Äntligen på g......

Som vi väntat och alla blivande valpköpare med för den delen på att Kitty skulle börja valpa. Idag har tempen äntligen gått ned så nu bör hon börja inom det närmaste dygnet. Sedan får vi bara hoppas att allting går bra så klart. Men det har varit en låååång väntan och flera kontakter med både uppfödarkolleger och veterinär. Man måste ju bolla lite när det inte direkt följer skolboken och vi egentligen aldrig haft någon som gått så här mycket över tiden.
Solen skiner idag och vi skall passa på att gå en vända uppe i närmaste skogen en stund.
Framöver kommer alla som läser denna blogg att kunna följa våra valpkullar här på bloggen.

väntans tider.....

Jaha, idag har Kitty gått 64 dagar från första parningen, alltså en dag över tiden. Men tempen har inte sjunkit ännu och det är först då man vet att valpningen startar inom 12-24 timmar....jag gillar inte att det inte går "enl. skolboken", har tyvärr dålig erfarenhet med döda valpar för tik som gick över tiden. Men många som vet , vet ju att de kan gå över tiden några dagar. MEN, jag vill hon skall börja nu! Tänk så lite man kan göra åt det dessutom...., Mandy väntar valpar imorgon om en vecka, men måga är det inte, så vi har väl inte haft det bästa flytet, Olivia livmoderinflammation och inga valpar därav, Mandy en liten kull och så Kitty då som inte vill sätta igång och valpa. Men, vi tuffar på.....jag tror jag skall ned och tempa henne igen...man vet ju aldrig  : )

Jag måste oxå berätta om att jag idag känt sparkar i Mandys mage. Det är bara så häftigt!!  Det roliga var att det skiljde sig från "goldensparkar", här var det verkligen rejäla sparkar, hela tiden !! Vad månde detta bli? Så intensiva mot goldensparkar. Vi är så nyfikna på de här mönstarde valparna, trots allt så är det lite speciellt med den första welshkullen i vår familj. Och Mandy är ju så skön hela hon ! Matstrular har hon gjort de senaste två veckorna så idag for jag iväg och handlade "klass" och jo då passade det lite bättre. Men så här hade jag aldrig gjort om hon inte varit dräktig, jag lever alltid (nåja oftast då ) så som jag lär, d.v.s. en frisk hund med tillgång till mat svälter aldrig ihjäl, det är bara att strunta i att de inte äter sin mat. Men nu  är det ju förstås lite annorlunda när hon skall valpa om ca en vecka. Tomas blir glad om hon inte till motsats mot Kitty valpar tidigare än onsdag. Han skall vara sekreterare på Goldenklubbens fullmäktigemöte där det bl.a. skall väljas ny styrelse nu på söndag dag 60 är hon på då. Tomas har valt att lämna sin plats efter 3 år i huvudstyrelsen. Sedan han fick en ny tjänst så är han inte lika mycket ledig som förut, och dygnet har bara 24 timmar, även hos oss.....,

Ingenting e omöjligt, eller stavgång med 6 jyckar !

Ingenting e omöjligt, eller stavgång med 6 jyckar !

Ännu en xtra ledig dag !

Idag är det måndag, i vanliga fall en vanlig arbetsdag, men det är ju påskledigt : )
Tog en stavgångspromenad med hundarna, jo det går faktiskt...med alla 6 ! Ett jaktkoppel knutet runt midjan och så alla i jaktkoppel, sen´går vi ...snabbt !!  De har fått lära sig att man inte kan gå före stavarna utan måste hålla sig lite bakom. Efter det tog jag och Sofie tunnelbanan från Rinkeby, även kallad "orientexpressen"...jag tror ni kan ana varför....till city. Vi gick och shoppade lite, som vanligt lite mer  än jag egentligen hade råd med....men vad då...jag bara älskar att handla kläder!!! Och där har vi verkligen ännu ett gemensamt intresse, vår dotter och jag.
Min kompis Ola ringde när jag stod i provhytten i bara trosorna, undrar egentligen varför jag alltid skall svara i telefonen, hur idiotiskt tillfälle det än kan vara???  Jag behövde inte ens svara av nyfikenhet på vem det kunde vara, han har en egen ringsignal...låten Mandy naturligtvis......Vår lilla röd-vita kommer ju från Ola! När jag o Sofie kom hem åkte Tomas och jobbade in lite timmar, det blev ju ingen valpning idag så han som är kennelns barnmorska måste alltså ta ledigt den dagen hon bestämmer sig för att valpa, och då gäller det att ha jobbat in de timmarna. Kändes verkligen som det där med att när gubben är inne så är gumman ute och vice versa!
Jag har abstinens för att vi inte är i Sälen...brorsan Janne sänder härliga bilder med blå himmel och massor med snö!!  Suck...jag vill oxå vara i Sälen ! " Inte alls avundsjuk på dem".....eller.....

Påskdagen 2008

Påskdagen, en härlig promenad på Järvafältet! Trots att Kitty skall ha sina valpar i övermorgon skuttade hon i full galopp på fältet och njöt av livet! Härligt att se och långt, långt ifrån vad jag själv kunde göra när jag var

En härlig promenad på Järvafältet! Trots att Kitty skall ha sina valpar i övermorgon skuttade hon i full galopp på fältet och njöt av livet! Härligt att se och långt, långt ifrån vad jag själv kunde göra när jag var "högdräktig".

Tidigare på dagen var vi på "Lilla Stockholm". Det var roligt att se vår valpköpare Susanne som visade Yellows Kohlrabi-Kindness så bra, med en vinst i juniorklass med HP. Snyggt jobbat!

RSS 2.0