Nära skjuter ingen hare......

Vi åkte till Ransäter, ingen kommer nog att glömma värmen, varken de två eller fyrbenta! Solen gassade på oss och kvällen var varm att man gick i linne och shorts och önskade nästan att man bara gick i  bikini sent på kvällen. Härligt semestervääder. Vi bodde på utställningscampingen omgiven av massa husvagnar och husbilar och hundar i massor ! En härligt avslappnad stämning rådde på campingområdet och vi hade placerat vår husvagn bara ett 20-tal meter från toaletterna o duschen vilket var skönt, det blev ett par duschar om dagen när det var så varmet. Hundarna, utom de som löpte fick simma i Klarälven som flöt nära intill utställningsområdet där vi bodde. Oj, så de nnjöt av att simma och leka i vattnet.
Vi bodde grannar med bichonuppfödarna Monika och Gullvi Winterhamre. Det var faktiskt en slump bara att vi hamnade precis på samma ställe på området men det var en trevlig tillfällighet. De mindes tydligare än jag själv gjorde när vi ställde ut Sockan som valp- Men det är klart, de hade ju hållit på några år då och hade haft en hel del framgångar och vi var nya på rasen då för 12 år sedan. Numera är de mina if-kkunder dessutom så vi har verkligen behållit kontakten. Deras ena tik var dräktig så mer kontakt blir det snart.

Sofie var hemma och tog hand om valparna och mamma Millie, men även familjen Ädel var hemma en sväng och tittade till dem lite.

Hur gick det då??  Jo Dali blev placerad 3:a i öppenklassen med ck och reserv bästa hane. Domaren gav bara 3 ck i den öppna klassen för han sade att det bara var de 3 som inte höjde på sina svansar, något han ogillade skarpt. (Dan Eriksson) Men så var det då Olivia, hon hamnade tvåa i öppen klass precis bakom certtiken! Certtiken var dock jättefin, men ändå.....Olivia behöver ju bara ett cert till för att bli champion och nu var det ju så nära det kan bli! 3:a bästa tik blev hon sedan.

Sofie har nu äntligen bestämt sig.....det blir socialhögskolan nu till hösten. Hon vill inte dra på sig nära på 1 miljon i studieskulder vilket det skulle bli med Glasgow. Hon provar så här, det ingår ju både psykologi och juridik i socionomutbildeningen så  man vet ju inte vad hon så småniingom riktar in sig på. Billigt blir det ju för henne eftersom hon bor hemma och betalar inget, hon kommer jobba xtra på både Ica och mäklarfirman har hon tänkt.....så jag tror kanske hon gör rätt även om Glasgow varit en större utmaning och lite mer spännande, men för en miljon.....
I socionomutbildningen kunde man få lägga praktiken utomlands så kanske det kan vara ett alternativ för henne framöver?

I helgen klarade Helena och Derby sin andra etta i öppenklass. denna gång på ett ordinarie prov så nu behövs bara en etta innan hon blir SVCh, så kul och så bra av Helena som nyss slutat att amma sin minsting.
 
Vid samma tillfälle blev en av våra valpköpare Susanne Nordlander godkänd som viltspårsdomare vilket ju även Göran Ädel också blivit helt nyligen. Vilka duktiga valpköpare = )

Ibland gör man galna saker, som att handla en ny husvagn fast vi egentligen inte alls har råd till det just nu ! Vi skall ju åka till Usa& Karibien i vinter och har ju sagt att vi skall spara och kunan resa dit, men så blev det en ny husvagn .....jo, vi skall fortfarande åka till Usa, men husvagnen kom sig av att den vi har nu börjat att göra sitt och tja.....ibland bara gör man lite galna saker då.


Våra goa bichonvalpar har hunnit fylla 4 veckor nu. Ett par valpköpare har hunnit att hälsa på och ytterligare två kommer denna vecka. Sedan åker vi ju till Sälen en vecka, Sofie har fått ledigt från Ica och följer med, Vi får ta två bilar, blir omöjligt annars med 7 hundar, 4 valpar och 4 personer. Visserligen rymmer volvon o takboxen mycket...men inte så här mycket. = )  Men nu jobbar vi hela veckan, oj, en vecka....det är liksom inte så mycket för sedan e vi lediga två veckor igen, yippppie !   

Kommentarer
Postat av: Helena Beacock

D e såå roligt att ni skriver när d går bra för hundar ni sålt. Ja snart tar ja min tredje etta å då får ni kalla min hund för SIR DERBY!! hihi Puss å kjam på er/Helena å Derby

2008-08-10 @ 07:48:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0