valpflytt

Nu har valparna blivit besiktade av vår veterinär Sanna och alla 11 gick igenom helt utan anmärkning. : ) Flera har redan flyttat och alla rapporter har varit fantastiska där vi verkligen känner att vi fått härliga familjer till dem allihopa. Och det är så viktigt för oss som uppfödare att verkligen känna så! Några har vi sagt nej till där det inte kännts helt 100 rätt för oss. Tyvärr blir en del besvikna, ledsna och kanske lite arga, men nu då vi gjort våra val av nya valpfamiljer känns det som att vi kan vara säkra på att alla valparna hamnat rätt och fått familjer som kommer göra allt för att valpen skall trivas och växa upp till en trevlig och sund golden retriever.


Så här trevligt har valparna då de besiktas och vaccineras av veterinär Sanna med assistans av hennes man Mats.

Mitt i alltihopa råkade jag bli förkyld och har hostat mig igenom ett antal nätter. Undrar just varför man hostar mest då? Sofie fick ta min ridning i torsdags, de hoppade. Men nu på tisdag är det min ordinarie ridgrupp och jag tror även vi skall ha hopplektion och då bara måste jag vara helt frisk!
Imorgon, lördag skall Tomas på styrelsemöte med goldenklubben. Jag skall leverera en av tikvalparna, men så skall jag även träna lite med vår egen valp, Joline. Inkallning, inkallning och åter inkallning.......

Vår bichonfodertik Millie har idag åkt ned til Kristinehamn och blivit parad med Jason igen. Vi fick ju bara hanvalpar förra gången......Så vår underbara fodervärd Ann-Britt tog sin Peter med sig på en lillsemester och har rest till Kristinehman och tagit in på ett hotell. Parningen idag fredag gick hur bra som helst. På söndag skall Jason ställas ut i Norge. Han har tagit många cert och blev nyligen Svensk utställningschampion, just fyllda 2 år. Eller som han då egentligen heter Such Petit Amis´formell 1

Nästa söndag är det redan första advent. Vi skall till Uppsala och gå på julmarknad. Jag skall hälsa på Ola och hämta en vas som han köpt åt mig, Passar bra eftersom han har öppet i sin affär den dagen. Hade gärna tagit Nellie med mig för jag vill gärna han skall se vad han tycker, men vi får nog inte plats i bilen med ännu en hund.....
Underbart väder med stora snöflingor och några minusgrader. Skall nog in på Skistars hemsida och se hur det ser ut i Sälen, om en och en halv vecka skall vi ju dit!! Har förresten fått biljetterna till Usa och Karibien idag, men oj, det  hinner jag inte tänka på just nu...Mitt dygn skulle verkligen behöva ha långt mer än 24 timmar!!

nu är det inte mycket ledig tid precis.....

Våra valpar är 7 veckor gamla nu och det märks att de behöver mer av vår tid nu än för bara ett par veckor sedan. Det är kul, de är helt enkelt en kull framåt, glada och söta valpar vi har hemma  just nu! Alla är tingade till fantastiskt trevliga familjer som verkar måna om att allt skall bli rätt från början. Det är så viktigt att det känns rätt även för oss. Jag har ju sagt nej till några familjer där det inte kännts helt rätt, de har så klart blivit lite sura/besvikan på oss, men det är sådant man bara måste klara av att ta. Vi kan bara sälja till familjer där det verkligen känns helt rätt, man får inte ha några tveksamheter, då är det bättre att tacka nej.
Jag har haft vår fantastiska foderv'ärd Maggan till lite hjälp här när Tomas har varit på internatkurs. Valparna älskar när hon och några av hennes tonårsbarn kommer hit och gullar med valparna. De skall ha en liten Maya från denna kullen.
Även Helena Äd3els döttrar har variot här och pysslat med valparna liksom mamma Helena = )  Jag förstår att även Helena blir lite sugen på en liten guling, men förnuftet säger nej, och jag håller med. Lilla Nelli är ju bara 7 månader så det vore inte rätt för någon att ta in en valp just nu.

Vi har haft Lillan från eknnel Tartuff här och kikat igenom alla valparna, vi tyckte ungefär lika, men Lillan är verkligen duktig på att känna igenom dem och veta vad man kan förvänta sig i framtiden för varje valp, exteriört alltså. När Tomas och jag id-märkte dem passade vi på att fota dem oxå. Här kommer några  goa huvuidbiulder på de små,

oj så tiden rinner iväg.....

Valparna växer så fort och de orkar hålla igång i köket väldigt länge numera. De springer i köket, snubblar  och slår kullorbyttor över biabädden när de inte hinner bromsa,. de drar i stackars pappa Dalis svans när han försöker vila, de biter och hänger i våra köksgardiner, ja kort sagt de ger oss många leenden varje dag! De äter bra och har nu fått äta lite utomhus också. De får lite märgben att gnaga på och torkade grisöron hör också till favoritsysselsättningen. Det märks att de börjar bli stora nu, vi skall id-m'ärka dem snart så att allt är klart när veterinären kommer hem om en vecka för att besikta dem.

öppet hus,lydnadsträning, kyrkogårdsbesök & restaurangbesök

Ja ibland hinner man med mycket. Idag har det varit ett fantastiskt fint höstväder. Jag tog med mig hundarna ned till vårt stora fina fält där de fick gräva efter sina sorkar eller vad det nu är de tror de skall hitta för något? Men de hade det härligt och var trötta och nöjda efter att ha grävt och sprungit omkring på fältet en stund i det fina vädret.
Jag hade med ett par köttbullar och passade på att träna lite lydnad med Mandy, ambitionen är ju att så småningom kunna börja tävla henne i lydnadsklass ett under våren. En Lp.titel skall ju inte vara så himla svår ! Jag tränade oxå lite visselsignalstopp som hon behöver i jaktträningen. Mandy är så uppmärksam att jobba med, men ganska mjuk. Jag får vara lite försiktig då jag tränar läggande under gång samt stannande på kommando. Men köttbullar är bra till mycket så vi tränar vidare......På eftermiddagen hade vi öppet hus för våra blivande valpköpare, de som skall ha varsin hane var här. Alla fem är tingade och vi har haft ett par trevliga intressenter till som vi fått tacka nej till som önskat sig en hane. Märkligt, ibland (oftast) är det ju precis tvärtom, man har fler tikintressenter istället. Nu har vi ju för ovanlighetens skull en tik otingad.

I alla fall hanvalparna härjade för fullt inne i köket med alla valpköparna, vi fikade och talade om hämttider m.m. Alla fick umgås med valparna och lära känna varandra lite också. Blir ju bra när vi har första valpträffen till våren att de känner igen varandra lite.  Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och jag kan lova att hanvalparna somnade ovaggade...  = )

Imorgon är det tikarnas tur, men det kommer inte så många, dels kunde inte Maggan som är vår blivande fodervärd till en av dem komma, en är otingad och en skall vi ha själva är det tänkt. Sedan kommer Ulla, en uppfödarkollega som sannolikt skall ha en av tikarna, men hon kommer senare på kvällen. Så det blir nog bara ett par familjer på öppet hus imorgon, de kommer med andra ord få mycket tid till att umgås med valparna.

Sofie tog en hundpromenad,, lilla duktiga Jennifer badade Sockan helt själv , efter det borstade hon igenom henne och fönade henne torr! Hon är så duktig med hundarna Jennifer, har ju inte ens fyllt 10. Efter det tog hon själv ut Dali, Stella och Kitty på en kortispromenad uppe i våran skog. Jag är inte ens säker på att alla vuxna hade gjort det, tre stora hundar på en gång! Tur att våra hundar är väldigt, väldigt snälla och kanske trots allt lite uppfostrade oxå.  : )


När det blivit kväll åkte vi ut till kyrkogården, den som ligger vid Karolinska där vi stämt träff med min bror Janne och hans fru Helene.. Så fantastiskt vackert med alla tända ljus på alla gravplatser. Jag hade aldrig vågat gå dit en sen kväll om det inte varit för alla dessa tända ljus. Riktigt vackert tycker jag. Vi lade dit kransen jag hade handlat och tände upp ett par gravlyktor. Innan vi kom dit var det någon annan som tänt ett par ljus på deras gravsten, men vem??? Det får vi nog aldrig veta. Pappa dog ju 91 och mamma 92, mammas bästa väninna Inger dog förra året så nej, jag har ingen aning om vem som varit där idag, i och med att det är så många år sedan och jag har hu inte haft kontakt med mammas och pappas vänner direkt så att jag skulle kunna ana vem som besökt deras gravsten idag? Rickard ligger ju i samma grav, så det är klart att jag backade 12 år tillbaka, det är en sådan obeskrivligt hemsk upplevelse att jag önskar att ingen skulle behöva vara med om något sådant! Jag gick in i det lilla kapellet där vi hade hans begravningsceremoni, de hade målat om det i gul färg. när vi var där för snart 12 år sedan var allt bara grått och trist men tja , det var väl ändå så allt kändes just då. Den 6:e november, nästa vecka alltså har det gått 12 år sedan den hemskaste dagen i våra liv, så då skall vi åter göra ett besök dit, sätta en liten blomma och tänka på Rickard.

När vi lämnade kyrkogården åkte vi vidare till en liten helmysig italiensk restaurang som låg i Vasastan som Sofie hade hittat då hon gått förbi där. Vi åt en god middag och hade en trevlig kväll tillsammans.  Vi skall ju snart åka på långresa tillsammans så det fanns ju lite att tala om och planera. Har tittat i utflyktsprogrammet lite, så mycket att välja på! Men lite vi funderat på är att gå på djungelsafari och titta på mayaruiner i Mexico, simma med delfiner i Jamaica, jeepsafari i djungeln på Jamaica, historisk guidning på Haiti , eller kanske en ridtur där man får bada med hästarna? Och så var det visst en ubåtstur oxå.. 21:a december är det dags!! 

Snart börjar en ny vecka, att helgerna skall gå så fort?? Förresten är det snart dax för en liten avstickare till vår lägenhet i Sälen, 4:e december-8:e  har vi tänkt åka lite skidor eftersom årets jul tillbringas i Florida, långt, långt borta från den snöiga Sälenjul vi brukar fira. Så vi "måste" ju åka skidor några dagar, det har redan börjat komma snö och i backarna har de börjat preparera med snökanoner så när vi tänker åka dit är det fullt åkbart i backarna.


RSS 2.0