In i köket....

Först trodde vi inte det gick att ordna med bilder till bloggen då vår dator "hamnat på sjukhuset" men nu har vi via Sofies dator ändå lyckats, så ja här är helt enkelt lite nya bilder. Joline  som bara är 7 månader känner sig nog väldigt gammal och stor när hon ibland vill  vara barnvakt/lektant och på eget initiativ hoppar in till de små. de ser ju upp till henne o tycker nog hon är en intressant figur.
 
Vi har skickat inbjudan till öppet hus för er som skall ha en Mandyvalp lördag 9/5. Nu håller vi bara tummarna för fint väder så klart.

I helgen har vi haft besök av två blivande welshägare. Vi tycker och hoppas att vi har världens bästa valpköpare till våra valpar. Det har ringt/mailat massor denna veckan oxå och velat ha en valp så nu har vi plockat bort oss från  Welsh springerklubbens förmedling  till förmån för andra kennlar som kanske har eller väntar valpar ?
 
Valparna har fått flytta ned till vårat kök nu, vi tyckte de behövde mera sällskap nu då de blivit störe än de får uppe på Jennifers rum.  De är så nyfikna och inte ett dugg rädda att springa i köket nu då de fått tassa omkring på köksgolvet då våra blivande valpköpare varit här i helgen. Sötare och sötare blir de för varje dag. Lördag 9/5 då de är 6 veckor gamla kommer vi ha öppet hus för de som skall ha varsin valp från kullen. Tomas och Jennifer har då åkt till Gotland på hundutställning så Helena som har Mandydottern Nellie kommer hit o hjälper mig lite. Vi får hoppas på fint väder, även fast vårt kök är stort så blir det rätt så trångt om vi måste vara inne. Men å andra sidan...allting går ju om man bara vill = )På söndag skulle vi haft  ettårsträffen för våra Welshspringerspanielvalpar. Vi hade tänkt att alla skulle få gå viltspår, alltifrån ett kort intro. spår till  öppen klass för de som kommit en bit på väg redan. Sedan skuille vi haft ett årstårta = )  Men vi har fått ställa in.......för många återbud. vi får finna ett nytt datum så att alla kan komma, det e ju bara totalt 5 så vi kan ju inte ha valpträff för bara 2 av valparna.....nu satsar vi på nytt datum och  utgår från att det går bättre den gången. Jag talade med mandys ujppfödare för en tid sedan, han har lessnat på att anordna valpträffar, så många som tycker det skall bli så skoj och sedan kommer inga....och jag kan bara säga som så med facit i hand från de två senaste kullarna golden o welsharna börjar vi känna samma sak..... 
Så nu gäller det för er som köper våra welshvalpar som vi har nu att ni verkligen komemr till de två träffarna vi anordnar för vi vill kunna se vad som blir av våra valpar och 2 tillfällen på ett år borde man völ kunna avvara på valpträff. Men jag säger inte så mycket om welsharnas anledning till återbud, det finns absolut  skäl att inte komma, men det hade inte gjort nåt om vi fått veta det långt, långt innan, nu känns det trots allt lite sent att ställa in även fast vi nu gjort det ändå.

Vi har  anmält Jennifer till att springa minimaran. Visserligen tränar hon friidrott, men vi får nog träna lite extra med att jogga lite oxå så att hon grejar att springa minimaran. Hundarna får ju liksom upp sitt flås oxå eftersom de alltid följer med.

Sofie har kommit  hem från  Åre nu, hon hade en helt fantastisk vecka  och har då fått första delen av skidlärarutbildningen godkänd och klar. Tänk, lite stolt blir jag ju för min "lilla plutta", jag minns än idag hur knackigt det gick i början då hon gick i barnskidkolan uppe i Sälen samt här  vid Görväln på friluftsfrämjandets skidkola. Riktigt dåligt åkte hon de första åren om vi skall vara helt ärliga. Och nu då... utbildat som skidlörare så att hon är behörig att söka jobb som skidlärare för barnskidkolan och de  som inte ännu är avancerade åkare.   De hade 15 grader och sol i den fina snön i Åre och varje gång jag talade med henne i telefon hördes det nästan att hon log med hela ansiktet, så helt underbar vecka med andra ord.

I fredags var jag ute vid graven och satte en blomma. Mamma skulle ha fyllt 81 år om hon hade levt. 18 år sedan hon lämnade oss, jag önskar många gånger att hon hade kunnat vara med några år till, blev ju bara 63 år. 

Idag fick Tomas plötsligt så ont i magen så han valde att åka till akuten på Danderyds sjukhus. Det visade sig vara njursten. Så nu blir det visst röntgen om ett par veckor o fram tills dess några tabletter. Men var det någon som trodde han åkte hem och vilade efter akutbesöket? Nej....så klart att han åkte direkt till jobbet och jobbade vidare fram till klockan 23. !

Kommentarer
Postat av: Helena

LÄNGTAR TILL NÄSTA HELG DÅ JAG FÅR KLÄMMA PÅ DE SMÅ!!!

2009-05-02 @ 20:38:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0