Jag bara älskar.....

att vara här i Sälen = ) Här är det så skönt, vi trivs så bra i vår lägenhet. Härligt med massa snö, inte alls kallt, att umgås hela familjen och åka skidor, ha tid för att vara ute med hundarna i snön , massor av frisk luft,och bara koppla av är så härligt.
 I år går Jennifer på snowboardskolan i Hundfjället och jag passar på att samtidigt gå i skidskolan. Även om jag kan åka hyfsat så finns det ändå lite problem i väldigt branta, isiga backar som jag vill lära mig klara bättre. Min skidlärare heter Jonas och är 21 år gammal från Umeå. Han ger mig tips som jag märkt fungerar.  Världen känns ibland väldigt,väldigt liten. I gruppen finns en annan mamma  som visade sig bo i Järfälla precis som vi, men inte bara det, hon har en son, lika gammal som Jennier som gått på samma dagis  i 3 år, på ur & skurdagiset precis där vi bor.
Jag måste erkänna att jag inte känner igen henne, men kanske vi hämtat/lämnat på så olika tider. Jennifer tycker det e skoj i snowboardskolan. Det visade sig dock att hon växt ur sina pjäxor som hon hade så sent som i december då vi var här. Så vi har hyrt ett par så kan vi leta nya när vi kommer hem eftersom det lär bli en hel del rea då.

Vädret här är fint och imorgon fyller Jennifer 10 år. Vi skall åka på skotersafari, födelsedagspresenten mina arbetskamrater ordnat med, och på kvällen skall vi på favoritrestaurangen Lammet & Grisen. Eftersom Jennifers födelsedag alltid ligger på sportlovet då vi ju är här så har det liksom blivit tradition att gå dit.

Igår kom även Sofie hit, hon hade viktiga föreläsningar måndag,tisdag så hon kunde inte vara borta. Men det gick smidigt med täg och buss så nu är hela familjen samlad.

Yippie ! Vi ahr sålt Forden nu. Den första, som sedan köpte bilen ringde på annonsen bara en timme efter den kommit in på blocket. Sedan har det ringt väldigt många och det knäpp var ju att vi var i sälen....men tack vare att Sofie kunde hålla i biltitten och provkörning m.m. så löste det sig så de kunde hämta bilen i tisdags morse.
Jag vet att focusen är en bra bil så jag  hoppas de kommer trivas i min gamla bil. För vad har vi gjort då?  Jo vi har  köpt en splitterny Honda civic ! Den enda i Sverige med skinnklädsel! Kommer inte inonm planerad tid att komma in någon mer sådan heller . De har beslutat att civic med skinnklädsel itne skall marknadsföras i Sverige. Men i Danmark. Så 2 togs in i Sverige, en röd och en svart som nu egentligen skulle till Danmark då de inte skall säljas här i Sverige. Men tack vare en underbar representant får Honda, P-O Lindström i Uppsala (goldenuppfödare så klart = )  )  så lyckades han omdirigera en till Sverige som vi nu alltså köpt och bara väntar på att den skall svenskregistreras och komma till firman i Uppsala. Jag valde den röda. Det är med glastak, navigator, och en massa annan lyx.  Känsn  som att köra en racerbil ungefär, den ligger så stadigt på vägen och är jätterolig att köra ! Problemet är bara hur vi skall klara oss på en bil udner mellantiden nu då vi kommer  från Sälen?

Igår ringde min bror Janne med fru Helene och sjöng "ja må hon leva för Jennifer". Trevligt iof....men det var fel dag....2 dagar för tidigt !!! Så tja, vi får väl säga att det var ett genrep då?

Idag har 2 familjer mailat om intresse för vår kommande welsh springerspaniel kull. Jag tycker så bra om att få kontakt med blivande valpköpare redan då valparna ligger i mammans mage, då hinner de förbereda sig i lugn o ro och vi hinner lära känna dem i god tid innan valphämtningarna.

Ha en härlig vecka !

Välling= gott !

Nu har valparna upptäckt att det faktiskt inte är så tokigt att äta välling. Inte så stora mängder ännu, men äter det gör de i alla fall. De är runda och goa om sina magar. Vi har haft hem valpintressenter  nu då valparna börjar bli tillräckligt stora för att tittas på. De har börjat leka lite smått och busa md varandra lite oxå..
Idag har vi fått registreringsbevisen från SKK så nu börjar det bli dags att boka veterinärbesiktningen oxå.

 I kväll skall vi åka på sportlov till Sälen = )    Bl.a  skall vi alla åka på scotersafari nästa torsdag. Det fick jag som födelsedagspresent  av mina arbetskamrater. Vi har bokat in denna just på Jennifers födelsedag den 26:e så hon vet inte om detta än så länge. Tror det blir ett äventyr för oss alla !  Vi kommer vara där hela vecka 9 men Sofie kan inte komma med nu då hon har viktiga föreläsningar på universitetet, hon tar tåget i nästa vecka och stannar i alla fall några dagar så att hon inte missar varken scoterturen eller middagen på restaurang Lammet & Grisen som har den bästa maten man kan tänka sig! Ska vi fira Jennifers 10-års dag så skall vi göra det  även med en xtra bra middag på kvällen efter både skidåkning o scotertur.

I går var jag på spinning med Sofie. Vi hade Jeanette som instruktör/ledare, det är Jennifers klassfröken. Jag tror Jennifer tyckte det var roligt att vi hade hennes fröken som "vår fröken".

I tisdags red jag återigen favorithästen Madame. Helt fantastiskt mjuk att sitta på, typ en gunghäst, och hon gör verkligen sitt bästa hela tiden. Skall bli spännande sedan och se om hon är lika trevlig att hoppa som att rida  dressyr på.  Sofie hade Effect och det var som att hon inte gjort någon paus i sitt ridande alls, fick jättemycket beröm bl.a att sitsen var så bra m.m.

Just nu har vi insett att det är dax att köpa ny bil , att byta ut Focusen helt enkelt. Håller på fundera på en Honda civic, Måste kanske passa på  nu då räntorna är så låga. Volvon får vi nog ha kvar i ett par år till, pengarna räcker inte till för att byta ut bägge bilarna. Volvon har gått 14 tusen mil så den får väl hålla lite till. Inga fel på den heller egentligen, i alla fall inte just nu men det skall man kanske aldrig våga säga....??

Här är lite nytagna valpbilder från vårt popcorngäng:.

En härlig helg !

I lördags for Tomas iväg med Mayas fodervärd Maggan till Goldenklubbens utställning i Sala. Sofie skickade sms från Åre  om att de hade en underbar skdiåkning och hälsade med kram, det var ju alla hjärtans dag. Jo förresten,, Tomas hade gett Jennifer och mig varsitt rött hjärta fyllt med choklad mmmmmm gott  = )   Tomas hade ju åkt mycket tidigare än vad vi behövde gå upp.

Vi tog hundarna (de som inte var i Sala) med oss och åkte till bruket där Jennifer gick i snowboardskolan. Själv tog jag hundarna och gav mig ut på isen, gick en härlig promenad med alla hundarna lösa. Solen sken, det var vindstilla och jag kände mig trots allt ganska trygg där vi vandrade på isen, den var tjock! Annars har jag lite respekt för att gå så här själv även om folk hade kuinnat höra mig för det var massa männsikor som åkte på det plogade skridskospåret.
Vi njöt nog lika mycket både hundarna och jag av den fina promenden på 1½ timme i solen.
Från utställningen meddelade Tomas om otroligt fina resultat. Joline vann sin klass och fick hederspris, hennes ena syster kom 4:a och en kullbror 3:a.
Ännu en Dalidotter från eknel Goldentails vann valpklass 2 med hederspris.
Totalt slutade Joline som 3:a bästa tik av inte mindre än 29 tikvalpar som var anmälda.

Vi vann  även BIS i uppfödarklassen samt blev Best in show med Dalis avelsklass. Vilken dag !!!

På kvällen var det dags att spela bowling och äta en god middag tillsammans med de 14 som hade hjälpt oss med att ta hand om våra hundar då vi var i Usa och Karibien över jul & nyår. Vad hade vi gjort utan dem? Nu hade hundarna det fantastiskt bra hos dem och vi kunde njuta av semesterresan i lugn och ro då vi visste att de hade det så bra de med.
Tack än en gång alla inblandade, det här var det minsta vi kunde ge er i gengäld. Och en trevlig kväll hade vi ju dessutom allihopa.

Igår hade vi den första familjen som fick komma och kika på våra popcornvalpar. De längtar nog väldigt,väldigt mycket till den 20:e mars.

I onsdags kom Expressen till SKK och gjorde ett litet reportage om oss i personalen med alla våra hundar som följer med till jobbet. Det komemr att komma i en söndagsbilaga under februari/mars. Jag deltog med Mandy och Dali. Skall bli jättespännande att se slutresultatet. Alla deltagande hundarna skötte sig exemplariskt, rätt fantastiskt egentligen att de låg/satt kvar i sofforna nära,nära hundar de egentligen inte känner och vi ägare kunde stå en bit ifrån och locka på dem. Mandy intog soffan och njöt nog i fulla drag av för henne den självklara platsen,liggandes i skinnsoffan : )

Bichonerna går runt i lådan nu, de är nyfikna och kommer fram och sniffar oss i ansiktet de bjuder t o m på en liten puss då och då. Sötare och sötare blir de för varje dag. Snart dax att börja med välling.

Fått namn

Tack vare vår blivande valpköpare har vi nu beslutat vad de skall få heta. Det blir en popcornkull = )
Så namnen blir då: Yellows Popcorn-Palace, Y.Popcorn-Paradise, Y.Popcorn-Party och Y.Popcorn-Passion.
Valparna har så smått börjat gå lite mer än krypa, elelr kanske snarare att de hasar lite, men snart så.....

Titt ut !

Ja just det, idag har de små öppnat ögonen och vips så får man mera kontakt med de små. Sötare o sötare blir de för varje dag som går. Och vilken förmån man har som uppfödare, att få se dem utvecklas så här, få pussa på dem när man vill och bara njuta, för det gör man verkligen!Stella däremot håller på att sabbotera alla våra semesterplaner i och med att hon inte börjat att löpa ännu. För vi kan ju inte åka till Norrland på hundutställningarna om vi har valpar som inte flyttat hemifrån. Lite stressad känner jag mig över att hon aldrig börjar, och Dali tycker att hon löper varje dag, men han har fel, tyvärr! Fick just mail från en som skall para med Dali, hon är så orolig att hennes tik skall börja löpa så att hon skall paras just då vi är i Sälen på sportlovet, och ja, risken finns ju faktiskt. Men problem är till för att lösas så blir det så så får vi väl klura ut nåt smart då. Så gäller även för Stella, hanen bor i Vimmerby och vi är i Sälen med henne...nej, inget jag tänker fundera på om jag inte behöver, så jag tar det den dagen hon börjar att löpa helt enkelt. Idag var jag på spinning igen, såååå nyttigt ! Så håller jag på att jaga runt efter snowboardsutrustning till Jennifer oxå, Snowboardskolan som först inte skulle bli av blir av, nu på söndag. Jag tog fam hennes grejor och hon hade vuxit ur allt, så idag fick vi tag i en fin bräda för 400 på blocket. Nu är det "bara " skorna som saknas, börjar bli brådis, det e torsdag snart.... Nummerlapparna till goldenklubbens utställning kom idag. Vi har fått ihop till en uppfödargrupp och flera av Jolines syskon skall vara med. Hade förresten "Julle-Bulle" med på jobbet både igår o idag, hon e helskön , kopplar av och räds ingenting. Vilken härlig mentalitet helt enkelt! Har även bokat tid för gemensam röntgen av welshvalparna, tänk att de snart är ett år gamla , tiden går nästan för fort! Igår red jag förresten, hade en för mig ny häst, madame, samma namn som Joline heter i stamtavlan. Det var i alla fall en mycket trevlig bekantskap. Jätteskön att sitta på, en fantastisk galopp men lite spökig. Tyckte inte om att gå i hörnorna så det fick jag jobba mycket på. Men mestadels gick hon i form och var som sagt oerhört bekväm att rida, Imorogn har vi frukostmöte på jobbet, det har vi varje torsdag och det är så mysigt att äta frukost där istället för hemma (kan ju sova 15 minuter längre) och vi sitter och går igenom en massa saker. Efter detta så har vi genetik/aveslkurs fram till lunch. Intressant och bra med utbildning. Och vips så är det lunch och jag slutar för dagen. Ha det gott alla !

snön ligger kvar, hurra!

Åh så härligt att snön ligger kvar så att vi får in rena hundar ! Man blir ju rätt så trött på allt grus de lyckas få med sig hem när det är sandigt och blött ute, så förutom att vi älskar snön så är det uppskattat med rena hundar! Och precis lagom kallt. Får oss att längta ännu mer till Sälen som vi skall till över sportlovet.

Har just en arbetskompis (Sussie på kennel Almanza) som hyrde vår lägenhet nu vecka 5, de var så förtjusta över sin vistelse att de bokat in den för nästa år igen. Ja, den ligger så perfekt vid backen och det är fint i Sälen/Tandådalen att jag verkligen vill dit så ofta det bara går.

Vi har anmält Jennifer till snowboardskolan där, hon är så snabb och duktig på utförsåkning attt jag numera inte har en chans att hänga med i hennes fart. Så varför inte lära sig lite snowboard? Hon har testat ett par gånger så vi har snowboardsutrustningen. Så kom jag på att vi kanske borde prova henns skor...tur var väl det. De hade hon så klart vuxit ur ! Så nu letar jag för fullt efter ett par nya snowboardskor. Eller nya behöver de inte vara men hela och fräscha. Kollar lite på blocket och tradera, vi har ju ett par veckor till på oss. Men som sagt tur jag kom på att vi skulle prova nu o inte dagen innan vi åkte eller nåt sånt....

På kvällen var jag med tjejerna på Ikea även Sofies kompis Amanda var med. Vi åt middagen däär, Tomas jobbade ändå och hundarna hade fått vara ute på långpromenad så vi passade på att handla lite smått på Ikea. Man hittar alltid något man plötsligt tycker att man behöver.....

Igår premiärklippte vi valparnas klor, det gick bra, men det känns ändå lite  knepigt att klippa de här små klorna och inte så att man kan hålla fast dem egentligen heller, de e ju så små...


Nu har de som skall ha valpar börjat betala in handpenningarna. Det är för att säkerhetsställa att de verkligen kommer få en valp i kullen.
Tyvärr fick vi dock ett återbud från en som hade tingat, varit här innan Millie fick sina små. Men de hade fått ändrade arbetsförhållanden så de kunde inte ta emot en valp. Tur det hände nu och inte då de hade haft valpen en tid. Men bara någon timme efter det mailet fick jag ett annat från en familj som tragiskt hade förlorat en bichonkille, så det kändes verkligen som att det fanns en mening i att de hörde av sig strax efter att jag hade fått återbudet., Familjen känns som helt rätt för en av våra valpar, men självfallet skall vi ju träffas innan det blir bestämt om en valp hamnar i Åkersberga eller ej. Den valpen som kommer allra längst bort kommer flytta till Kiruna !  Även den familjen hade förlorat en bichon som inte alls vart så gammal som man hoppas. Med andra ord inte som valparnas mormor Sockan som fyller 13 år. Hon är så galet pigg och glad, så jag kan inte fatta att hon faktiskt är 13 år! Åren har passerat och hon ser likadan ut och beter sig samma lika somför ex. 5 år sedan. Tänk om man själv vore som hon när man e runt 90 år.....Stella vår goldentik har vi trorr att hon skall börja löpa i snart en månad nu. Dali är på och luktar varje dag och vi käönenr oss jättelurade av Stella, snart börjar det bli krock med årets semeter då vi tänkt ta husvagen och åka på hundutställnig samt hälsa på Maria/kennel Kapplandet i Kalix, ajg är  rädd att det blir problem med det om hon inte börjar löpa väldigt,väldigt snart......

På bichonerna har vi ytterligare ett par familjer som skall få komma hit vartefter, men jag har hittills bara bestämt med två familjer att få komma hit då valparna fortfarande är lite små att titta på.
Imorgon, tisdag är det dags att rida igen. Undrar om det inte är dgs för hoppomgången nu?

På återhörande! /Irene

RSS 2.0