öppet hus,lydnadsträning, kyrkogårdsbesök & restaurangbesök

Ja ibland hinner man med mycket. Idag har det varit ett fantastiskt fint höstväder. Jag tog med mig hundarna ned till vårt stora fina fält där de fick gräva efter sina sorkar eller vad det nu är de tror de skall hitta för något? Men de hade det härligt och var trötta och nöjda efter att ha grävt och sprungit omkring på fältet en stund i det fina vädret.
Jag hade med ett par köttbullar och passade på att träna lite lydnad med Mandy, ambitionen är ju att så småningom kunna börja tävla henne i lydnadsklass ett under våren. En Lp.titel skall ju inte vara så himla svår ! Jag tränade oxå lite visselsignalstopp som hon behöver i jaktträningen. Mandy är så uppmärksam att jobba med, men ganska mjuk. Jag får vara lite försiktig då jag tränar läggande under gång samt stannande på kommando. Men köttbullar är bra till mycket så vi tränar vidare......På eftermiddagen hade vi öppet hus för våra blivande valpköpare, de som skall ha varsin hane var här. Alla fem är tingade och vi har haft ett par trevliga intressenter till som vi fått tacka nej till som önskat sig en hane. Märkligt, ibland (oftast) är det ju precis tvärtom, man har fler tikintressenter istället. Nu har vi ju för ovanlighetens skull en tik otingad.

I alla fall hanvalparna härjade för fullt inne i köket med alla valpköparna, vi fikade och talade om hämttider m.m. Alla fick umgås med valparna och lära känna varandra lite också. Blir ju bra när vi har första valpträffen till våren att de känner igen varandra lite.  Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och jag kan lova att hanvalparna somnade ovaggade...  = )

Imorgon är det tikarnas tur, men det kommer inte så många, dels kunde inte Maggan som är vår blivande fodervärd till en av dem komma, en är otingad och en skall vi ha själva är det tänkt. Sedan kommer Ulla, en uppfödarkollega som sannolikt skall ha en av tikarna, men hon kommer senare på kvällen. Så det blir nog bara ett par familjer på öppet hus imorgon, de kommer med andra ord få mycket tid till att umgås med valparna.

Sofie tog en hundpromenad,, lilla duktiga Jennifer badade Sockan helt själv , efter det borstade hon igenom henne och fönade henne torr! Hon är så duktig med hundarna Jennifer, har ju inte ens fyllt 10. Efter det tog hon själv ut Dali, Stella och Kitty på en kortispromenad uppe i våran skog. Jag är inte ens säker på att alla vuxna hade gjort det, tre stora hundar på en gång! Tur att våra hundar är väldigt, väldigt snälla och kanske trots allt lite uppfostrade oxå.  : )


När det blivit kväll åkte vi ut till kyrkogården, den som ligger vid Karolinska där vi stämt träff med min bror Janne och hans fru Helene.. Så fantastiskt vackert med alla tända ljus på alla gravplatser. Jag hade aldrig vågat gå dit en sen kväll om det inte varit för alla dessa tända ljus. Riktigt vackert tycker jag. Vi lade dit kransen jag hade handlat och tände upp ett par gravlyktor. Innan vi kom dit var det någon annan som tänt ett par ljus på deras gravsten, men vem??? Det får vi nog aldrig veta. Pappa dog ju 91 och mamma 92, mammas bästa väninna Inger dog förra året så nej, jag har ingen aning om vem som varit där idag, i och med att det är så många år sedan och jag har hu inte haft kontakt med mammas och pappas vänner direkt så att jag skulle kunna ana vem som besökt deras gravsten idag? Rickard ligger ju i samma grav, så det är klart att jag backade 12 år tillbaka, det är en sådan obeskrivligt hemsk upplevelse att jag önskar att ingen skulle behöva vara med om något sådant! Jag gick in i det lilla kapellet där vi hade hans begravningsceremoni, de hade målat om det i gul färg. när vi var där för snart 12 år sedan var allt bara grått och trist men tja , det var väl ändå så allt kändes just då. Den 6:e november, nästa vecka alltså har det gått 12 år sedan den hemskaste dagen i våra liv, så då skall vi åter göra ett besök dit, sätta en liten blomma och tänka på Rickard.

När vi lämnade kyrkogården åkte vi vidare till en liten helmysig italiensk restaurang som låg i Vasastan som Sofie hade hittat då hon gått förbi där. Vi åt en god middag och hade en trevlig kväll tillsammans.  Vi skall ju snart åka på långresa tillsammans så det fanns ju lite att tala om och planera. Har tittat i utflyktsprogrammet lite, så mycket att välja på! Men lite vi funderat på är att gå på djungelsafari och titta på mayaruiner i Mexico, simma med delfiner i Jamaica, jeepsafari i djungeln på Jamaica, historisk guidning på Haiti , eller kanske en ridtur där man får bada med hästarna? Och så var det visst en ubåtstur oxå.. 21:a december är det dags!! 

Snart börjar en ny vecka, att helgerna skall gå så fort?? Förresten är det snart dax för en liten avstickare till vår lägenhet i Sälen, 4:e december-8:e  har vi tänkt åka lite skidor eftersom årets jul tillbringas i Florida, långt, långt borta från den snöiga Sälenjul vi brukar fira. Så vi "måste" ju åka skidor några dagar, det har redan börjat komma snö och i backarna har de börjat preparera med snökanoner så när vi tänker åka dit är det fullt åkbart i backarna.


Kommentarer
Postat av: Helena

Ja visst är det underligt för ibland hinner man med så mycket! men det är väl så att man ibland tror att det inte hänt så mycket en dag, tills man tänker efter vad man gjort på dagen!!!fniss!

Ja vad hon är duktig Jennifer med hundarna, woow vilken tjej! och vad hon får lära sig!

Tänkte klä ut mig i helgen och smyga mig med in på valpträffarna för att få "klämma" lite på de små, men tänkte att ni kanske skulle undra vem jag var!! hihihi hoppas ni haft en trevlig helg med alla.

Det är så vackert på kyrkogårdarna den här tiden med alla tända ljus! mysko med ljusen som var tända på era föräldrars grav? kanske ni får veta en dag!

vad mysigt med en lite familjemiddag på restaurang, kan tänka att ni har massor med planering nu!

Ha en bra vecka!

kommer förbi och lånar trimmern, ringer före. hoppas det är ok!

Fam Ädel

2008-11-03 @ 21:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0