Mandy är dräktig !

Nu är vi tvärsäkra på att Mandy är dräktig. Vi har redan haft 3 jätttetrevliga familjer som har varit här och hälsat på och som nu nog oxå känner att de "väntar valp". Yttterligare en familj kommer på lördag och ännu ett par har visat intresse för att komma och hälsa på. Det finns givetvis flera som hört av sig, men jag har inte varit intresserad av att sälja till dem, oftast beroende på att de inte tycker som oss att hunden inte skall  lämnas en hekl dag med bara rastning på lunchen.....jag förstår inte ens hur man kan tänka sig att ha hund då = (     Vi vill att våra hundar skall leva ett bra liv så därför är vi väldigt noga med vilka som får köpa valp av oss.

Bichonerna härjar mer och mer nu och det har blivit så att vi låtit goa Joline leka lite med dem. Hon är jättesnäll med dem och dessutom är det bra att de får umgås med stora hundar så de lär sig från början att stora hundar oxå är snälla och trevliga och inget att vara rädd för.På lördag är det Globen och melodifestivalen som gäller, skall bli så roligt  och har blivit en tradition att alltid gå dit ääven om Tomas fått köa redan från klockan 6 där i höstkylan utanför globen då biljetterna släpptes.

Matte Bernhag som har servicehunden Frasse från oss ringde och berättade att han och Frasse sannolikt kommer att komma med i tv-programmet Hundcoachen med Fredde Sten som går på måndagskvällar i tv 4 plus. Inte som problemhund utan precis tvärtom, för att kunna lära andra hundar att inte vara rädda för "typ papperskorgar" vilket då Frasse inte är och då kan den rädda hunen lära sig genom att läsa Frasses kroppspråk och minska sin egen rädsla för "konstiga saker". Husse Mattias är numera även vice ordfölrande i service&signalhundförbundet. Tänk vilken lycklig omplaceringshund det blev av Frasse. Tänker ofta på den första familjen som han gick till då han skulle placeras om, de lämnade tillbaka honom efter 2 dagar då de tyckte han var så vild....en högst normal 10 månaders goldenkille var han då. Strax därpå ringde Matte och var intresserad och bättre liv kunde han inte ha fått, ett härligt team de där två. Dessutom köpte ju Mattes föräldrar en egen golden , en bror till vår Joline som kan komma att få bli reservhund ifall Frasse kanske skulle skada sig/bli sjuk. Så det är tänkt att även Ludde som han heter skall få tränas lite .

I morgon kväll skall jag på spinning igen. återigen för Jennifers skolfröken Jeanettte. Man har ett pulsband på sig och låter pulsen styra belastning och fart, riktigt roligt faktiskt och motionscykeln vi har hemma används aldrig numera....det är så mycket roligare att köra nere på friskis & svettis i de här spinningrupperna.

Om drygt en vecka börjar bichonerna flytta till sina nya hem, så vi får verkligen gosa med dem nu, snart e de inte kvar hos oss längre.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0