Varför har dygnet bara 24 timmar???

Nu är det en intensiv period. Valparna kräver ju mer och mer, det hörs inte minst tidigt på morgonen då 14 valpar "talar om " att de är hungriga !! Vi fotar valparna, vi id-märker dem, vi skriver köpeavtal, vi beställer hem hundprylar och sorterar i högar så att alla skall få sina beställningar, vi har åkt till djuraffären och hämtat hem 14 säckar hundfoder, åkt en tur till Enköping för att hämta rivna tidningar till valphagen,vi skall åka till Storvreta med Welshvalparna för att försöka rangordna valparna hos vår mentor/Mandys uppfödare Ola,vi skall veterinärbesikta dem....och vid sidan av allt det här finns ju så klart våra vanliga liv med arbete, döttrarna och övningskörningen med Sofie, planerande av hennes studentmottagning här den 5/6 och inte minst våra stora hundar så klart. Jag tror alla kan ana att vi gärna hade haft några timmar till på dygnet.....Men å andra sidan , hur fantastiskt är det inte att kunna planera för en kull bara genom att leta hanhund, rita stamtavlor, förbereda med hälsokoller och så vänta på valparna, känna deras små sparkar och valpa och därefter få följa dessa småttingar under 8 veckor. Detta är en oerhörd förmån att få uppleva och vi har varit med så pass många gånger att vi vet att det är en väldigt intensiv tid, men oj, så spännande det är varje gång!
En rolig slump är att 4 av goldenvalparna hamnar inom promenadavstånd från oss och de andra 4 hamnar alla på Åland! En av welsharna hamnar också på promenadavstånd från oss, välkomna in i welshvärlden Helena & Göran ! Helena & Göran liksom Ann-Christin & Björn är gamla goldenvalpköpare till oss, så nu kommer det hem varsin liten welshtjej till er att terrorisera goldisarna!


Det mysigaste på kvällen är att slå sig ned en liten stund i tvsoffan med en valp, s.k. tv-valp. Så ljuvligt att ha en liten valp liggandes i famnen att mysa med och pussa lite på. Tror att det är viktigt även för valpen att få komma en stund i famnen helt själv och bara få mysa och bli ompysslad en stund utan en massa syskon runt omkring även fast det är roligt det med så klart.

Vi är jättenöjda med våra valpköpare och är säkra på att ni kommer ge era valpar ett bra hem, då känns det inget svårt att lämna dem till er. Men ibland blir man lite trött på valpintressenter som frågar om det är okej att byta en valp mot en Persisk matta....!! Eller om vi kan sälja en valp för 1000:- istället.

Idag ringde sonen till en av våra valpköpare, de har Kittys kullbror. Han berättade att hans pappa avlidit i helgen och att hans mamma (pensionerad äldre kvinna)inte orkade med att vara själv om hunden. Jag är jätteglad åt att han ringde mig för att rådgöra i det svåra beslutet om vad som var bäst för hunden själv och inte minst mamman som inte var stark nog att gå med honom då han egentligen bara varit husses hund. Jag tipsade om vår veterinär Sanna som kom hem till oss och avlivade vår älskade Pärlan i trädgården för snart två år sedan. Kändes så skönt att slippa åka in till ett djursjukhus , utan hon fick somna in för gott i sin vanliga hemmiljö i lugn och ro. Hade Rocky varit yngre hade vi försökt hjälpa till med en omplacering, men, nej de fick vårt stöd för en tanke de redan hunnit vänja sig vid.NU är det hög tid att sova....01.45....

Kommentarer
Postat av: Helena

Så kul läsning, kan förstå att ni har fullt upp!! Samtidigt jösses!!! vad mycket skoj ni får uppleva med all valpplanering...gissa om vi är avis på er som fått vistas med så många valpar i flera veckor!! Vi är ju så glada för vi fått gosa med dem lite extra då vi hade dem härom söndagen!! och vilken superhjälp vi hade av Jennifer, utan henne hade vi fått problem att hålla isär alla!! Hälsa henne det! hon är en klippa med hund!
Spännande med Sofies student, en målinriktad tjej...hon har ju att brås på!
Så spännande nu att snart få små tassar till vårt hus....grabbarna kan
ju inte ana vad som väntar!!!
Må gott och krama alla

2008-05-21 @ 07:02:34
URL: http://www.goldendreams.se
Postat av: ninni

HEJ! Kikade in, och råkade hamna rätt med en gång.
Har idag blivit helt kär i en av era goldis valpar som åkte just till Åland! Jättefin!!
Tänkte bara kika in och titta på er fina sida!

2008-05-29 @ 15:18:35
URL: http://ninniskrypin.spaces.live.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0