Godthem och äta plankstek. Känns så kul för oss som övningskört med henne, övat,övat och övat att hon klarade det vid första försöket. Så ikväll får hon köra bilen utan övningskörskylten till Djurgår´n. Så härligt! 

valparna en vecka gamla


valparna 1 vecka gamla

Nu har jag jobbat,jobbat och åter jobbat på wds-showen. Det har varit roligt men ändå så mycket vi hade att göra, det stod folk i kö och handlade, vi beställde nya varor och de hann knappt komma innan det tog slut igen. Det visade sig att det var över 50 tusen betalande besökare på världsutställningen under de här 4 dagarna. Folk från hela världen och ja klart de ville handla SKK:s profilkläder, väskor, jackor ja allt !
Idag har vi fått ledigt för att försöka vila ut innan vi börjar imorgon igen.

Valparna har vuxit på sig ordentligt och det bara liksom flyter på. Jag har tagit en bild där man kan se att de är som små paddor med stora trinda magar minsann. Minsta pip från valplådan och Millie är där på två sekunder. Men de är normalt sett så nöjda och bara äter och sover.

Bichonvalpar är lite senare i sin utveckling än goldenvalpar vet jag sedan tidigae, både med att öppna ögonen, få tänder och lära sig att gå, så det tar ett tag misstänker jag innan de öppnar sina ögon. Då blir de liksom mer personliga när de kan titta tillbaka på en. För er som undrar över fläckarna...det är nagellack vi använt för att kunna skilja på dem.

I övrigt så vet vi nu att vi få ha kvar Dali ganska länge, ....det glädjer oss, men Jeanette tycker  att han har det så bra hos oss, verkar trivas  och hon har ju hans far som används i avel så det var ingen panik .....känns kul för oss som är så förtjusta i honom.
Har just kört Jeanetta (hans ägare som varit och tittat på världsutställningen ) till Arlanda , hon skulle till Mallorca och sluta upp med resten av hennes familj som åkte dit redan i lördags. Skönt för henne...här regnar det massor idag ! Jeanette är så lättsam och trevlig så det har varit trevligt att ha henne här ett par dagar.

Vi har hunnit köpa en ny Tv,platt 37 tum samt ny dvd som helt slogs ut undere blixtnedslaget. De var intne på kostnadsförslag men det var inte lönsamt att laga, så tur man har en bra hemförsäkring, if... så klart!

bättre! yes !

Så nu har jag då stannat hemma 2 dagar och vilat foten, inte en enda hundpromenad har jag tagit, det har de andra i familjen fått klara av. Igår var jag hos "farbror doktorn" oxå, fick värktabletter och zonsalva eftersom jag inte kan äta inflammationshämmande tabletter som jag hade fått utskrivet annars. Sofie fick övningsköra när jag skulle till doktorn, Tomas jobbade ju och jag hade inte kunnat köra själv. Men idag är det nästan,nästan helt bra känns det som. Så imorgon bitti är det dags ! Skall bli jättespännande, så annorlunda med folk och hundar från hela världen, vi får nog nytta av engelskakursen vi haft på jobbet med Mark! Idag åkte Sofie med ett stort,stort kompisgäng till musikfestivalen i Arvika. De stannar till söndag och kommer inte hem förrän sent söndag kväll. Hon börjar jobba 8 på måndagsmorgonen så jag hoppas hon har vett att försöka sova lite på bussresan hem. Det lär väl bli mycket party kan jag tro, men Sofie har koll på läget det är jag säker på. (Ha ha !! kanske ni tänker det tror alla föräldrar.....) De kommer säkert ha det jätteskoj, det har vi förstått på kompisar till henne som varit i Arvika tidigare år. De åkte buss, känns som en smart idé och säkert roligare oxå. Tanjas pappa skjutsade henne & Tanja till stationen, jag kunde ju inte pga foten och Tomas var och ögonlyste Dali som förresten var fri. Tur det, han skall para en tik i nästa vecka och har ju just parat en annan. Idag har vi döpt valparna. De skall heta följande: Cotton-Field, Cotton-Like, Cotton-Mill & Cotton-Tail. Nu har familj nummer 2 lagt handpenning på sin valp, känns nog rätt skönt för dem att ha säkrat en valp så långt man nu kan det, allt kan ju trots allt hända med en valp det kan man aldrig vara helt 100 på, men normalt sett går ju allting bra. Fick en förfrågan från en som det verkar, stor bichonkennel i Rumänien, husse i den kenneln kommer till utställningen wds nu för att prata med mig lite där. De sökte just efter en hanhund. Men jag vet inte...jag har ju ett par familjer till som jag skall träffa först innan vi vill bestämma något mera. Ha det bäst! Jag lär inte få så mycket tid framöver nu de närmaste dagarna att skriva här i bloggen!

tryggare kan ingen vara ½ vecka gamla nu


valparna har fått det svalare nu

Ja, det blev så varmt för dem att ligga på en tjock hundfilt så vi tog helt enkelt bort filten så att de nu ligger direkt på dagstidningar. Finns alltid risk att de kan färga lite i den vita pälsen, men nu blir det mycket,mycket skönare för dem alla. De har ökat rejält i vikt nu, den största väger 298 gram , tänk snart, om några dagar kommer den väga som 1 smörpaket. Skall klura på lite namn framöver, gotton.......?

sällskapssjuka Millie

I natt så väckt hon oss mer än en gång. Hon har sin valplåda bara 5 meter från vår säng, men i kontorsrummet som ligger precis bredvid sovrummet. Men att ligga i kontorsrummet var ju för långt bort måste Millie tycka...hon vart inte nöjd förrän Tomas tog fram ett liggunderlag och bäddade precis intill valplådan. Mycket sällskapssjuk liten madame lilla Millie. Fodervärden, Ann-Britt påminnde mig om att hon varit precis likadan förra gången, vissa saker förtränger jag tydligen.... Men oj så de växer de små, jag tycker redan de börjar se stora ut. Allt går så jättebra med både dem och mamma Millie. Nu håller vi på med att bestämma vilka som kommer få köpa en valp ur denna kull. En familj har redan satt in handpenningen så jag tror att det känns skönt för dem att kunna vara säker på att få en valp härifrån. Idag fick gjorde jag illa en fot, så illa att Tomas fick hämta mig med bilen då jag var ute på hundpromenad. Jag tror det kan ha blivit nån slags muskel eller senfästeshistoria i foten, det gör så fruktansvärt ont, även om jag sitter. Låter väl inte så himla kul med tane på att jag skall stå poch gå flera dagar nu på world dogshowen. Jag har lindat foten, satt på voltarensalva och så får vi bara hoppas att det blir bättre, mycket,mycket snart. Tur jag inte skall visa någon hund i alla fall, det skulle aldrig gått. Sofie är tack och lov ledig imorgon så jag vet vem som får ta hundpromenaderna då åtminstone. Men så mycket olämpligare kunde inte det här komma. Har en tid hos ögonläkare i stan imrgon bitti, men det måste jag lämna återbud till, och att åka till Älvsjö och bygga montern är uteslutet, nej, skall jag ha någon chans att kunna jobba på wds får jag nog vara hemma och vila helt imorgon i alla fall till att börja med.... : ( inte kul alls ! Imorgon blir det busstrek, iundrar om fler atar bilen till hundutställningen då? Kommer aldrig räcka med p-platser i så fall. Så den busstrejken kom inte heller så lägligt eftersom skk uppmanat folk att åka kommunalt!

RSS 2.0