1 vecka gamla idag

Helgen som var då var vi på hundutställning. Vi hade 4 anmälda med oss och alla blev placerade trots väldigt många anmälningar. Jag som egentligen inte är så duktig som handler har ändå insett att jag måste lära mig den konsten. Vi har ju dels två olika raser och då kan det krocka så att Tomas får visa den ena rasen och jag den andra. Jag visade denna gången Nelli, vår welshtik som bor hos fodervärd. Hon debuterade i juniorklassen och kom 3:a med hederspris så jag får allt nog vara nöjd. Uppvisandet/presentationen har trots allt en stor betydelse.

Jag fick lite beröm för att vi hade lyckats så bra med trimningen av Mandys uppfödare, min mentor, Ola. Det fick även Helena av sin trimning  som är fodervärd har verkligen tränat på att Nelli skall stå stilla, men hon fick lite tips av Ola för att bli  ännu bättre. Dali, vår danske  goldenhane, kom 3:a med ck i öppen klass, riktigt bra med andra ord.


På kvällen kände vi att Jennifer var väldigt varm, inte konstigt, hon hade 39.5 i temp. Stackars liten.

I måndags tog jag ett foto på bichonvalparna, de såg så runda och välmående ut så.  De hade alla ökat fint i  vikt. Men på tisdagen var det nåt som inte stämde ....tiken såg plötsligt så markant mycket mindre ut. Jag vägde henne och hon hade rasat ned i vikt, tillbaka till sin födelsevikt. Inte särskilt svårt att förstå att det var allvarligt, små valpar är ju så känsliga. Det visade sig att hon inte ville/orkade äta. Så vi satte igång med handmatning av henne. På kvällen tog vi henne till veterinär och gav henne vätska, vi bar henne mot kroppen innanför tröjan för att hon skulle hålla värmen. Men nej, det gick inte att rädda henne. På onsdagsförmiddagen låg hon död. Sorgligt för alla inblandade. Dels för familjen som skulle haft henne och för oss då vi nu inte har något av våra linjer att gå vidare på.

Förra kullen var ju bara 4 hanar så därför gjorde vi om kombinationen för att få en tik, och då går det så här .......tydligen inte meningen att vi skall föda upp bichoner, eller? Jätteledsna. Men vi får ta oss i kragen och inse att vi har kvar 4 friska, goa killar som äter och rundar på sig varje dag. Jättesöta börjar de  bli nu då pigmentet på deras små näsor blir allt mera mörkt från att ha varit grisrosa vid födseln. Millies förra kull, med samme pappa har växt upp till jättetrevliga valpar som hamnat i riktigt bra familjer, så det känns ganska tryggt att ha gjort om den kombinationen.


Vi har flera valpintressenter till de här  valparna  och ytterligare en familj som skall få komma hit och hälsa på och kanske få köpa den hanen som ännu inte är tingad. Nu har ju ingen fått välja valp ännu, men om man säger en av killarna i kullen. De andra 3 familjerna har vi redan hunnit träffa och godkänt som köpare till de här goa valparna.


I tisdags parade vi vår welshtik Mandy, med Kryddan som bor i Ängelholm. Hans matte var fantastiskt bussig, hon flög med honom upp till Bromma flyg där vi möttes upp, Vi åkte in vid en skogsplätt där de parades, så skjutsade jag Karin tillbaka till flygplatsen och hem igen med en nyparad Mandy.

Vilken cool kille helt enkelt, att först flyga och sedan para en stund efter. Inga som helst problem för honom och jag tror verkligen att de matchar varandra. Nu vill vi ju så klart få aktiva,bra valpköpare till dem så som vi fick till Mandys förra valpkull.


Jennifer har sjungit upp på Adolf Fredrisk musikskola. Skulle vara så underbart om hon blev intagen till hösten. Jag är så missnöjd med att hon trots att hon bara går i 3:an redan har haft 4 olika lärare, och som det ser ut nu är risken stor för ännu  en ny lärare till hösten. Känns inte så vidare bra då denna klass som från början var en lugn och avspänd klass numera anses som stökig och bullrig och  svårt att få arbetsro i. Barnen får ofta sitta med hörlurar på sig för att stänga ute störande ljud, Men hallå....vad är det för en lärare som inte lyckas hålla lugn o ro i klassen????  Studiero är ju trots allt väldigt viktigt.

Hon älskar att sjunga och har en fin röst, men frågan är om det räcker till, bara ungefär var 5:e elev tas in och pojkarna har företräde......


I dag har jag varit hemma, först nu vid klockan 18 har jag lyckats ta mig upp, men är fortfarande snurrig och yr. Vaknade vid halv 5 i morse och mådde så illa....vad som hände sedan kanske ni förstår....och efter det har det inte kännts särskilt bra, Förhoppningsvis blir jag bättre imorgon, lördag så att jag kan gå med hundarna igen vilket är så avkopplande  och skönt nu när det är snö och ett par minusgrader ute.


I onsdags började jag nere på Frisikis och svettis, spinning. Det var kanon bra och riktigt bra musik att trampa till med en bra instruktör. Jag insåg att tiden går fort ,,,,det var faktiskt 10 år sedan sist jag gick där på spinning, medans jag väntade Jennifer, o hon blir  ju  10 nu i februari.. Jag får ju mycket motion i och med alla hundpromenaderna, men ingen kondition eller benmuskler så därför skall jag gå på spinning i alla fall varje onsdag.


Denna gången har vi lagt upp en film på valparna när de så godmodigt ligger och tuttar på mamma Millie.


Ha en trevlig helg alla läsare!

Irene & co


Kommentarer
Postat av: Helena

Hoppsan har du fått en släng magsjuka....inge vidare, tur det snabbt brukar gå över!!

Vi håller såklart tummarna för att Jennifer blir en av dem som får gå vidare till musikskolan! vore ju skoj och bra för henne, hon som gillar sång och musik.

Ja tänk om det gick till sådär vid parning i människovärlden hihihi en snabbis sådär i skogsbrynet!!!!!hahahha efter en flygtur i luften dessutom!! då väntar vi på små härliga Welshbebbar!!! Det måste vi följa utvecklingen..Tänk att vår lilla tjej snart är 10 månader och att hon varit så liten!...men hon blir bara goare och goare dessutom!!

Idag ska vi ut i skogen med hundarna, vi längar ut dit. Ska träna lite aktivt med Nelli idag, ja även grabbarna ska få lite huvudträning är tänkt! Måste plocka ihop ryggan med lite gott fika och hundmackor!

Hoppas du kryar på dig och att de övriga klarar sig ifrån....

trevlig helg och extra kramar till mammorna Mandy och Olivia.

2009-01-31 @ 10:18:44
URL: http://www.goldendreams.se
Postat av: Jill

Usch vad tråkigt att det gick så för lilla tjejen.. Ibland vill ödet annorlunda än oss människor. Hoppas ni har det bra, Dexter busar på som aldrig förr! Det märks att han börjar komma in i puberteten på många sätt :) Hälsningar från Norrköping

2009-02-01 @ 19:10:16
URL: http://jill.landstrom@live.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0