Redan en vecka!

Jag tittar på de små och inser vilka livskraftiga, starka valpar det är vi har här i lådan. De är maffiga, har  gått upp jättefint, från att ha en iof bra födeslevikt på upp till 400 gram har de största redan börjat närma sig kilot ! Det visar att mamma Mandy verkligen ger dem mycket mat att äta.
De tar sig fram i lådan med en sådan kraft, går inte att jämnföra med goldenvalpar och det  är väldigt intressant och lärorikt för oss som uppfödare.
Jag minns just att jag reagerade på att de var så "mycket mer" i Mandys förra kull och det var alltså ingen tillfällighet, det är samma med de här valparna.
Deras teckningar är så personliga, en av dem har en liten prick på ett i övrigt vitt lår, ser så roligt ut och blir ju väldigt personlig, en bra id-märkning. = )Två familjer som var här innan Mandy valpade har redan betalt in handpenningen för sina valpar, jag tror de har mycket trevligt att se fram emot då de kan vara helt säkra på att få hem en härligt go´ "röd-vit" i slutet på maj. Några andra skall vi träffa när valparna blivit tillräckligt stora och börjat äta själva vilket jag tycker normalt sett är det tidigaste man kan få komma.
Lite märkliga återbud har vi fått, tyvärr. En som köpte en cockervalp istället, nåja,....en som vart så förtjust i våra golden då de var här att de valde den rasen istället , iof smickrande att goldisarna gjorde ett så positivt intryck men hade jag fått råda hade en welsh passat mycket bättre för den familjen! Och till slut det märkligaste...det visade sig att en kvinna hade tingat på inte mindre än  minst 4 kennlar samtidigt!  Jag vet inte om hon inte förstått att vi uppfödare faktiskt talar med varandra? Och man skall väl ändå inte tinga valp på flera håll samtidigt, i vart fall inte hos så många, hon blev inte populär hos oss uppfödare kan jag väl säga när vi upptäckte att hon satt upp sig hos åtminstone 4 uppfödare  och hur många fler vet vi inte?
Jag undrar verkligen...., men tror folk inte att vi uppfödare talar med varandra???Våra valpar är i alla fall helt underbara och man ler inombords då man ser Mandy pyssla med dem med sådan kärleksfull omsorg.
Hon är så söt Mandy för trots att hon är världens bästa mamma kan hon inte slita sig från att åka bil, det bästa hon vet Så snart man öppnar ytterdörrren och skall gå ut och rasta henne rusar hon fram till bilen i hopp om att få åka en liten sväng. Jennifer var på födelsedagsfest bara 5 minuters bilväg från oss så Mandy fick följa med på den lilla bilturen, det älskade hon, och visst är hon värd att få ha en stund för sig själv i bilen som hon älskar. Men då vi var hemma rusade hon glatt viftande in till sina valpar och såg till att de hade det bra.

I veckan som var fick vi in de härliga röntgenresultaten också. Alla 3 welsharna samt de 4 goldisarna är numera friröntgade! Den 4:e welshen är inte avläst ännu, men den ser jättefin ut, höftledsplåten alltså, så  den blir med största sannolikt fri den med. Jag är oerhört glad för det fina resultatet vi har på våra uppfödning i fråga om sundheten, det är ju ändå så att alla önskar sig en frisk valp i första hand och även om vi har en mängd andra mål på vår uppfödning har det här med sundheten en mycket hög prioritet vilket uppenbart gett jättefina resultat under årens lopp.

Häromdagen gick Tomas viltspår med Joline för första gången. Hon gick som hon aldrig gjort något annat och bar hem klöven så stolt. 25:e juni får hon starta, för hon fyller  9 månader den 24:e juni så vi anmäler så snart vi bara får en möjlighet till ett anlagsprov. Hon har ju att brås på, både mor o far är ju SVCH.Igår ringde Helena Ädel och berättade att Mandys dotter som fyllde 1 år 2:a april blivit godkänd på viltspårsprovet då hon debuterade i anlagsklassen. Så skojigt! Domaren hade visst sagt att han tyckte Nelli var så duktig och att anlagsspåret egentligen varit för enkelt för henne, hon är alltså redan klar för start i öppen klass. Man blir så jätteglad när det går bra för ens valpköpare, Nelli är dessutom vår halvfodervärdshund så hon ställs ju ut en hel del oxå. Bl.a. skall hon åka med Tomas till Gotland i början på maj. då SSRK har en dubbelutställning.

På söndag skall vi ut och äta på en Thailändsk restaurang inne i stan som Sofie säger har så häftig inredning,  jag har namnsdag så vi tog det som en orsak att äta där. Jo, klart man kan äta på restaurang utan att ha en anledning, men vi valde söndagen av den orsaken istället för att gå ut på lördagskvällen.
 
I tisdags blev det lite  sorg tyvärr. Min ridlärare talade om att ridskolan vi rider på skall säljas. Denna ridskola är ju så unik, för mig som djurvän har det varit fantastiskt att ha ridit på en ridskola där hästarna går oftast bara en enda timme på lektion om dagen, högst 2 timmar. De står i stora rymliga boxar med massa fin halm, de är ute i stora hagar varje dag. Och  så är vi högst 7 elever i varje ridgrupp. Vi har hopplektioner 4 gånger på rad, dressyr 6 gånger och så hoppning 4 gånger igen. I Jennifers grupp är det 4 av varje under hela terminen.Andra ridskolor hoppar bara enstaka gånger per termin  : (  Det finns ingen annan ridskola som har det så bra vad jag vet. Och två underbara ridlärare. Både Jennifer och jag rider där och älskar de trevliga hästarna , stämningen i stallet, och alla fördelar jag just nämnt. Suck....det var en dålig nyhet.
I onsdags kväll var jag på spinningen igen,man känner verkligen att det behövs och hur trött man än är och hur trögt det än kan vara att komma iväg så är det  verkligen värt det, efteråt .

Man vill ju lita på att skolpersonalen har bra koll på vad barnen gör i skolan och fritids då de har hand om våra barn, men det finns uppenbart brister i alla fall i Jennifers skola och jag vart riktigt riktigt arg när jag fick veta att Jennifer blivit visad till sidor på datan hon inte borde tittat på en porrsida alltså så illa visade det sig vara. I skolan har de ju datorer uppe på ett loft,där barnen har ett antal datorer. En flicka i åk 2 (!) hade sagt till Jennifer och en kille i hennes klass att gå in och titta på något som heter gamla tanter. Sedan hade Jennifer memorerat detta och skickat mail till en klasskompis som inte hade varit med på loftet  och det mailet skickades då hemifrån oss. Plötsligt på tisdagskvällen ringer Emmas mamma och säger ungefär...vet du att Jennifer skickar porr till min dotter? Jag bad henne returnera mailet och fick då se  porrbilderna redan på indexsidan, kanske 50 talet bilder, närbilder....Då Jennifer kom hem från friidrotten frågade jag så klart och då berättade hon att det var en tjej i 2:an som visat dem denna sida. 9-10 år gamla är alltså de här barnen. Det finns inget försvar för en skola tycker jag att inte ha bättre koll på sina datorer, eller att inte spärra dem. Då kan ju våra barn titta på både porr och våld utan att de vuxna vet om det eftersom datorerna finns på ett loft och där finns ju ingen personal !
Jag är alltså  ingen moraltant, men detta var inte vad jag vill att Jennifer skall sitta och titta på när hon är nyss fyllda 10. Så visst är jag arg på skolan som inte har någon som helst koll uppenbart på vad barnen har för sig vid datorerna.  Först nu då jag ringde Jennifers fröken och berättade så har de satt en i pesonalen bland datorerna, men jag undrar hur lång tid det tar innan de inte har resurser till det längre.....och då är det uppenbart fritt fram igen ! Jennifer skämdes och det är ju så med barn, de är ju nyfikna och då när den här yngre tjejen sade de skulle gå in på denna sida gjorde de det utan att veta vad de skulle få se !

Nu i veckan som kommer så vet vi att welshvalparna skall börja öppna ögonen, ser fram emot det för på något vis får man ju mera  kontakt med dem då de kan titta tillbaka på oss. Och så får vi hoppas att vi snart finner ett par trevliga familjer till så att alla våra valpar garanterat har nya hem då de är flyttklara i slutet av maj.

Idag skall vi klippa klorna för första gången på valparna, vi klipper dem en gång i veckan, något som sedan görs hela livet för at behålla fina korta klor.
Jag skall träna lydnad med Stella i helgen, rensa garaget, ta fram vårkläder och stoppa undan det mesta av vinterkläderna, utgår från att varma dunjackor inte behövs förrän nästa vinter? För ovanlighetens skull är vi bägge lediga hela helgen utan att ha bokat in annat än att försöka göra de här vårstädningarna/sorteringarna. Härligt  och väldigt,väldigt ovanligt för vår familj att ha en hel helg så här = )

Vi har nu döpt valparna och fortsätter på temat walesiska orter. Hanarna kommer att heta: Yellows Guest In Llandelio, Yellows Guest In Rhayader, Yellows Guest In Bridgeend  och tikarna Yellows Guest In Llanberis, Yellows Guest In Rossett , Yellows Guest In Garden City.


Kommentarer
Postat av: Margareta Jonsson

Vilka underbara små knyten.Roligt att det går så bra för alla era hundar. Vi har ju själva en av dessa, goldentiken Nova.

Många hälsningar Margareta och Sven Jonsson

2009-04-04 @ 11:34:59
Postat av: Annie

nu har jag frågestund, fråga gärna något kul :)

2009-04-04 @ 11:46:37
URL: http://eiiinaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0