Utkast: 2 veckor ...

2 veckor gamla!

Våra goa fina valpar har nu hunnit bli 2 veckor gamla redan. De är så härligt massiva att ta i, allihop faktiskt. Jämna och fina. Den minsta väger 1100 och den störste 1275. Den näst största, 1245 är faktiskt en av tikarna.

Under nästa helg är det planerat för besök av ett par valpintressenter som inte hann komma hit innan valparna var födda. De som vi redan träffat kommer givetvis också att snart få komma hit, men vi tror det är roligare för dem att träffa valparna när de blivit lite större och roligare att titta på. När de är så små som 3 veckor bara orkar de inte vara vakna särskilt länge.


Valparna har nu alla öppnat ögonen och kan nästan gå, jag brukar sitta och gosa med dem och bara kolla på dem i valplådan och njuter av denna förmån att få följa en valpkull så här,

Svårt att slita blicken från dem helt enkelt........

Hane omärkt:

   

Hane nacke:

 

Hane rygg:

 

Tik omärkt:

 

Tik nacke:

 

Tik rygg:

 


I veckan som var så var jag iväg på spinning en kväll och red en annan kväll. Det är onekligen så att jag gärna vill hinna med sådant här också så jag inte bara har hund 24 timmar/dygn.

Jag vart även bjuden på middag på Gondolen av en av cheferna på if...vi var 7 stycken och hade en trevlig kväll, fantastisk utsikt därifrån .


Förresten så fanns artikeln om oss på Kennelklubben med i söndagsbilagan av Expressen. De hade valt en hel halvsida för mig tillsammans med Mandy och Dali! Inte så ofta man hamnar så på en färgbild i Expressen minsann = )

Vi hade inte mindre än 17 olika hundar i soffan eller precis nedanför på fotot, ganska fantastiskt egentligen att de accepterade varandra trots att de faktiskt inte känner varandra hundarna, några kanske, men inte mina eftersom jag ju går hem efter lunch och inte går på lunchpromenaderna som en del av de andra gör. Men de var alla jättelugna och fina och bilderna vart riktigt bra.


Idag fick jag mail från en av våra valpköpare, hunden Nova d v s Yellows Garden Gossip som blivit viltspårchampion idag. Vi blir så himla glada för när våra valpköpare aktiverar sina hundar, att det dessutom kan leda till ett championat gör knappast saken sämre. Jätteskoj helt enkelt! Och fler är på gång vad vi vet....


Vi har påbörjat viltspårträningen med Joline och kommer anmäla henne till anlagsklassen så snart hon fyllt 9 månader vilket är åldersgränsen för att få starta i viltspår. Imorgon skall hon få gå ett ganska långt spår har vi tänkt.


Imorgon skall jag fintrimma på Dali och Olivia som bägge skall ställas ut i Kista. Tyvärr har Dali fällt en del, men han har ändå så pass att han får duga tycker vi. Stella löper nu på dag 11 så vi har för säkerhets skull separerat dem år nu på natten. På dagen idag har det egentligen inte märkts något, men jag vill inte vakna på morgonen av att de parar sig precis så för säkerhets skull så delar vi på dem under natten.


Idag tog Sofie med sig lillasyster Jennifer samt Olivia och Kitty och tog sig in kommunalt till Djurgården. Där promenerade de hela eftermiddagen, inte mindre än 2 mil blev det!

Olivia och Kitty var trötta men väldigt nöjda. Vilken bra aktivering med både pendeltåg och buss. Men det hade inte varit några problem alls.

Vi vet att flera av våra kommande valpköpare är intresserade av lite bilder på valparna. Så vi har idag fotat varje enskild valp så att ni kan få se hur fina de är!


Karin som äger pappan kommer ev. att komma hit från Ängelholm för att titta på valparna, givetvis inte bara för att se dem, hon har sina barna och barnbarn att hälsa på samtidigt, men det vore så klart väldigt skojigt om hon ville komma och träffa våra Kryddan-Mandy valpar.

Karin har ju kikat på flera av Kryddans valpar så det skulle vara skoj att höra vad hon tycker om våra valpar.


Vi är så tacksamma över det fina resultatet från Mandys första valpkull. 4 är röntgade och ögonlysta och alla utan anmärkning! Det glädjer oss för det förekommer ju trots allt en del hd på rasen.


Man pratar mycket om s.k. hd index vilket på prov skall införas på 5 raser inom SKK nu till hösten. Om det vore så att det varit så på welsh så kan man nog säga att den kullen vi hade borde haft bra poäng. Både Mandy och Edvin kommer ur helt friröntgade kullar. Och ännu bättre blev ju hd indexen nu då 4 av 4 möjliga är friröntgade.


Idag var vi förresten ganska duktiga Tomas och jag, medans tjejerna var i stan rev vi ut hela garaget, sopade rent, slängde en massa som bara blivit liggande och dammsög på hyllorna i garaget. Så bra att rensa ur så där noga ibland, för man har ju en förmåga att samla på sig en massa onödiga saker i garaget. Kollade just grannens då jag gick förbi, där kommer INGEN BIL in i alla fall.......Men jag tror det fenomenet inte är så ovanligt att garagen blir till förråd istället. Men som sagt för egen del har vi nu gjort iordning så att jag kan köra in min honda civic.


Brorsan Janne fyllde 61 år idag, vi sjöng ja-må han-leva så det bara dundrade i telefonen, men han var i Östersund hos sina svärföräldrar så vi var ju tvungna att sjunga högt så att han kunde höra ända dit upp....skoja bara....

Överst på hans önskelista från oss var datasupport av Tomas. Jannes data strular en hel del och Tomas är ju ganska duktig så han önskade sig helt enkelt den hjälpen under ett par timmar någon kväll. Och så är det väl när man blir äldre, man har ofta svårt att komma på vad man önskar sig, det man behöver har man ju oftast redan köpt.....


Kommentarer
Postat av: Helena

ja herregud!!!!!jag kommer också snart och klämmer på de små!!!!kan inte fatta att Nelligumman varit så liten??? hon är världens goaste tjej!

Så härligt att hela Mandys första kull haft så toppenresultat, inte prata om hur glada vi köpare är!! fina hundar som vi har från er..

Ja ni har varit duktiga som tagit tag i garagestädningen, skönt när man ser resultat...som med allt man tar sig för med!

Vi håller tummarna för Dali och Olivia imorgon!

Ha en fortsatt trevlig påsk!

Kram från oss "over here"

2009-04-11 @ 17:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0