"Bacon frikasse´valparna" har kommit !

Lördag morgon vid 8-tiden kom den förste killen, 190 gr vägde han. Han fick sällskap inom de närmaste två timmarna av 3 brorsor till, så nu har vi 4 småkillar i valplådan.De vägde mellan 190 & 210 gr. Millie är så härlig som mamma, omsorgsfull och väldigt noggrann med sina småttingar. Hon har en massa läten och ljud för sig, som om hon pratar med dem. Men hon har missat en liten detalj...de är ju döva de första veckorna....men det bryr hon sig visst inte om, hon talar med dem ändå : ) Nu har vi alltså 4 förväntansfulla familjer som skall få en fyrbent familjemedlem om ca 8 veckor. Vi själva får njuta av dem nu och fram tills de blir 8 veckor gamla. I förra veckan cyklade jag, tjejerna och hundarna ned till sjön för att låta hundarna simma en studn, å så de njöt. Fast Sockan simmar inte, men hon roade sig vid vattenbrynet istället. Efteråt satte vi oss på bryggan för att fika lite. Plötsligt tappade Jennifer thermoskorken i vattnet. Vi såg den sakta flyta iväg.....ingen hade väl lust att simma utan badkläder precis,vi försökte finna en lång gren för att få tag i den, men det fanns ingen tillräckligt lång och vi såg korken flyta iväg längre o längere bort från oss. Men huir dum får man vara? Vi hade ju så klart Stella med oss, hon som älskar både att simma och att apportera. Sagt och gjort, jag dirigerade ut Stella till korken och på miondre än en minut hade hon levererat den tappade korken till oss. Vilken nytta vi fick av henne! Hon fick så klart en kaka som belöning. Tack snälla Stella! I helgen har Dali parat en söt tik från Goldentails kennel. Dali var så duktig och kan verkligen sin sak, så nu får vi hoppas att de får valpar, tiken gick tom förra gången hon parades med en hane, är nu 4 år så det är hög tid att hon skall få bli mamma. På lördag kommer Jeanette från Danmark hit på ett kort besök. Det är hon som äger Dali. Hon skall visa honom på världsutställningen och så hoppas jag vi får lite tid till att hälsa på nån av hans valpar eftersom 4 av dem bor här i Järfälla-. En av dem, Lisen finns numera med på teliareklam som finns uppsatt i många busskurer. Så kul att få se en egenuppfödd valp på så stor reklam. Hon är så söt på bilden. Appropå söt...var och hälsade på lilla Nelli idag, vår welshvalp som bor hos Helena o Göran inte långt från oss. Vilken busprinsessa hon är, och vilken uppsyn hon har. Man smälter och inte minst för att det bara lyser av bus i ögonen på henne- Jag fölrstår att hon är högt älskad av sin familj! Och det syns att Helena är lite svag för sin fräkninga lilla fröken. Vilka oerhört positva mail vi får framförallt från welshvalparna. Pigga, allerta och lättlärda verkar vara genomgående och det känns vekligen som att vi hittat perfekta welshägare till vår första welshkull. Nu hoppas vi att vi kommer tycka lika om våra blivande bichonköpare. Här gäller det att få familjer som förstår och ser seriöst på pälsvården, för det är tveklöst mycken pälsvård på en bichon. Å andra sidan de fäller ingenting.

Kommentarer
Postat av: Helena

Grattis till killarna! Vilka små rackare som nu ligger i valplådan. Millie verkar sköta om sina små babysar på bästa sätt!

Kan förstå att det är en del pälsvård på den rasen efter att vi såg Millie och Sockan häromdagen!! så nyfriserade och fina......tur att inte nelli har sådan frissa, för då skulle hon vara alldeles tilltuffsad jämt,så mycket pussar hon får hela tiden! hihihi

Nu har vi sovande hundar på köksgolvet efter vår mysiga utflykt idag! Nelli är bara så härligt go, för när hon ser Gizmo liggandes på golvt så smyger hon upp på honom och lägger sitt goa huvud på honom och så ska hon också sova!!

2008-06-29 @ 18:41:54
URL: http://www.goldendreams.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0