Welshvalpar, valpträff & höftledsröntgen

Nu är klockan över midnatt och jag sitter i kontorsrummet tillsammans med Mandy och 6 helt nyfödda små Welsh springerspaniel valpar. Jag är inte helt 100 på om det kan finnas en till, vi märker det ju snart, men hon kan oxå vara färdigvalpad.  Mandy är en så fruktansvärt bra mamma, sköter sina valpar så naturligt och tar hand om allt själv. Men självfallet finns vi till hands. Hon har fått 3 killar & 3 tjejer. Jag vet att de som varit här o hoppas på en valp kommer bli glada när de läser dessa rader , hon skulle inte valpat förrän på tisdag egentligen. Perfekt så här natten mellan lördag o söndag så behöver Tomas "barnmorskan" inte ta ledigt från jobbet.I torsdags kväll var vi på Albano djursjukhus oich röntgade 7 valpar, 4 goldisar och 3 welshar, vi ögonlyste dem oxå samtidigt. Väldigt behändigt att göra allt vid ett o samma tillfälle. Nu väntar vi bara på svaret......men totalt sett hade det sett bra ut.

Vi har haft valpträff för Kitty-Dalivalparna. Temat var viltspår och eftersom det var ettårsträffen firade vi självklart med tärta o lite annat gott att äta. Alla 4 Stockholmsvalaprna var där, men ett extra plus till att 2 av Ålandsvalaprna kom med oxå. Så kul att de nu är färdigvaccinerade så att de kunde komma och vara med. Men då Mandy var orolig så käönde vi att vi itne kunde lämna henne de ca 3 timmar som det brukar ta. Vår underbare valpköpare Göran Ädel ställde upp och tog hand om viltspåret istället för Tomas som fick vara hemma o ta hand om Mandy. Vilken pärla Göran och vi är enormt tacksamma för hjälpen.Valparna var jättetrevliga och den lille hanen som var ltie mindre än de andra då de var små valpar var en av de största nu!

Imorgon skall jag åka med Jennifer för att hon skall tävla i friidrott ute i Huddinge, så det e nog hög tid att sova nu.......Tomas får ta över att passa Mandy en stund nu innan vi bestämmer oss för att hon valpat färdigt?

Sista veckan med bichonvalparna för vår del!

Dagarna bara rinner iväg, men så är det nog när valparna är så här pass stora, de skall id-märkas, de skall besiktas av veterinären, köpeavtalen skall skrivas, de skall försäkras m.m. och detta givetvis utanpå allt annat som görs varje dag.
I lördags var vi i Globen och tittade på melodifestivalen "live". Det var som alltid en härlig stämning, alla glada och förväntasfulla och hela globen fullsatt!
Min "toyboy" Henrik var oxå där...ni vet , min rumskamrat från Budapest, nej jag skoja bara, toyboy är ju mest för vi skojat lite om det,  Jag skulle kunna varit hans mamma och att hans intressen inte direkt e tjejer om vi säger så. Men världens goaste kille e han och han och jag skickade lite  skoj sms, under melodifestivalen då vi var där bägge två , fast inte tillsammans denna gångenI 

I alla fall, en jättetrevlig kväll hade vi, och det e så skoj att gå med hela familjen så här. Tack Tomas för att du tog dig till Globen en mycket tidig morgon mitt i höstrusket i oktober /november och stod i lång,lång kö för att fixa biljetterna till finalen i Globen. 

Idag har Dali parat en syster till vår Kitty, måste erkänna att Dixi är mycket finare än Kitty, så det skall bli kul att se hur de valparna blir.
Dixi har haft två kullar tidigare och familjen som äger henne bor ju i Viksjö, så det blir gångavstånd för att kika på valparna längre fram i vår. 

På torsdag skall jag åka till Uppsala och hämta hem vår splitternya bil, den röda Honda civicen. Skall bli så kuuuul ! Inte varje dag precis man köper en helt ny bil.

Vi kommer inte para någon goldentik nu före sommaren eftersom de inte börjat att löpa ännu, det blir alltså "bara" welshvalpar nu under våren/försommaren vilket ju är väldigt ovanligt, vi brukar ju alltid ha en eller ett par kullar goldenvalpar.
Men vi vill få möjlighet att göra annat än bara vara hemma med valpar hela sommaren, jag tror varken Jennifer eller Sofie tycker det är så kul om vi inte kan göra något denna sommar tillsamans, nåja, Sofie kanske inte har det behovet riktigt, hon planerar att tågluffa med sin kompis Tanja i sommar, men för Jennifers del är det ju kul om vi kan göra lite annat..

Imorgon är det tisdag, vi skall hoppa på min ridlektion, får se vilken häst jag får?
På fredag börjar bichonerna att lämna oss, kommer nog kännas lite tomt efter helgen, men vilken stor plats vi kommer få i vårat kök, då valphagen packas ihop. Jag vet att alla valparna kommer få det bra och det känns väldigt viktigt för oss att de alla kommer till bra hem vad det verkar i alla fall.

 I söndags hade vi "släktkalas", Jennifer o Sofie har ju fyllt år och egentligen jag o Tomas med även om det för vår del var ett litet tag sedan. Vi fick oxå en fin present...en trerättersmiddag på Erik Lallerstedts Gondolen, med champagne som välkomstdrink och vin till maten. Vi har bokat bord till den 15:e maj som är vår förlovningsdag och som infaller på en fredag. Med tanke på vin och champagne så kommer Sofie att få vara chaufför!
Sofie förresten, skall åka till Åre nu i april och gå skidlärarutbildningen. Hon har betalat kursen och boendet så nu vet vi att det verkligen blir av. Kul idé tyckler jag och som jag hoppas hon får användning av.

Mandy är dräktig !

Nu är vi tvärsäkra på att Mandy är dräktig. Vi har redan haft 3 jätttetrevliga familjer som har varit här och hälsat på och som nu nog oxå känner att de "väntar valp". Yttterligare en familj kommer på lördag och ännu ett par har visat intresse för att komma och hälsa på. Det finns givetvis flera som hört av sig, men jag har inte varit intresserad av att sälja till dem, oftast beroende på att de inte tycker som oss att hunden inte skall  lämnas en hekl dag med bara rastning på lunchen.....jag förstår inte ens hur man kan tänka sig att ha hund då = (     Vi vill att våra hundar skall leva ett bra liv så därför är vi väldigt noga med vilka som får köpa valp av oss.

Bichonerna härjar mer och mer nu och det har blivit så att vi låtit goa Joline leka lite med dem. Hon är jättesnäll med dem och dessutom är det bra att de får umgås med stora hundar så de lär sig från början att stora hundar oxå är snälla och trevliga och inget att vara rädd för.På lördag är det Globen och melodifestivalen som gäller, skall bli så roligt  och har blivit en tradition att alltid gå dit ääven om Tomas fått köa redan från klockan 6 där i höstkylan utanför globen då biljetterna släpptes.

Matte Bernhag som har servicehunden Frasse från oss ringde och berättade att han och Frasse sannolikt kommer att komma med i tv-programmet Hundcoachen med Fredde Sten som går på måndagskvällar i tv 4 plus. Inte som problemhund utan precis tvärtom, för att kunna lära andra hundar att inte vara rädda för "typ papperskorgar" vilket då Frasse inte är och då kan den rädda hunen lära sig genom att läsa Frasses kroppspråk och minska sin egen rädsla för "konstiga saker". Husse Mattias är numera även vice ordfölrande i service&signalhundförbundet. Tänk vilken lycklig omplaceringshund det blev av Frasse. Tänker ofta på den första familjen som han gick till då han skulle placeras om, de lämnade tillbaka honom efter 2 dagar då de tyckte han var så vild....en högst normal 10 månaders goldenkille var han då. Strax därpå ringde Matte och var intresserad och bättre liv kunde han inte ha fått, ett härligt team de där två. Dessutom köpte ju Mattes föräldrar en egen golden , en bror till vår Joline som kan komma att få bli reservhund ifall Frasse kanske skulle skada sig/bli sjuk. Så det är tänkt att även Ludde som han heter skall få tränas lite .

I morgon kväll skall jag på spinning igen. återigen för Jennifers skolfröken Jeanettte. Man har ett pulsband på sig och låter pulsen styra belastning och fart, riktigt roligt faktiskt och motionscykeln vi har hemma används aldrig numera....det är så mycket roligare att köra nere på friskis & svettis i de här spinningrupperna.

Om drygt en vecka börjar bichonerna flytta till sina nya hem, så vi får verkligen gosa med dem nu, snart e de inte kvar hos oss längre.....

Hemma igen !

Jaha, då är vi tillbaka igen.... hm....längtar tillbnaka till den fina rena vita snön, härliga dagar i skidbackarna samt långa promenader i snön där hundarna var lösa och fick gräva,  vilket verkar vara det roligaste som finns. Vet inte vad de hoppas på att finna där nere under snön. Ibland ser man bara en hundsvans som sticker upp medans huvudet och kroppen finns långt nere i snödjupet.

Vi har hämtat hem bichonerna igen, de är så goa, gudomligt söta helt enkelt!De bor nu i köket där det mesta händer och de verkar trivas med att vara i centrum. Blir verkligen socialiserade. På lördag har vi dessutom fördelsedagsfest för Jennifer så det blir ett 10- tal tjejer som jag gissar kommer vilja klappa och gosa med valparna. Våra valpköpare kommer också hit och kikar på dem igen och däremellan försöker vi träffa de som är intresserade av en Mandyvalp. Hon har gått 5 veckor och nu är vi helt säkra på att hon är dräktig, börjar runda på sig  = )

Har köpt mig nya pjäxor eftersom det är så mycket rea nu. Även Jennuifer har fått nya skidor, snowboard och nya pjäxor, allt till riktigt bra piser. Jag vill att vi har eget eftersom vi är i Sälen så ofta och vill inte lägga ned tid på at stå i kö till uthyrningen.

Sofie har lite funderingar på att utbilda sig till skidlärare och kanske jobba som det nästa år. Det var så tt hon tog en privatlektion för en som hette Jonas, ett år äldre än henne. Han frågade om hon inte borde utbilda sig till det och jobba som det. Jag tycker att det är en bra idé. Lite psykologi blir det ju att hantera mängder med olika männsikor och barn som man har  som elever. Bra om man har sådan erfarenhet om man skall bli socionom tror jag. Men det hinenr nog blåsa många indar...hon funderar ju även på at läsa engelska i Edinburgh ett halvår...så vi får nog se vad som blir helt enkelt..

RSS 2.0