Valparna har redan blivit 3 veckor gamla!

Vi har haft härliga helger, både denna och förra då vi tagit våra fyrbenta kompisar med oss till skogen, vi har tränat apportering, lagt viltspår, tränat lite lydnad och ätit medhavd lunch i skogen samt givetvis gått en skön promenad hela familjen.  Och jag njuter av alla vit -& blåsippor, då är det verkligen vår, min favoritårstid  = )

Veckan som varit har gått så snabbt, tänk om man alltid hade bara 4-dagars veckor!

Sofie har åkt till Åre nu, hon skall gå en veckokurs inom SLAO för att utbilda sig till skidlärare. Jag hoppas hon får en härlig vecka med massor av skidåkning. Kursen var fulltecknad så de är 20 stycken som utbildar sig där nu under hela denna vecka.


Det är helt otroligt vilka trevliga och vettiga valpköpare vi har fått till vår kull welshvalpar. Precis sådana familjer som vi är säkra kommer passa för en welsh. Senaste dagarna har vi fått jättemånga trevliga samtal och mail från valpintressenter men nu skickar vi dem till anda kennlar. Bl. a. Ola som jag ju köpt Mandy ifrån.

Väldigt intressant är att kategorin av familjer som vill ha welsh resp golden är olika. Welshköpare söker en sportig, aktiv hund i behändigt format som ändå inte är för liten. Goldenintressenter söker en snäll, barnvänlig hund som är lätt att ha. Oftare än på welsh vill de ha tikar för att de är lite lättare.... ( ? ) Lärorikt för oss som uppfödare och väldigt intressant. Jag måste erkänna att jag blir gladare åt de som säger de vill ha en aktiv hund att göra något tillsammans med och att träna en de som vill ha en golden för att de är snälla och lätta.....Kanske för att vi själva jobbar och tränar med våra hundar och vet att en hund mår så mycket bättre om de får ett aktivt liv än de som bara får nöja sig med promenader.


Jag har tränat lite lydnad med Stella nu, det känns som att det bara är lite finjusteringar kvar innan det är dags att anmäla henne till lydnadsprov klass 1. De har ett i Kista i början på juni, känns som att det kanske skulle kunna vara lagom att debutera då. Hon har just löpt så det finns inget löp som kommer hindra oss från att tävla då.


Igår hade vi valpträff för Olivias valpar. Det tråkiga i det var att en del inte kom. Ett par lämnade inte ens återbud!  Och en tredjeskulle byta till sommardäck! Ja, vad säger man?

Vi har alltså bara två träffar att inte prioritera detta är så tråkigt, inte bara för oss utan för de som faktiskt vill komma för att se kullsyskonen. Känns som att alla är vi ju viktiga bitar i ett pussel och det hördes verkligen på  flera av de som kom igår att de var besvikna att inte alla var där! Och för oss som nu är intresserade av att följa upp kullen så känns det så tråkigt.
Det är väl ingen som betvivlar att vi själva har massor att göra med både två döttrar, 7 vuxna hundar och 6 valpar, men ändå vill vi ju gärna ha de här träffarna för allas skull och då blir besvikelsen så stor när en del prioriterar bort det. Visst kan det hända allvarliga saker eller att man är bortrest eller så, men så var det ju inte! Jag önskar att alla som inte kan prioritera de här 2 träffarna köper sina valpar från andra kennlar som inte anordnar träffar så kan de som är intresserade av att komma köpa från oss istället.

Det är ju inte så många kennlar som anordnar träffar och då vill vi ju att de som prioriterar detta köper från oss och att de andra inte köper av oss helt enkelt. Jag tycker det är hedrande att maggan som har sin andra hund av oss och Therese som tillsammans med sin mamma har 3 hundar från oss kommer på varje träff ifrån Strängnäs. Inte för att de behöver titta och lära sig nåt om trimning, de kan de redan, men för att se och träffa kullsyskonen! Och förra kullen hade vi t o m två familjer som kom hit till träffen från Åland där de bor. Det känns mycket roligare att anordna träffar sådana gånger helt enkelt, annars finns ju risken att man även som uppfödare tröttnar på att lägga tid och engagemang om flera bara väljer bort de här 2 träffarna som vi anordnar första året.


Våra valpar är väldigt jämna i vikt och storlek. Idag har de fått första vällingmålet. De nosade lite först, smakade och slickade i sig lite grann. Några klev i vällingen och någon lade ena framtassen i och provade att bada bara ena tassen i vällingen. Men nyfikna var de verkligen allihopa. Det brukar bara ta ett par gånger innan de börjat förstå mera hur man lapar i sig välling utan att bada i hela vällingskålen.


     
Har fått sätta på fästinghalsbanden nu, de äri farten de här äckliga småkrypen! Jag skall också ta en egen fästingspruta imorgon. Vi får det utan kostnad via företagshälsovården så jag skall ta min påfyllning imorgon.
På kvällen skall jag skjutsa Jennifer och kompisen Emma till friidrotten som nu påbörjar utomhusträningen. Passar på att under den 1½ timmen jag är i Hässelby träna lydnad med Stella samt gå stavgångspromenad med alla hundarna, utom Mandy som får vara kvar hemma hos sina valpar.


Valparna är ju dryga 3 veckor gamla nu och vi har klippt deras klor en gång/vecka, men annars är det ju inte så mycket jobb med dem ännu, mest bara att pussa och gulla lite med dem, men de utvecklas fort ! På morgonen då man kommer in till dem efter att de sovit så viftar deras små svansar och alla kommer fram för att nosa och buffa lite på oss, ja vilken förmån att få ha dem så här!


Kommentarer
Postat av: Helena

ja visst är det en underbar tid som är nu och så härligt att få vistas ute i naturen! det mår vi alla bra av och vilken avkoppling det är!

ja så tråkigt att inte alla kan komma på valpträffarna, det är ju så skoj att få träffa alla kullkompisar. Snart är det vår tur att träffas med våra fläckiga. de är stora nu när man gämför med de små som är hemma hos er1 Har ju bara fått sett dom på bild ännu, kanske man får komma och klämma på dem snart? jag är sååååå klämsugen!!! kan knappt hålla mig...

ja jäkla fästingar!!!! jag ska ta mig till apoteket också för att investera i halsband till veckan, hög tid!!

kanske vi kan höras till veckan!

ha det!

2009-04-20 @ 01:24:31
URL: http://www.goldendreams.se
Postat av: Maj-Lis Bernhag

Hej,

Ja du Irene, du vet att vi tyvärr inte kunde komma..på din blogg skriver du ganska offörsämt..Jag maiade dig två ggr om att VI BOKAT TID PÅ ETT UTSOCKNES FÖRETAG FÖR ATT FÅ HEM DÄCKEN TILL BILEn::::dessutom LÅNGT INNAN din INBJUDAN!. Trist IRENE!

2009-05-02 @ 09:44:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0