vi har fått flytta !!

Ja valparna alltså....de har nu fått flytta ned till nedervåningen där vi byggt ut till  en större hage åt dem. Där trivs de verkligen, Här är mycket större och det är enklare att gå och hämta en eller ett par valpar för att ha dem i köket. De tuggar på märgben och torkade grisöron om vartannat. vi ahr börjat ställa dem lite smått på bordet för att se hur de ser ut på nära håll, exteriört sett då bara.


Vi har fortfarande en tik  kvar, det beror på att det just nu inte verkar finnas några vettiga valpintressenter, eller vad gör man när det ringer en som är onykter som undrar om vi har valpar till salu??? 
Till halgen kommer våra valpköapre för att hälsa på, öppet jhus alltså, lördag för hanvalparna och söndag för tikvalparna. Vi får dela upp det så eftersom det inte går att vara utomhus till skillnad från våren/sommaren.

Har anmält Mandy till jaktkurs i Enköping, hos Amir Zand som jag var på en ½-dags kurs tidigare i höstas och som var så otroligt bra !! Även Helena med Mandys dotter Nelli skall hänga med på kursen.

Idag fick vi ett mail från en familj som har köpt 2 hundar från oss, först en golden., Jessie och så bidde det en liten welshtjej nu senast, Holly. Jessie har de just tävlat viltspår med och hon blev godkänd i anlagsklassen.

Jag måste bara lägga in lite här i bloggen från mailet så förstår ni säkert hur glada vi blev. För att det är verkligen det bästa för hunden, att få komma till ett aktivt hem där de blir högt älskade och väldigt,väldigt sällan ensamma. Mailet vi fick idag,,,,, Tänk vad underliga vägar livet tar ibland. Förlusten av Pepsie gjorde att vi hittade till er som i förlängningen gjorde oss till de bästa hundägare vi någonsin varit men så är ni också fantastiska uppfödare och jag har förstått att det förpliktar lite att få vara valpköpare hos er. Jag hoppas vi kommer att göra er stolta i framtiden

vilken fin dag !

I förmiddags var Jennifer på avslutning på hundkursen hon gått på Bro-Håbo brukshundklubb. Stella som faktiskt inte tränat agility visade full fart framåt även här. De var jätteduktiga tillsaqmmans och Stella verkade tycka det här med agility det var skojigt till tusen. Soligt riktigt fint höstväder var det dessutom här på förmiddagen.

Tomas var nere i Mjölby på sssrk:s utställning. Helena visade själv Nelli vilket hon gjorde jättebra. De blev placerade som 2:a med hp av 7-8 tikvalpar. Såååå kul !!! Och en jättefin kritik som verkar stämma väl överens med ungefär vad vi tycker. Det var Tord Lundborg som dömde.

Lite senare fick jag sms från Tyras matte som hade gått ordinarie viltspårsprov idag. Hon hade fått en 2:a. Strrax efer ringde Robban och berättade att Diesel hade fått en 1:a dessutom med hp så nu var han färdig viltspårchampion = ) Rosso hade fått en 1:a han med , men för hans del var det debuten i öppen klass. Och till slut hade jag fått mail från Novas matte att de ordnat med sin andra etta idag.
Vi blir så himla stolta över våra valpköpare som aktiverar sina hundar så här bra!!

Jennifer fick följa med Hannah Plars på bio det var en bra grej för då åkte jag och Sofie tilssamans  i lilla Forden med alla hundarna till Grimstaskogarna och gick en promenad på 2 timmar. Vi stannade o fikade lite oxå förstås. Som vanligt kändes det som att jag inte hade kollen på vart jag befann mig...så jag fick ringa vår levande gps ochj be honom dirigera oss tillbka. Tomas alltså... han visste precis vart jag befann mig och kunde guida oss tillbaka till bilen. Jäkla lokalsinne jag har eller....egentligen...inte har alls.........

I morgon blir det jaktträningen med Monica., min arbetskamrat Jag och Helena skall möte Monica vid 15-tiden i Kista, ser fram emot det.

Har börjat ställa upp valparna lite, de ser kjättefina ut, favoriten hittade jag redan då de bara var ett par veckor gamla...hon e fortfarande favoriten. Man skall ju inte bry sig om färgen, det har jag aldrig gjort tidigare, men eftersom Olivia är den enda vi har med mycket färg så hade det kanske varit ett önskemål att en till med förg hade fått stanna....men...favoriten är den blondaste av dem alla....= )   Men det är långt kvar innan vi bestämemr nåt, men just nu....

Min kompis, fodervärd, valpköpare, revisor,,hundvakt ja Ann-Britt alltså, ringde idag och hade kommit på en idé. Hon hade läst på bloggen att Jennifer skall söka till Adolf Fredriks musikskola och Ann-Britt sjunger ju själv mycket i körer, har alltid hållit på med sång och har vad jag vet lite lektioner i musik oxå. Hon erbjöd sig att komma hit och träna lite med Jennifer innan intagningstesterna blir i Januari. Tack snälla Ann-Britt för att du kom på detta själv, det känns som en jättebra idé och kanske kan du o Jennifer finna en sång hon kan ha att sjunga upp vilket de måste ha. Man blir så glad för goda vänner !!  .

Sofie pluggar just nu massor, fick bl.a. avstå från att åka med kompisen Tanja till Göteborg den här helgen för att gå på nån slags popkonsert med nån som hon gillade redan på Arvikafestivalen i sommrasDe skulle ha bott på hotell Gothia, ett fantastiskt hotell som jag själv bodde på då jag var neri i januari och jobbade på dog showen. Men Sofie har juridiktenta på onsdag, hennes livs första tenta. På kvällen skall klasskompisarna ut på nån tentapub vid Kth om jag fattade det hela rätt. Om det är för att fira eller för att dränka sorgerna är nog ingen som vet då, de får svar om de blivit godkända eller inte först om 3 veckor.

Valpnamnen

Jojo, vi fick tag i biljetter till melodifestivalen. Tomas stod i kö vid Globen från "typ" 6 i morse. Så nu kan vi gå alla 4 även 2009 = )   Ikväll var vi alla hemma och tittade då på idol. Vi hade varsin "tv-valp" d.v.s. vi har varsin valp i famnen medans vi sitter och tittar på tv. Det är dels jättemysigt för oss, men även bra för valparna att få komma och vara själv en liten stund med någon tvåbent flockmedlem.
Vi har oxå bestämt namn åt dem.
Hanarna kommer få heta Yellows Marigold-Madcap, Y. Marigold-Magic, Y. Marigold-Master Y. Marigold-Matchmaker & Y.Marigold-Mountain.
Tikarna Y.Marigold-Madame, Y.Marigold-Madonna Y-Marigold-Makeup, Y- Marigold-Melody, Y. Marigold-Mermaid & Y. Marigold-Miracle.

Idag hittade jag en urläcker golvvas i kopparfärg, den var säkert 1 m hög och skulle passa så bra i vardagsrummet, i en tom hörna där vårt akvarium tidigare stod. Det är bara ett problem.........den är dyr ! 1300:- ksotar den och jag tror nog Tomas inte skulle bli så där himla glad om jag köpte den......typiskt att det man vill ha är så dyrt, så är det nästan alltid för  mig, man skulle nästan kunna tro att jag bara gillar dyrare saker, för det är alltid dit jag dras...märkligt!
 

varit på kurs

Ikväll har jag varit med Mandy på lydnadskursen. Det går sakta framåt och idag fick vi träningstävla i 2 moment.  Gick hyfsat bra själva momenten, värre var det med transporten från den avslutade inkallningen på väg till hopphindret som var nästa moment. Lilla damen tänkte visst hoppa själv, utan kommando och utan att jag ens var i närheten av hopphindret.  Men jag hann få stopp på henne innan hon hann att hoppa på egen hand...eller säger man tass??

Imorgon skall vi se om vi kan ordna biljetter till melodifestivalen då de släpps. De senaste 4-5 åren har vi varit där, gillar stämningen även fast man troligen ser bättre hemma i tv-soffan. Men det är ändå lite speciellt med att vara där på riktigt.

Valparna har nu fått börja äta ett mål torrfoder också. De smackar även när de äter torrfoder och de äter med god aprit.
Vi har en tikvalp otingad, mest för att jag frågade en av de som skulle haft en i kullen om han kunde tänka sig att byta till kullen i Väsby då deras var äldre, så nu hoppas vi på att någon trevlig familj kommer att höra av sig snart om den sista tikvalpen.

 Det är jobbigt att äta!


 Det börjar bli kul att bita på saker!


  Visst är vi söta!


Till helgen skall jag få en privatlektion i spanieljaktträning med en arbetskamrat som jakttränar sina spaniels. Det skall bli jättekul, ser verkligen fram emot det. Mandys dotter Nelli och matte Helena skall oxå vara med.


Våra valpar är väldigt framåt får vi nog lov att säga....de var ensamma högs 30 minuter då jag åkte till hundklubben och Tomas o tjejerna hade varit med Jennifer i stallet på veckans ridlektion. Då möttes de av 3 valpar som hade tagit sig ned själva från övervåningen nerför trappen och lagt sig att sova i hallen istället! Mamma Olivia var med dem på nedervåningen, en av valparna hade förresten lagt sig att sova på ett trappsteg.....vilka busungar ! Men allt hade gått bra och de var bara glada när Tomas & co kom hem till dem.  

Finns det något mysigare?

Att vakna på morgonen, tassa in till det sovande valpgänget , böja sig ned över valplådan och bli välkomnad av ett helt gäng goldenvalpar?  Alla viftar på sina små svansar och kommer fram och myser, de sniffar i ansiktet, pussas med sina små tungor och är bara så himla goa! De är i en perfekt ålder nu, bara söta, goa och mysiga. Snart kommer andra tider, jag vet, då de istället blir halvt galna när man kommer in till dem, biter i hälsenorna så man skriker högt......men allt har sin charm även om hälsenebitningen kan jag inte fatta att de alltid lyckas med, och det gör ont kan jag lova!


Igår hade vi den sista hanvalpköparen hos oss och hälsade på.
Lördag 1/11 kommer alla som skall ha varsin hanvalp att få komma på öppet hus  och dagen därpå har vi det för de som skall ha en tik de får då träffa varandra samt  får umgås under ett par timmar. Brukar vara väldigt uppskattat av både valparna och valpköparna.

Jag vet att de flesta läser bloggen så jag kan lika gärna skriva det här även om jag kommer säga det också, för att få köpa hund från oss så måste man vara införstådd med att det är  ett måste att man röntgar sin hund vid 1 -1½ års ålder. Vi tycker det är så viktigt att ingen får slippa, utan för både hundens egen skull, rasens skull och för vår skull så är det jätteviktigt. Vi brukar ordna med en gemensam tid så att det blir som en extra valpträff för de som i alla fall bor hyfsat nära.

Igår var jag och Jennifer och alla hundarna på en härlig skogspromenad intill golfbanan. Var ett så ljuvligt höstväder, sedan smakade det så gott med den medhavda picknicken. Hundarna fick smaka lite och så hade vi tagit med vattenskål till dem. De njöt verkligen och lekte grävskopor nästan alla (utom Sockan , fina damen....)


.Nu skall jag ge valparna vällingfrukost, sedan väntar de stora hundarna på sin frukost innan det blir dags för den första morgonpromenaden.  I kväll skall jag till brukshuindklubben med Jennifer då hon går kurs där, idag e det agility. Dit kommer även Malin , en arbetskamrat så vi tar en gemensam hundpromenad och då kursen e slut vid 19 åker vi och tittar på Malins egna häst som finns i ett stall precis intill brukshundklubben.  I onsdags kväll var vi hos kennel Goldentail och hälsade på, de har 6 valpar med Dali. Vilka fina valpar de har! Underbara huvuden, alla var välvinklade , massvis med päls och inte minst urtrevliga valpar! Eftersom de behåller en liten Filippa kvar kommer vi förhoppningsvis att få följa henne lite framöver.

Tessies reklamfilm

Oj vilka reaktioner det blivit på läkemedelsverkets antireklamkampanj. Den filmen där Oliviadottern är med har verkligen fått reaktioner. Och det ville de ju ha !  Men en del har uppenbart trott att det varit på riktigt och ingen parodi på verkligheten!'

Jennifer hon håller som bäst på att fundera ut på vad hon skall sjunga då hon skall göra sångprovet på Adolf Fredriks musikskola , men hon har gott om tid på sig...intagningsproven görs först i januari/februari. Men det är iof bra att hon funderar och börjar sjunga så hon lär sig texten utantill. Just nu är det en på engelska hon valt, men det hinner blåsa många vindar misstänker jag innan det är dags. Problemet är att knappt var 5:e elev blir antagen dit. 

Vi har haft hem en hel del valpköpare. De flesta är jättefina familjer och tyvärr har vi varit tvugna att säga nej till några av dem. Jag avskyr att göra en del ledsna men det är ändå så att jag måste, hur jobbigt det än är att säga nej och göra männsikor besvikna. Men jag hoppas verkligen att de kommer finna en fyrbent familjemedlem på annat håll. Jag kan ju annars alltid tipsa dem om de här irländska settervalparna där jag vet att det finns valpar kvar att få nu med en gång och de behöver verkligen få komma ut tiill egna familjer.

På onsdag skall vi hälsa på hos Dalis valpkull i Väsby, de är nu 7 veckor gamla och alla är bortlovade. Skall bli skoj att se dem.

Våra valpar växer så det knakar och har nu fått börja med välling. De smackade så gott i sig även fast de även klev i vällingfatet. Inte lätt det höär i början att lära sig äta i en skål.......tacka vet de mammas mat i alla fall....ser inte fotot ut att säga mer än 1000 ord? Tålmodig mamma hon är vår goa Olivia !

                         

            

Valpträff

Vilken tur vi har! Solen skiner idag och det är ett riktigt, riktigt soligt fint höstväder idag. På förmiddagen cyklade jag med hundarna (givetvis inte Olivia eller Sockan) bort till Bauhaus för att köpa en ny städmopp. Den gamla hade gett upp, och för oss som torkar golven varje dag är det bara att fixa en ny så snart som möjligt. Sofie jobbade på Ica idag så hon fick vara inomhus hela dagen stackaren, men å andra sidan får hon ju rätt mycket pengar av att arbeta en söndag.

På eftermiddagen hade vi valpträff med trimning som tema. Maggan hade med sig Dessie som demohund. Hon är så mysig gamla Dessie, jämngammal med Jennifer. Jag minns att jag åkte in på KS när Dessie och hennes syskon bara var 3 veckor gamla. Hon stod på trimbordet så tålmodigt och snällt och jag visade först, sedan fick våra valpköpare provklippa själva. Det gick jättebra för dem alla och de var så trevliga och fina alla valparna. 4 var det för de andra 4 bor ju på Åland och med tanke på vaccinationskraven kan de inte komma hit än. Men är de lika trevliga som de här 4 var så är det en riktigt bra kull, så här långt.Efter kursen åkte vi ut till brukshundklubben. Agilitykurs med Sockan för Jennifer och samtidigt tränade jag vidare på lydnaden med Mandy. Hon verkar väldigt lättlärd och jag var jättenöjd med träningen. Efteråt gick jag en promena på över en timme, men mot slutet tyckte jag det var lite otäckt att gå själv (nåja 4 hundar var i o f med mig ). Jag ringde Ola och hade "sällskap" av honom nästan hela promenaden. Men numera har vi tyvärr sällan tid att tala med varandra lika mycket som förr, vet inte riktigt varför, det har nog bara blivit så och då glider man ju ifrån varandra, synd men tyvärr händer det nog fler än oss eftersom man alltid har så mycket att göra.

Talade med en tjej som föder upp irländsk setter, stackarn, hon har "typ" 10 osålda 4 månaders valpar hemma som hon inte hittat hem åt ännu! Jag skulle få noja tror jag, för vad gör man? Hon och jag talade lite om det och jag rådde henne faktiskt att gå ned i pris rejält de kostar ju att ha hemma också och det är ju bättre att de får hem. Så det är nog bara att vackert lägga sig på blandraspris när hon sitter som hon gör med så många osålda valpar. För oss är det tvärtom, vi har fler efterfrågningar än valpar vilket är jättetrevligt för då får vi verkligen väldigt bra hem till våra valpar. Vi har inte hunnit träffa alla ännu, men de kommer ett par denna vecka. Så småningom måste vi ju komma till beslut också om vilka som får köpa valp från oss. Vi vill ju att de hamnar i familjer som vill göra något tillsammans med sin hund, inte bara gå på promenader, utan aktivera sina hundar på ett eller annat vis.Kom just att tänka på familjen Ädel som köpte sin första golden från oss för snart 5 år sedan. Vilken fantastisk hundfamilj det blivit av dem, från att inte haft hund tillsammans tidigare har de nu 3 stycken, de har tagit jägarexamen, gått en massa hundkurser, ställt ut, och klarat av att få två av dem till viltspårchampions, numera är husse utbildad viltspårdomare och håller i mycket uppskattade viltspårkurser. Tänk vad det kan bli, det trodde nog varken de eller vi då de köpte Eddie från oss. Till på köpet har de blivit goda vänner till oss och deras son Kalle och vår dotter Jennifer träffas ibland och har nog ett gott öga till varandra = )

Mat förresten....ingen kan nog gissa hur mycket Olivia äter per dag nu då hon har sina valpar? Hon äter omkring 3 liter torrfoder / dag ! Nu skall ju de små äta välling men det dröjer ett par veckor till innan det är dags att börja sina Olivia för att så småningom återgå till normala gängor igen.

Jag har kollat ang. vaccineringar till vår resa som vi skall göra över jul/nyår. Bara vaccineringen kommer kosta över 6000 för oss. ! Verkligen inget jag tänkte på från början och verkligen inget jag ens kunde föreställa mig skulle vara så dyrt!
Men det är bara "att gilla läget" törs knappast åka iväg utan att ha vaccinerat oss ordentligt. Vi skall ju först till Florida där vi firar jul, sedan åker vi en vecka på kryssning i västra Karibien där vi firar nyår på båten. Det är liksom inte en liten båt utan en sådan där lyxbåt som går där i Karibien som har allt ! Efter en veckas kryssning åker vi vidare till New York där vi stannar i 4 nätter innan hemresan går igen den 9/1. Än så länge är det för långt fram i tiden för att kännas verkligt, men idag när jag närmare började kolla vaccinationer så började jag inse att det nog inte är så långt kvar längre som det var då vi bokade fölr "typ" ett halvt år sedan. Vi åker ihop med min bror o hans fru så det blir verkligen en familjeupplevelse det här.
Har helt underbara valpköpare som ställer upp och passar varsin hund då vi är bortresta, den enda jag inte ordnat hem åt är Dali, vet ju inte om han får stanna kvar så pass länge hos oss, har inte velat påminna Jeanette helt enkelt om att han inte är våran.....jag vill ju gärna tro att han e våran, för han är väldens goaste o trevligaste goldenkille tycker jag = )
Snart dags att sova, det börjar ju en ny vecka !

våra valpar och valpträff

Våra valpar blir bara sötare och sötare. Jag har redan funnit min favorittik, men det är så klart långt kvar innan jag vet om det är hon eller någon annan som kommer att få stann kvar. De har ju nyss börjat kunna stå och gå och de är fölr små för att kunna "ställas upp" ännu. Snart skall vi bygga ut valplådan så att de får en egen hage att vara i. Och framåt måndag är det nog dax att de skall få börja äta välling.
Imorgon skall vi ha valpträff för Kitty-Dali kullen, de är nu 5 månader gamla och vi skall ha trimning som tema. Jag hoppas på fint vöäder eftersom vi trimmar ute, har fått låna in Dessie som vår demohund. Dessie skall ju snart få en "liten syster" d.v.s. en av Olivias valpar att fostra. Hon är 9 år nu och komemr säkert bli världens bästa mentor för Oliviadottern.

Idag åkte jag,Jennifer, Lisa och Hannah (Jennifers bästa kompis med sin mamma alltså) in till stan. Det var öppet hus på Adolf Fredriks musikskola. Jennifer sjunger gärna och riktigt bra dessutom så hon är nog lite nyfiken på den skolan. Bara var 5:e sökande elev erbjuds en plats och resan känns kanske lite väl lång eftersom hon bara kommer gå i 4:an i så fall och få åka helt själv in till stan. Men vi får se om hon vill söka in eller inte, det är visst några sångtester i januari i så fall.

Vi har börjat få hem lite valpköpare nu, egentligen inte för att titta på valparna då de är så pass små ännu, men för att träffa Olivia och Dali samt att vi skall få träffa familjerna lite.

I torsdags kväll var jag på kurs med Mandy på Stockholmsavdelningen.  Vi är en liten grupp på bara 8 personer så det känns som att man hinner ganska mycket.
Sofie har fått köpa ny cykel då hennes blev stulen vid pendelstationen i Jsakobsberg för ett par veckor sedan. Vi fick ge upp om att finna den.....så oödig utgift eftersom hennes fungerade felfritt och var låst så då är det inget skoj att bli av med den så här.

Skall fota  valparna lite mer och kanske fråpn valpträffen?

Miljöbyte

Nu har jag verkligen haft miljöombyte. Tillbringade 4 dagar i Budapest och hann med så himla mycket känns det som. Till att börja med är det så kul att åka med sina arbetskamrater och umgås med dem på ett annat vis än det blir på arbetsplatsen. Man umgås ju med väldigt många när man är så här och gör saker/aktiviteter med olika arbetskamrater beroende på vad man vill göra.

Vi var kanske ca 50 personer med på resan och bodde på ett fint hotell väldigt centralt och nära till det mesta man ville
se och göra. Första kvällen bjöds det på en båttur längs med Donau där vi serverades en härlig  buffé med massor att välja på och gott vin dessutom..
Efter båtturen var vi ett gäng som tog lite att dricka på en uteservering innan vi gick vidare till ett diskotek. Det var i två plan och massvis med folk. Vi dansade och umgicks och jag gick hem vid halv 2, men somnade inte förrän vid 3 tror jag, så är det när man ligger och pratar innan man somnar......Morgonen efter åkte vi redan vid 8 till Europautställningen. den enda dagen med sämre väder, de andra hade vi soligt och  klart väder.
Efter utställningen åkte jag  med några arbetskamrater vidare till ett termalbad, väldigt typiskt ungerskt. bad. Vi hade några härliga timmar där innan vi återvände till hotellet. Min rumskamrat Henrik fick jag väcka, tihi : )  han passade på att sova en stund då jag inte var där, men jag såg snabbt till att han kom tillbaka till verkligheten igen !! Nu var det ombyte och så iväg igen......Denna gång var vi alla på en ungersk restaurang, genuin sådan med en massa fiolspelande män = )
Det var en god trerättersmiddag och gott,gott vin samt det ungerska specialvinet Tokajer till desserten. Alla var nöjda med kvällen och då var det givetvis dags att gå på disko igen. 
Vi var nog ett 20-tal som var med dit. Dansade, tog ett par drinkar och umgicks. Vi dansade i flera, flera timmar och tiden gick så snabbt. Först vid 3-tiden vandrade vi som vart kvar sist hemåt, jag, Henrik,Russlan & Sampo så jag var i tryggt sällskap av  3 killar, men diskot som var proppfullt höll nog öppet ett par timmar till!  Den morgonen somnade vi nog inte förrän bortåt 4 för att gå upp klockan 8 igen. Man e nog inte rikgtigt klok, men har man kul så orkar man.

Så var det dags för lite kultur och lite shopping. Åkte och tittade på slottet, åkte en slags spårvagn dit upp och tittade på den fantastiska utsikten. Shoppingen gjorde jag och en av mina arbetskamrater Åsa tillsammans  i ett stort köpcenter med över 450 butiker, men när det var färdigt kontaktade vi Henrik som gjorde oss sällskap vid slottet. Vad gjorde man innan mobilens tid????

På kvällen var vi ett 15-tal som promenerade bort till en uterestaurang. Vid vårt bord (vi var 5 tjejer så ni förstår nog...) hade vi det så himla kul, har nog inte skrattat så mycket under en hel kväll på länge.
Men denna kväll hoppade vi dansen, vi gcik nog och lade oss "redan" vid ett.  Gissa om vi somnade ovaggade......

Ännu en solig dag, vi åt frukost vid 8.30 innan vi åkte till den berömda saluhallen. Salamikorvar, paprikor så klart i massor .frukt, grönt,kött,ägg men även en våning med skinnväskor, handbroderade tyger och andra souvenirer fanns det i denna stora saluhall.

Därefter spatserade vi bort till en gågata där vi åt lunch på en uteservering innan det tyvärr blev dags att inse att vi skulle åka hemåt igen.
Några härliga dagar hade vi vekligen men det är klart det var skönt att Sofie hämtade oss på Arlanda,  skönt att vara hemma hos hundarna, valparna, Tomas och inte minst Jennifer o Sofie igen.

Och för er som undrade......shoppat??? Säger väl som så att "stackars" Henrik fick fylla sin resväska med en del av mina saker för att jag hade fått övervikt annars ! Tack för det Henrik = )

Valparna hade växt massor och börjar väga omkring kilot nu. Jennifer ser ut som en prickig korv i ansiktet och på ryggen. Lillgumman fick ju vattkoppor dagen innan jag åkte, men tur nog har hon blivit ompysslad av både Tomas och Sofie de här dagarna.

Nu är jag tillbaka i verkligeheten igen!
Nu e valparna 2 veckor, de kan tulta omkring själva i valplådan och alla har ögon, några har försökt att yla, "inte alls gulligt"  Bara så himla goa helt enkelt!!! Men det märks redan nu att de är många, sist hade vi ju 4 bichonvalpar så det är liksom lite skillnad mot 11 golisar!


när skall jag egentligen hinna packa???

Tiden rusar iväg, jag har idag bestämt med en arbetskamrat, Marie att hon och hennes man kommer o hämtar mig redan 07.00 på fredag morgon så kommer Tomas eller Sofie o hämtar oss istället. Både jag och Marie bor i Viksjö så samåkning känns väldigt vettigt. Sofie var ledig idag så hon tog hand om hundarna tills jag kom hem vid ett-tiden. Vi tog ut alla hundarna på en skön promenad på eftermiddagen, gick faktiskt och klurade på lite valpnamn. De skall heta Yellows Marigold-M.......får se vad det blir, men ltie kul e det ju att klura på namn tycker jag. Vi har alltid haft engelska namn, det är ju en engelsk ras var nog tanken från början.
Valparna sover ofta ganska spridda från varnadra, sannolikt beror det på att det är ganska varmt i deras rum och att de mer och mer kan hålla egen värme också.


Alla valparna äter och sover om vartannat och verkar dela upp sig så att när några sover då äter de andra och vice versa.
Roligt med de olika färgskalorna.
Olivia vill gärna komma ner till köket lite nu och då, kan det vara maten som lockar? Ibland får hon koppla av en stund med ett torkat grisöra, det verkligen älskar alla våra hundar, så det går åt ganska många med tanke på att de är 6 hundar. Så småningom brukar även valparna få detta, men problemet är att de inte får ha dem särskilt länge innan någon av de vuxna är där och stjäl ifrån de små. Olivia är faktiskt värst på att stjäla just grisöron!


Olivia liksom sin kusin Stella sitter gärna upp när de skall dia. Undrar om det är något släktdrag hos dem, för de andra av våra tikar brukar hellre ligga ned medans valparna är små, men just de här två tjejerna som kommer från kennel trewater i Wales sitter hetst upp. Skall bli interessant den gången vi tar valpar på Olivias döttrar om det fortsätter just det beteendet.

På kvällen var jag och red, jag hoppade en höät som heter Savannah. Det gick jättebra och det finns inget mer avkopplande än att rida. Savannah har en tendens att vilja rusa mot hindret eftersom hon tycker det är så roligt att hoppa, men med hjälp av goda instruktioner från ridläraren så blev det aldrig så att hon rusade mot hindret utan vi kunde rida fram i en ganska lugn galopp innan hon hoppade hindren. Vi är normalt 7 i gruppen, men idag var vi bara 4, nästan som en privatlektion. Och man hinner ju hoppa ganska mycket oxå när man bara är 4. Sedan kikade jag på inspelade Idol, dels gillar jag ju programmet, men så måste jag ju se om inte Anders Bagges goldentik Saga kommer med något mer?
Jag har mailat med Anders sambo Petra och hon mailade att de hade filmat henne vid mer än ett tillfälle, så tja, kanske.

Om ett par veckor kommer vi ta hem lite blivande valpköpare , jag förstår att ni längtar! Men så länge de inte ens öppnat sina ögon eller börjat äta själva så ser man inte så mycket, så tills vidare hoppas jag att ni alla uppskattar lite bilder så här i bloggen så att ni kan se hur mycket de växer och att de har det lugnt och tryggt i sin valplåda.

RSS 2.0