Mamma bestämmer!

Mamma bestämmer!


Ljuvligt väder

Igår var vi på en studentmottagning, det var Sofies gamla kompis Tanja som tog studenten. Tänk, de träffades i 6-års gruppen och mest minns jag att Tanja hade hela sin säng fullproppad av gosedjur. Nu är det en lång och söt tjej som gick ut gymnasiet med superbetyg, har tagit körkort och blivit vuxen helt enkelt. Man vill ju inte gärna själv tänka på att man samtidigt blivit lika mycket äldre..... Idag skall Sofie på skolbal. Hon skall hålla tal inför alla och hon tränade inför mig & Tomas igår. Men innan dess skall en arbetskamrat till mig jälpa till och göra en håruppsättning och hennes dotter som utbildat sig inom smink skall måla Sofie, så snart bär det iväg till Kista. Skall bli spännande att se resultatet !!!

Valparna har nu flyttat till sina nya familjer, utom lilla Lisen som hämtas måndag kväll. Vi har tagit bort valphagen och livet börjar så smått övergå i normal aktivitet. För visst har det varit ett par månader med full intensitet, roligt, härligt men oxå massa som skall hinnas med och som gör att man bara hinner sove 4-5 timmar per natt. Det känns som att vi har fått jättefina familjer till alla våra valpar och vi ser fram emot valpträffarna i höst.
Igår, fredag åkte jag till Arlanda med sista Welshvalpen, det var en domare som skulle döma uppe i Piteå som tog henne med som handbagage. Lilla Elsa hade det hur bra som helst med Svante, det är jag säker på. Och tur var väl det, det vart något fel på planet så det vart försenat i 3 timmar : (
Tänk om hon hade åkt som transport...nu kunde Svante ta ut och rasta henne, ge henne vatten och hon sov så gott vid hans fötter eller i hans famn. Maria som
hon skall bo hos ringdevid midnatt och rapporterade att Elsa hade kommit fram och var helt obekymrad om omvärlden, viftade och var glad. Hon hade blivit "synad" av domargänget, de var väl 7-8 stycken och de ville alla behålla henne : )

Mandy har varit en exemplarisk mamma, att Kitty är det det vet vi sedan tidigare. Mandy lekte verkligen med valparna och uppfostrade dem oredentligt. Se bilden där hon har fått en macka som hon egentligen inte vill ha, men som hon vaktar mot sina valpar så de inte vågar komma fram och ta den. De ville så gärna men...de provade några gånger men backade alla och låg bara platta som pannkakor och suktade, mamma hade klart talat om att "hit men inte längre". Hon t o m puttade fram mackan en bit med nosen för att de skulle bli ännu mera provocerade och så morrade hon lite till så att de förstod att nej, vi får verkligen inte. Väldigt tydliga signaler och alla lärde sig vad det innebar.

Vi männsikor, där en del får uppfostringsproblem med sina hundar skulle verkligen se och lära av en bra tik hur de gör. Här daltas inget, utan "raka rör" och då uppstår heller inga funderingar om vad som gäller.

Idag är det utställning i Norrköping med både Dali och Olivia är nog fortfarande lite för runda....
Det komemr kanske att komma en reklambild med en goldenvalp på,
då är det Lisen. Men jag skriver mer om detta då den reklamen ev. dyker upp.

Vår prinsessa Y.Guest in Llanelli

Vår prinsessa Y.Guest in Llanelli


att välja valp

Nu har vi variot hemma hos Ola med alla våra valpar för att få kolla om vi tänkt rätt? Ola är verkligen vår mentor då det gäller welsharna bara så säker och duktig, och då jag kännt Ola i säkert 10 år vid det här laget så känns allting så tryggt och jag litar på honom till 100% i alla sammanhang! Vi hade 2 som vi trodde det skulle stå emellan. Kan väl säga som så att den ena var i alla fall rätt val men den vi trodde skulle vara tvåa sattte han som trea istället. Men ändå, så tolkigt hade vi ändå inte gjort trots att det nog finns en liten risk att vi tittar med "goldenögon" på dem. Så nu har vi bestämt oss för att det blir Yellows Guest in Llanelli som blir vår prinsessa även fast hon flyttar till goldenkillarna Gizmo & Eddie hos Helena o Göran ädel.

Vi har varit o ställt ut....domaren tyckte Dali var för tjock. Tror jag blivit lite hemmablind , beror nog på att han blev så smal ett tag när tikarna löpte och han inte ville äta samt att han fällde ur allsin fina päls. Så när han åter började äta igen var jag nog så glad över det att det helt enkelt blev lite för mycket.....
Jag har också varit på jaktkursavslutningen hos Kicki idag med Stella. Stella gfjorde riktigt,riktigt bra ifrån sig och fick mycket beröm. Det var lite läbbigt då hon simmade långt ut efter en apport och det plötsligt kom en arg svan simmande efter henne då han ansåg hon simmade på hans revir. Han lät hela tiden och var nog riktigt arg. Tack o lov hann hon in till land utan att han hann ikapp henne.
Vi har också levererat lite goldenvalpar. Så härligt det känns att se alla glada som hämtar hem sina efterlängtade valpar.
Jag har också lyckats få tag i ett partytält....har så smått faktiskt börjat inse att Sofie tar studenten nästa torsdag och att vi inte kan skjuta på allt som skall ordnas med innan...
Nu väntar en ny intensiv vecka ! Kommer nog att sakna en del valpar vissa blir ju mera personliga helt enkelt, och den stumpan jag tänker mest på, hon flyttar till Jana på Åland imorgon bitti. Ett litet livligt ständigt svansviftande charmtroll helt enkelt!

Det skall börjas i tid..... med att ligga i soffan : )

Det skall börjas i tid.....


Varför har dygnet bara 24 timmar???

Nu är det en intensiv period. Valparna kräver ju mer och mer, det hörs inte minst tidigt på morgonen då 14 valpar "talar om " att de är hungriga !! Vi fotar valparna, vi id-märker dem, vi skriver köpeavtal, vi beställer hem hundprylar och sorterar i högar så att alla skall få sina beställningar, vi har åkt till djuraffären och hämtat hem 14 säckar hundfoder, åkt en tur till Enköping för att hämta rivna tidningar till valphagen,vi skall åka till Storvreta med Welshvalparna för att försöka rangordna valparna hos vår mentor/Mandys uppfödare Ola,vi skall veterinärbesikta dem....och vid sidan av allt det här finns ju så klart våra vanliga liv med arbete, döttrarna och övningskörningen med Sofie, planerande av hennes studentmottagning här den 5/6 och inte minst våra stora hundar så klart. Jag tror alla kan ana att vi gärna hade haft några timmar till på dygnet.....Men å andra sidan , hur fantastiskt är det inte att kunna planera för en kull bara genom att leta hanhund, rita stamtavlor, förbereda med hälsokoller och så vänta på valparna, känna deras små sparkar och valpa och därefter få följa dessa småttingar under 8 veckor. Detta är en oerhörd förmån att få uppleva och vi har varit med så pass många gånger att vi vet att det är en väldigt intensiv tid, men oj, så spännande det är varje gång!
En rolig slump är att 4 av goldenvalparna hamnar inom promenadavstånd från oss och de andra 4 hamnar alla på Åland! En av welsharna hamnar också på promenadavstånd från oss, välkomna in i welshvärlden Helena & Göran ! Helena & Göran liksom Ann-Christin & Björn är gamla goldenvalpköpare till oss, så nu kommer det hem varsin liten welshtjej till er att terrorisera goldisarna!


Det mysigaste på kvällen är att slå sig ned en liten stund i tvsoffan med en valp, s.k. tv-valp. Så ljuvligt att ha en liten valp liggandes i famnen att mysa med och pussa lite på. Tror att det är viktigt även för valpen att få komma en stund i famnen helt själv och bara få mysa och bli ompysslad en stund utan en massa syskon runt omkring även fast det är roligt det med så klart.

Vi är jättenöjda med våra valpköpare och är säkra på att ni kommer ge era valpar ett bra hem, då känns det inget svårt att lämna dem till er. Men ibland blir man lite trött på valpintressenter som frågar om det är okej att byta en valp mot en Persisk matta....!! Eller om vi kan sälja en valp för 1000:- istället.

Idag ringde sonen till en av våra valpköpare, de har Kittys kullbror. Han berättade att hans pappa avlidit i helgen och att hans mamma (pensionerad äldre kvinna)inte orkade med att vara själv om hunden. Jag är jätteglad åt att han ringde mig för att rådgöra i det svåra beslutet om vad som var bäst för hunden själv och inte minst mamman som inte var stark nog att gå med honom då han egentligen bara varit husses hund. Jag tipsade om vår veterinär Sanna som kom hem till oss och avlivade vår älskade Pärlan i trädgården för snart två år sedan. Kändes så skönt att slippa åka in till ett djursjukhus , utan hon fick somna in för gott i sin vanliga hemmiljö i lugn och ro. Hade Rocky varit yngre hade vi försökt hjälpa till med en omplacering, men, nej de fick vårt stöd för en tanke de redan hunnit vänja sig vid.NU är det hög tid att sova....01.45....

Mandy bryr sig inte heller om det ibland blir lite fel....

Mandy bryr sig inte heller om det ibland blir lite fel....


nybäddat, nästan som i ett bollhav av papper

nybäddat, nästan som i ett bollhav av papper


vad gör du?

vad gör du?


söt, inte sant?

söt, inte sant?


smart placering Mandy!

smart placering Mandy!


Härligt valpliv

Idag har inte vädret varit det bästa, men en liten stund kan de vara ute ändå i samband med att de får äta. Det är så skoj att se hur de försöker välja rätt mamma, men skulle det råka bli fel så verkar det ändå inte spela någon större roll, varken för Kitty eller Mandy.
Idag var det utställning i Södertälje, både Olivia och Stella fick ck. Vår valpköpare Susanne vann juniorklassen med sin tik som hon har köpt från oss och fick ck. Jätteskoj! Dessutom har hon nyss blivit röntgad och ögonlyst och är godkänd även där. Valparna har idag fått några torkadee grisöron att gnaga på som de bara älskar! Det tar jättelång tid för de här knattarna att äta upp detta till skillnad från de vuxna som äter upp dem i ett nafs. Här märks det skillnad i temperamenten på goldisarna och welsharna, oj så mycket tuffare welsharna är, där tänder det nästan till när de inte vill att något syskon eller en goldis skall göra anspråk på just deras grisöra!
Vi turas om att ha valpar i köket då vi är där och äter eller bara fyller diskmaskinen och sådant som man gör i ett kök. Bra att de blir vana vid allt som händer i ett hem.

Tiden går så fort....

Oj så tiden går fort nu. Valparna växer och härjar runt och är riktigt charmiga i all sin busighet. Vi har planerat in i stort sett alla hämttider men jag inser att jag även måste fundera en del på vad vi skall ordna med inför Sofies student den 5/6. I helgen skall vi id-märka welshvalparna de är ju redan registrerade i Skk. Men tyvärr hinner inte goldenvalparna bli det innan helgen skulle jag tro, skall lämna in ansökan för registrering imorgon då det kom från hanhundsägaren i Danmark idag. Dallis titel har kommit in i datan nu, så det blir väl tjusigt med att både mamma och pappa är svenska viltspårchampions. Visst är mamma KItty skön, bryr sig inte det minsta om det smyger sig in en liten welshvalp bland sina egna valpar.....
Millie, bichonen ser ut att vara dräktig. Känns spännande men kanske lite vemodigt, det blir nog vår sista bichonkull då detta är Millies kull nummer två och då övergår ägandet till hennes fodervärd Ann-Britt, och trots allt, vi planerar inte att spara en på foder. OM inte det dyker upp någon som verkligen kan hålla den i utställnigsskick och det är nog inte det vanligaste.
Har anmält bl.a. Dali på utställning till helgen, men nja...tror nog inte att pälsen riktigt är på topp just nu, så han får kanske vara kvar hemma?
Hade en s.k tv-valp i kväll i knät. Det är så vi brukar göra om vi tittar på tv en stund, vi tar varsin valp och har den hos oss så att de får ligga i famnen och njuta , bara en i taget. Jag tror mig veta att valparna gillar att få allt kel och uppmärksamhet själva en liten stund. Så hoppas vi på lite bättre väder så att de kan vara ute och skutta lite mer än de fått de senaste två dagarna med dåligt väder.et

Fel mamma eller fel valp?

Fel mamma eller fel valp?


speciell dag idag

Idag har vi varit gifta i 26 år ! Lika fint väder idag som då, samme goa man, samma hundras som då, vi hade Yellow, men där tar nog likheterna slut.....tänk så mycket det hänt på 26 år, men det har det ju så klart gjort för alla. Jag fick en fin rosa bukett, men sedan åkte Tomas och Sofie iväg till Riksgränsen för att åka skidor i 4 dagar ! Inte alls avundsjuk....nej då jag unnar dem detta och det är ju Sofies 18-års present från oss att få åka med extremåkaren Sverre & co , en hel dag i backarna med dem är ju verkligen en "once-in-a-lifetime"-upplevelse.
Jag har å andra sidan Jennifer och 14 valpar och 6 vuxna att ta hand om så vi lär inte vara sysslolösa liksom. Ikväll åker jag med Jennifer till brukshundklubben där hon ju går på agilitykursen med Sockan. De är så söta ihop och Jennifer går in för detta på fullaste allvar.

I förmiddags hade vi utbildning på SKK, vi lärde oss hur man hanterar media, hur man skall tänka vid intervjuer med journalister m.m. Mycket tänkvärt och lärorikt minsann.
Det är fantastiskt att lilla Sverige lyckats få till världens största världsutställning. Nu jobbar vi alla på att det även skall bli världens bästa !! Det märks hur fokuserade vi alla är och det slits verkligen dagarna igenom, men det är verkligen skojigt och spännande att anordna denna unika världsutställning med deltagare från 56 olika länder världen över, det kommmer komma hundar med flyg från både Usa, Japan, Australien och hela Asien,hela Europa, Ryssland m.m. ja det är verkligen stort detta med nästan 21 tusen deltagandye hundar, tänk! Golden sägs vara största rasen med över 300 deltagare.
Jag satt då vi hade gemensam frukost och senare den här utbildningen bredvid BIS domaren Kennet Edh. Tänk vilken ära för honom att få döma BIS,av 21 tusen deltagande hundar men det kommer han klara galant, det är en mycket välrenomerad och erfaren domare. Han jobbar oxå på Skk till vardags ifall ni undrar varför han var där. Nu skall jag gå ut och ta ut lite valpar, de mår så gott om de får vara ute o härja en stund.

blomsterbuketten på vår 26-åriga bröllopsdag

503841-22


goldengrabbarna

goldengrabbarna


goldentjejerna

goldentjejerna


Laddar för lek!

Laddar för lek!


Vilket grepp!

Vilket grepp!


Är mamma också hungrig!

Är mamma också hungrig!


Kul kompis!

Kul kompis!


lite av varje

Tänk så mycket man hoppas hinna med då man är ledig flera dagar egentligen. Men ...jag vet inte tiden bara flög bort. I alla fall, vi har haft två öppna hus, en för goldenkullen och en för welshkullen. Det har gått jättebra och valparna älskar att bli ompysslade. Skillnaderna i sätt mellan welshar och golden framträder ideligen, jättespännande tycker vi, för skillnad är det! Men ja, jag vet, det är två olika raser. Har bestämt tid med Ola, Mandys uppfödare vilken dag vi skall ta welshgänget med oss till honom för att få lite råd om vilken av dem som skall på halvfoder som praktiskt nog kommer bo bara 5 minuter fårn oss och vilken som skall få åka till kennel Kapplandet i Kalix.

I fredags kväll åkte jag och tjejerna till Kista för att Sofie skulle titta på en balklänning och ett par finskor. Det slutade med att jag kom hem med en klänning åt mig istället, inget jag egentligen alls behöver och som var alldeles för dyr, egentligen....men jag tyckte så mycket om den helt enkelt,Sofie hittade ingenting. Vi passade på att äta lite grekiskt oxå eftersom klockan drog iväg så snabbt. Tomas jobbade ändå så det var ingen brådska hem. Idag, lördag blev vi hembjudna på en drink till ett par valpköpare som bor precis bara ett par gator från oss men var tvugna att tacka nej, Tomas hade gått på jaktprov nere i Vingåker med Stella och fått en 3:a, Sofie som aldrig brukar vara sjuk fick 39.5 graders feber och har legat hela dagen til sängs. Stackarn så här på slutspurten och med både studentfest på tisdag och resa till Riksgränsen på torsdg vill man absolut inte vara sjuk. Vi får hålla tummarna oxå att hon inte smittar ned Tomas som skall åka han med. Och eftersom jag får ta hand om 6 vuxna hundar och 14 valpar och Jennifer så blir det inte helt lyckat om jag skulle bli sjuk.....det blir ju tyvärr lätt att man blir smittad då man bor i samma familj.
Ett par av våra nyaste valpköpare som skall ha en av goldengrabbarna verkar jättegoa, de kom med en stor påse levergodis då de var här på öppet hus och de har lovat oss frysta lingon oxå. Jag blir jätteglad för då kan vi göra mera lingonsylt som vi alla tycker så mycket om. Jag, Jennifer och hundarna var ute 3 timmar i det fina vädret, även mammorna var med idag då vi ändå startat "siningen " av dem.
Jag tror vi alla var nöjda då vi till slut kom hem. Imorgon är det jaktkurs med Stella, ridning (hoppning) med Jennifer och så skall vi flytta ned goldenvalparna till hundrummet och bygga upp vår hundhage. Det blir större för dem och låttare för oss att kunna släppa ut dem om det är varmt ute.Welsharna får lämna datarummet och flytta in i Jennifers rum där goldenvalparna bott en tid.
2 intresserade bichonvalpköpare har ringt redan, det är alltid mycket trevligare att ha träffat de blivande valpköparna i väldigt god tid innan de valpar.

RSS 2.0