Ljuvligt väder

Igår var vi på en studentmottagning, det var Sofies gamla kompis Tanja som tog studenten. Tänk, de träffades i 6-års gruppen och mest minns jag att Tanja hade hela sin säng fullproppad av gosedjur. Nu är det en lång och söt tjej som gick ut gymnasiet med superbetyg, har tagit körkort och blivit vuxen helt enkelt. Man vill ju inte gärna själv tänka på att man samtidigt blivit lika mycket äldre..... Idag skall Sofie på skolbal. Hon skall hålla tal inför alla och hon tränade inför mig & Tomas igår. Men innan dess skall en arbetskamrat till mig jälpa till och göra en håruppsättning och hennes dotter som utbildat sig inom smink skall måla Sofie, så snart bär det iväg till Kista. Skall bli spännande att se resultatet !!!

Valparna har nu flyttat till sina nya familjer, utom lilla Lisen som hämtas måndag kväll. Vi har tagit bort valphagen och livet börjar så smått övergå i normal aktivitet. För visst har det varit ett par månader med full intensitet, roligt, härligt men oxå massa som skall hinnas med och som gör att man bara hinner sove 4-5 timmar per natt. Det känns som att vi har fått jättefina familjer till alla våra valpar och vi ser fram emot valpträffarna i höst.
Igår, fredag åkte jag till Arlanda med sista Welshvalpen, det var en domare som skulle döma uppe i Piteå som tog henne med som handbagage. Lilla Elsa hade det hur bra som helst med Svante, det är jag säker på. Och tur var väl det, det vart något fel på planet så det vart försenat i 3 timmar : (
Tänk om hon hade åkt som transport...nu kunde Svante ta ut och rasta henne, ge henne vatten och hon sov så gott vid hans fötter eller i hans famn. Maria som
hon skall bo hos ringdevid midnatt och rapporterade att Elsa hade kommit fram och var helt obekymrad om omvärlden, viftade och var glad. Hon hade blivit "synad" av domargänget, de var väl 7-8 stycken och de ville alla behålla henne : )

Mandy har varit en exemplarisk mamma, att Kitty är det det vet vi sedan tidigare. Mandy lekte verkligen med valparna och uppfostrade dem oredentligt. Se bilden där hon har fått en macka som hon egentligen inte vill ha, men som hon vaktar mot sina valpar så de inte vågar komma fram och ta den. De ville så gärna men...de provade några gånger men backade alla och låg bara platta som pannkakor och suktade, mamma hade klart talat om att "hit men inte längre". Hon t o m puttade fram mackan en bit med nosen för att de skulle bli ännu mera provocerade och så morrade hon lite till så att de förstod att nej, vi får verkligen inte. Väldigt tydliga signaler och alla lärde sig vad det innebar.

Vi männsikor, där en del får uppfostringsproblem med sina hundar skulle verkligen se och lära av en bra tik hur de gör. Här daltas inget, utan "raka rör" och då uppstår heller inga funderingar om vad som gäller.

Idag är det utställning i Norrköping med både Dali och Olivia är nog fortfarande lite för runda....
Det komemr kanske att komma en reklambild med en goldenvalp på,
då är det Lisen. Men jag skriver mer om detta då den reklamen ev. dyker upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0