vilket härligt väder idag!

I dag är det bara toppen helt enkelt, jag som egentligen inte alls gillar hösten kan ändå inte låta bli att bli glad en sådan här dag.
 Hundarna har varit på promenad i ett par timmar varav Olivia fick förlja med knappt en halv timme, men hon kan inte vara borta från småttingarna så länge än så länge. Men oj vad de växer nu, har snart nått ½ kg. Men det är ju en bit ifrån vikten de brukar ha då de lämnar oss så klart.

Idag blev jag xtra glad för ett mail, en av våra tidigare valpköpare, Theres som har en hane från oss som kallas Lukas har bestämt sig för en av Olivias valpar. De tar så väl hand om sin Lukas, ställer ut, tävlar viltspår, har gjort mh-beskrivning och sköter honom tipp topp. Hennes mamma har en tik från oss som oxå gör samma saker och som vad jag förstått Theres trimmar o klipper så att hon alltid presenteras så fint på utställningarna. Så om några veckor är det dags för en Olivia/Dalison att få flytta till denna härliga familj.

Vi har bara ett par valpar otingade just nu, glädjande eftersom kullen är så pass stor. och de bara är så unga ännu att ingen ens kan få komma hit och titta på dem ännu.

Men det roligaste för oss är ju givetvis att en del valpköpare kommer tillbaka för sin nästa hund.
Även Maggan som varit fodervärd åt Dessie sedan 1999 skall bli fodervärd igen, till en Oliviadotter. Dessie blir en perfekt "mentor"  till Oliviadottern..
Och så kommer även Mattias (som har en servicehund, Frasse som kommer från oss) att få en till genom att hans föräldrar nu köper en hane i denna kullen. 

På fredag reser jag till Budapest med kennelklubben. Vi skall besöka europautställningen. Jag går dit den dagen som Golden och Welshar bedöms.
Jag som älskar att shoppa behöver nog ta med en stor resväska, det lär vara 40% billigare där än hemma i Sverige, men utöver det så verkar det finnas mycket att titta på samt härliga spabadhus som man tydligen inte får missa.
Jag skall dela rum med en arbetskamrat, Henrik.
Lite skoj för vi har jobbat ihop i SKK-montern i Västerås i våras och det samarbetet flöt jättebra och han har ju cocker så vi har ju samma intresse i den vägen.   Vi åker hem på måndag kväll så snart skall jag börja packa lite, pass och sådant kan ju vara bra att inte glömma......

JOLENE

Vad jag än skrev förut...Jolene skall vår lilla Oliviadotter få heta.  Mandy är ju uppkallad efter låten Mandy som jag tycker så mycket om, och nu blir det en annan favorit, Jolene.
Valparna är så ljuvligt söta att man har svårt att slita sig ifrån dem, vilken förmån att få vara uppfödare och uppleva allt detta. Särskilt när allt gått bra och vi har en sådan härlig hundmamma som Olivia är. = )
Imorgon skall Stella på jaktprov, frågan är bara om hon inte stulit lite för mycket mat av Mandy som inte är så där väldigt intresserad av mat alla gånger. Stella däremot är ju snabb som en kobra, så jag har mina aningar när jag inser att hon är lite för rund.......

de är nagellacksmarkerade.


valpar,valpar...ja det myllrar av dem just nu = )

Så har då Olivia fått sina valpar. Hon hade så många som 14 i magen! Inte undra på att hon blev tjock i ett tidigt skede ! Kvar ar vi 11 stycken, 5 killar & 6 tjejer. De föddes några dgar innan 63 dygn, men det är ganska vanligt när det är en så här stor kull, men alla verkar väldigt pigga och tar sig framåt i valplådan utan större problem. Olivia är en så cool tik, hon ligger hos dem hela dagarna men går hon ut för att rasta sig är hon inte alls hysterisk för att komma in med en gång, nej hon kan rulla sig en extra gång i gräset och bara njuta av det fina vädret den stunden hon är ute.

Vi planerar att behålla  en liten Jolie hemma, undrar just vem i valpgänget det blir? Det är en väldigt varierad färgskala på dem, från väldigt ljust till väldigt mörkt. Charmigt!  Härligt nu att  allt har gått bra, nu skall vi bara finna bra hem till dem allihopa!

hund på tv/ idol !

Då var det ett tag sedan sist...men ibland hinner jag bara inte med att sätta mig vid datan. Livet går vidare, Olivia börjar bli tjock om sin mage och vi hoppas så klart på att många trevliga familjer blir intresserade av en av hennes valpar. Vi är fakstikt genomgående så nöjda över våra härliga valpköpare. Det är så viktigt för oss som uppfödare att finna bra hem till varje valp.

Har ni förresten sett goldentiken som är med i idol? Det är faktiskt så att hon kommer från oss, Saga kallas hon till vardags och är från vår zatzumakull. Hon har ett härligt liv tillsammans med husse Anders Bagge i idoljuryn och matte Petra. Det blev så klart xtra skoj för oss att få se henne i tv, jag visste inte om att hon skulle få vara med.

En dotter till Olivia, Tessie,  kommer också att vara med i tv fast i en reklamslinga från läkemdelsverket som kommer nu under september månad. Det händer nu och då att vi är med i lite reklamuppdrag, mest som en liten rolig grej som började för kanske 20 år sedan genom att vår Yellow gjorde ett uppdrag för Telia i tvreklam.

Bichonen Sockan var med i en barntvserie som hette "en halv hund" och som visades i barnkanalen. Jag fick bade henne varje dag o föna  och göra henne fin för att de senare i filmisnpelningen smutsade ner henne med kol för att det ingick sådana scener. Har nog aldrig badat henne så ofta som under de 10 dagarna filminspelningen pågick. Det var
t o m så lyxigt att hon själv blev hämtad och lämnad i taxi då vi inte kunde vara med själva alla inspelningsdagarna.

RSS 2.0