Valpträff

Vilken tur vi har! Solen skiner idag och det är ett riktigt, riktigt soligt fint höstväder idag. På förmiddagen cyklade jag med hundarna (givetvis inte Olivia eller Sockan) bort till Bauhaus för att köpa en ny städmopp. Den gamla hade gett upp, och för oss som torkar golven varje dag är det bara att fixa en ny så snart som möjligt. Sofie jobbade på Ica idag så hon fick vara inomhus hela dagen stackaren, men å andra sidan får hon ju rätt mycket pengar av att arbeta en söndag.

På eftermiddagen hade vi valpträff med trimning som tema. Maggan hade med sig Dessie som demohund. Hon är så mysig gamla Dessie, jämngammal med Jennifer. Jag minns att jag åkte in på KS när Dessie och hennes syskon bara var 3 veckor gamla. Hon stod på trimbordet så tålmodigt och snällt och jag visade först, sedan fick våra valpköpare provklippa själva. Det gick jättebra för dem alla och de var så trevliga och fina alla valparna. 4 var det för de andra 4 bor ju på Åland och med tanke på vaccinationskraven kan de inte komma hit än. Men är de lika trevliga som de här 4 var så är det en riktigt bra kull, så här långt.Efter kursen åkte vi ut till brukshundklubben. Agilitykurs med Sockan för Jennifer och samtidigt tränade jag vidare på lydnaden med Mandy. Hon verkar väldigt lättlärd och jag var jättenöjd med träningen. Efteråt gick jag en promena på över en timme, men mot slutet tyckte jag det var lite otäckt att gå själv (nåja 4 hundar var i o f med mig ). Jag ringde Ola och hade "sällskap" av honom nästan hela promenaden. Men numera har vi tyvärr sällan tid att tala med varandra lika mycket som förr, vet inte riktigt varför, det har nog bara blivit så och då glider man ju ifrån varandra, synd men tyvärr händer det nog fler än oss eftersom man alltid har så mycket att göra.

Talade med en tjej som föder upp irländsk setter, stackarn, hon har "typ" 10 osålda 4 månaders valpar hemma som hon inte hittat hem åt ännu! Jag skulle få noja tror jag, för vad gör man? Hon och jag talade lite om det och jag rådde henne faktiskt att gå ned i pris rejält de kostar ju att ha hemma också och det är ju bättre att de får hem. Så det är nog bara att vackert lägga sig på blandraspris när hon sitter som hon gör med så många osålda valpar. För oss är det tvärtom, vi har fler efterfrågningar än valpar vilket är jättetrevligt för då får vi verkligen väldigt bra hem till våra valpar. Vi har inte hunnit träffa alla ännu, men de kommer ett par denna vecka. Så småningom måste vi ju komma till beslut också om vilka som får köpa valp från oss. Vi vill ju att de hamnar i familjer som vill göra något tillsammans med sin hund, inte bara gå på promenader, utan aktivera sina hundar på ett eller annat vis.Kom just att tänka på familjen Ädel som köpte sin första golden från oss för snart 5 år sedan. Vilken fantastisk hundfamilj det blivit av dem, från att inte haft hund tillsammans tidigare har de nu 3 stycken, de har tagit jägarexamen, gått en massa hundkurser, ställt ut, och klarat av att få två av dem till viltspårchampions, numera är husse utbildad viltspårdomare och håller i mycket uppskattade viltspårkurser. Tänk vad det kan bli, det trodde nog varken de eller vi då de köpte Eddie från oss. Till på köpet har de blivit goda vänner till oss och deras son Kalle och vår dotter Jennifer träffas ibland och har nog ett gott öga till varandra = )

Mat förresten....ingen kan nog gissa hur mycket Olivia äter per dag nu då hon har sina valpar? Hon äter omkring 3 liter torrfoder / dag ! Nu skall ju de små äta välling men det dröjer ett par veckor till innan det är dags att börja sina Olivia för att så småningom återgå till normala gängor igen.

Jag har kollat ang. vaccineringar till vår resa som vi skall göra över jul/nyår. Bara vaccineringen kommer kosta över 6000 för oss. ! Verkligen inget jag tänkte på från början och verkligen inget jag ens kunde föreställa mig skulle vara så dyrt!
Men det är bara "att gilla läget" törs knappast åka iväg utan att ha vaccinerat oss ordentligt. Vi skall ju först till Florida där vi firar jul, sedan åker vi en vecka på kryssning i västra Karibien där vi firar nyår på båten. Det är liksom inte en liten båt utan en sådan där lyxbåt som går där i Karibien som har allt ! Efter en veckas kryssning åker vi vidare till New York där vi stannar i 4 nätter innan hemresan går igen den 9/1. Än så länge är det för långt fram i tiden för att kännas verkligt, men idag när jag närmare började kolla vaccinationer så började jag inse att det nog inte är så långt kvar längre som det var då vi bokade fölr "typ" ett halvt år sedan. Vi åker ihop med min bror o hans fru så det blir verkligen en familjeupplevelse det här.
Har helt underbara valpköpare som ställer upp och passar varsin hund då vi är bortresta, den enda jag inte ordnat hem åt är Dali, vet ju inte om han får stanna kvar så pass länge hos oss, har inte velat påminna Jeanette helt enkelt om att han inte är våran.....jag vill ju gärna tro att han e våran, för han är väldens goaste o trevligaste goldenkille tycker jag = )
Snart dags att sova, det börjar ju en ny vecka !

Kommentarer
Postat av: Helena

mmmm myser när jag ser de små i lådan! Längar också till att få "klämma" lite på dem så småningom!

Ja hon är bra go Dessie, vilken supermodell. Hon har ju nu några år på nacken som modell..fniss! Hon anar ju inte att det snart kommer en lite buse in i sin flock! Förstår att de alla där hemma har nedräkning!

Jösses vilken fantastisk resa ni har framför er! åh vad ni måste längta!

Ja du man vet ju aldrig hur livet utstakar sig...tänkte på det du skrev om fam ädel. Vi har ju er att tacka för alla våra goa hundar vi har och man älskar de mer för var dag! Nelligumman börjar ju också "ta form" och kan hänga med på mer aktiviteter! Hon är världens goaste tjej, älskar att pussas!

Nu sticker vi uppåt vid lunchtid, lutar åt att det kan bli Eddie som får hänga med denna gång, även om jag kan säga att Gizmo är superkillen på spåret!! Det kan ändra sig!

Kom precis hem från en arbetsnatt, kanske måste sova någon timme??annars sover jag i bilen.

ha en bra start på denna vecka

2008-10-13 @ 08:23:58
URL: http://www.goldendreams.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0