Veckorna går så fort när man har roligt

Den här veckan har Jennifer haft sitt första riktiga framträdande med skolorkestern. De spelade i Jakobsbergs centrum och dagen efter i Viksjö. Jag vart mäkta imponerad. Vilken fantastisk lärare och duktiga barn,  att få ihop så mycket och så bra på mindre än ett år. Jennifer var lite nervös innan, men kände själv att resultatet vart bra.

I fredags kväll var det ett härligt väder och jag och Tomas hade vår 28-åriga förlovningsdag. Vi hade tidigare fått en 100-årspresent av Tomas släktingar som innefattade en 3-rättters middag på Gondolen med champagne och vin. Vi hade en härlig och trevlig kväll och satt och tittade på solnedgången över stan. Vår lilla privattaxi, d v s Sofie kom och hämtade oss. Jennifer var med klassen på övernattning i scoutstugan så hon hade ju skoj på sitt håll.

Tack Sofie för att du hämtade oss, blir onekligen trevligare så. Vi hade åkt vanlig 020-taxi dit vilket iof också var ok, men lite dyrt...typ 500:-.


Så fort veckan gick, plötsligt var det lördag och dags att avmaska valparna, chipmärka dem och fota. De väger alla omkring 4 kg så de är ganska rejäla.

Jennifer var på födelsedagsfest med Emma som fyllt 10 på något ställe med klätterväggar i Solna. Hon fick träningsvärk av klättringen, så där hjälpte varken friidrottsmuskler eller ridmuskler......


Vi hade valparna ute på gräset en hel del idag, vädret var så fint. De har så kul när de får vara utomhus.

Fick ett jättetrevigt mail från en av våra bichonvalpar , man blir så glad när man läser ett sådant mail, känns verkligen som att våra valpköpare är så rätt, hur mycket de älskar sina nya familjemedlemmar.

Måste ju dela med mig för det var väldigt roligt skrivet tycker jag.l


Åkersberga 090514

Hej!

Här kommer några rader från Popcorn Paradise, eller Yalmar som jag kallas numer. Jag bor ju i Åkersberga nu, och trivs kanonbra här!

Dom hade verkligen längat efter mig när jag flyttade hit och var jätteglada åt mig allihop, och massa roliga prylar fanns det redan att leka med. Fast om jag får välja så leker jag helst med skor, men det brukar jag inte få så det gör jag bara i smyg ibland. Dom är fortfarande väldigt glada år mig men ibland säger dom att dom glömt hur mycket energi en valp har!

Matte och jag är hemma själva på dagarna, matte håller på att skriva något om hur barn ska äta men jag litar inte riktigt på att hon har koll på när jag ska äta så för säkerhets skull sätter jag mig  framför matskålen och säger till i god tid varenda gång det är dags för min mat.

Det bästa jag vet är när matte och jag hjälps åt med att jobba i trädgården, och gräver och planterar blommor! Vi är ett jättebra team, vi gräver båda två och sen stoppar matte ned blommor och jag drar upp dom igen, på så sätt kan vi hålla på riktigt länge!

Jag älskar min matte väldigt mycket och brukar passa på att överaska henne så ofta det går! Till exempel om jag vaknar mitt i natten, då smyger jag upp till matte och pussar henne massor i ansiktet tills jag är helt säker på att hon är vaken och förstått hur mycket jag tycker om henne, då lägger jag mig och sover igen. Ett annat exempel på hur jag överaskar matte är när jag på egen hand går ut och gräver om rabatten och plockar blommor utan att matte ens tänkt tanken. Om jag får upp någon riktigt stor och fin blomma brukar vi fira med att leka tafatt. Då skriker matte neeejjj med hög röst och jagar mig runt hela trädgården! Tyvärr är det lite dålig kvalite på mattes blommor så sen brukar det inte vara så mycket kvar av den....

På onsdagar går vi på kurs matte och jag, det är extra viktigt med en sån som jag säger matte. Vet inte riktigt vad hon menar med det...??? Och snart bär det av på båtsemester, jag har fått en alldeles egen flytväst och ska vara hela sommaren i skärgården!

Hoppas ni mår lika bra som jag! Kram YalmarFick också en kommentar i bloggen från en som tagit hand om en omplacering för några år sedan

Kul att se lite bilder och se att även omplaceringen gått så bra, (förra hussen hade dött )


På eftermiddagen åkte Sofie o jag till gymmet på Skk och tränade, det är verkligen jättebra med många träningsmaskiner och en stereo som man kan ha hög musik att träna till.  På lördagskvällen var vi hos min bror på födelsedagsmiddag. Vi åt en god middag, åt sedvanlig tårta och sedan bänkade vi oss framför tv:n det var ju eurovisonschlagerfestivalen. Alla som läst min blogg genom tiderna vet att jag gillar att se detta och att vi alltid försöker få tag i biljetter till den i Globen. Min stora favorit var ju norrmannen, långt innan jag insåg att det var många fler än jag som hade honom som favorit. Han är ju bara så söt !!! Och självklart tycker jag jättemycket om låten , men det gör ju inget att han är jättegullig att titta på. Sofie skulle gärna kunna få komma hem med honom.......-    = )

Jag tyckte verkligen  det var många bra i år och flera av dem vi tyckte bäst om låg i topp, bl. a Island, Turkiet och Azirbadjan (felstavat kanske?)

Valpen leker nog lite kurra gömma skulle jag gissa på?


Nu är det söndag och vi skall snart åka hem till Ola, mentorn och Mandys uppfödare och se vad han tycker om valparna, Bara exteriört då, det andra har vi nog bättre koll på. Mandy är nog den bästa tänkbara uppfostraren måste jag säga. Så bra för valparna att ha en sådan mamma!fotomodeller

I tisdags var Olivia och Stella på modellfotografering. De skötte sig jättebra och alla som jobbade med hela fotograferingen vart stormförtjusta i dem, och som vanligt....allra mest i Olivia. Det är bara så....alla älskar Olivia !  Det är för ett klädföretag och kommer att komma i deras höstkampanj, så nu vet ni när ni ser  golden på reklamfoto i höst så är det Olivia och Stella som e fotomodeller i den reklamen = ) 

Vi fick det glädjande beskedet också att Jennifer kommit in på kulturamaskolan i Hallonbergen nu i höst, åk 4. Det är en speciallinje med inriktning på dans, musik och teater. Det tog bara en vecka efter att hon fått "sjunga och dansa upp " innan vi fick svaret. Väldigt spännande och känns som en utmaning. Bara att åka själv kommunalt blir ju en stor grej, inte minst för hennes oroliga hönsmamma....nåja, nu skall hon få sin efterlängtade mobiltelefon. Men lite oroligt blir det nog i början , min lilla 10-åring skall åka själv kommunalt till Hallonbergen...hm....
 
I fredags firade vi bröllopsdag, vi har varit gifta i 27 år ! Jag fick en jättefin blombukett, men det blev inget firande på tu man hand med god middag och vin precis.....Tomas och Jennifer samt 4 hundar åkte till Gotland där det är hundutställning i helgen. Jag och Sofie åkte till gymmet och tränade istället. 

På Gotland gick det sådär, fodervärdswelshen, Nellie blev vinnare av juniorklassen med hederspris ena dagen. Allra bäst gick det för Joline, vår lilla Julle-Bulle. Hon blev bäst i rasenvalp bägge dagarna. På lördagen blev hon BIS-5 och på söndagen bis-3 valp. Hon e så fin vår lilla valp som nu nästan vuxit om mamma Olivia. Vår gulliga valpköpare Therese ringde och berättade att det gått bra på viltspåret för Lukas, han hade fått en etta på det ordinarie provet. Hon hade även ställt ut sin Casper, som e bror med Joline och han hade kommit 2:a på golden klubbens open show.

Welshvalparna trivs i sin stora hage som de fått nu, och det är så lätt att släppa ut dem nu, de far runt och leker och busar och är en fröjd att titta på, så glada och bekymmersfria de är allihopa!

I lördags hade vi öppet hus för våra blivande valpköpare. 6 familjer var här, bussiga Helena (Nellies matte) hjälpte till liksom Sofie eftersom Tomas befann sig på Gotland. Vi hade strålande sol och det var en härlig stämning bland alla människor, barn, hundar och valpar. Vi fikade och umgicks och jag passade på att informera lite också. 

 Valparna höll igång i nstan 2 timmar, men sedan var de totalt slut och sov som stockar. Men så nyttigt för dem och de bevisade verkligen hur trevliga och sociala de är. Jag tror att just att vi håller på så mycket med dem gör att de redan från början blir väldigt sociala och öppna valpar.
Idag, söndag hoppade jag lydnadskursen med Stella. Ibland är det nog bättre att avstå än att åka iväg om man inte har någon lust, man skall inte träna om man inte vill, då blir det inte så bra. Sofie och jag hade varit ute länge med de 4 som vi har hemma, vi tog matsäck med oss och satt på en bänk och åt lunch och njöt av den fina, lediga dagen. När jag kom hem tvättade jag bilen och hade ut valparna en stund, sedan var det svårt att motivera sig iväg till kursen helt enkelt.

Vi har anmält Joline till sitt första viltspår, i Kalix !!  Hon fyller 9 månader 24/6 och det är gränsen för att få starta i anlagsklassen. Då är vi på vår norrlandssemester så ja, vi passar på helt enkelt att gå spår i Kalixtrakten istället som omväxling.

På onsdag skall Jennifer spela sin första konsert, hennes musikgrupp skall spela i Jakobsbergs centrum, hon spelar trumpet i skolorkestern som alltså skall uppträda där. Jag har provat jag med, får inte fram en ton i trumpeten! De två närmaste veckorna är så späckade med aktiviteter att hälften vore tillräckligt, men just den här tiden på våren verkar det alltid vara så, förra året var det ju  Sofies student nu har vi en massa andra aktiviteter och det mesta kan vi inte säga nej till heller även om jag måste ta bort en del aktiviteter, dygnet har ju bara 24 timmar.

En så positiv vecka


Vissa veckor är helt enkelt bättre än andra. Jag  har varit så duktig med träningen, i måndags var det stavgång, passade på medans Jennifer var på friidrotten så jag tar alla hundarna och sätter fast dem i ett jaktkoppel runt magen, tar stavarna och så går vi. Jag lovar att hundarna hänger med i ett friskt tempo. Jag har vaarit på spinncykling, ridit och tränat på gymmet denna veckan också. Jag passade också på att träna lydnad med Stella, men nja, det är jag kanske mindre nöjd med i alla fall linförigheten har mycket kvar innan jag kan vara nöjd med det.


Jennifer och bästa kompisen Hanna har varit på inträdesprov på Kulturamas skola i Hallonbergen på deras dans och sångspeciallinje. Vi får se hur det går, men jag tror att förutsättningen för att de skall vilja gå där är att bägge blir antagna och jag är inte helt säker på att Jennifer som inte dansat på flera år egentligen platsar i en sådan klass, det är ju mest musiken/sången som hon är duktig på-

Men man måste ju söka, annars har man ju inga möjligheter.
 
Dagen efter var jag och Jennifer på återbesök på KS hon har ju någon  konstig knöl på tungan som ibland sväller upp och blir blåaktig och gör ont. Det visade sig att det är en kärlmissbildning. Helt ofarlig men ändå något hon kommer få ha hela sitt liv.


Efter det tog vi oss till Bilia Haga Norra, jag skulle se om de hade någon begagnad Volvo v-70 inne. Vi har insett att det trots allt är den bästa bilen för oss, vi hade funderingar på en Renault scenic men den får inte dra husvagnen så den föll på det. Annars är den ju betydligt billigare än en v-70 och det är ju alltid trevligt. I alla fall, det visade sig att det finns väldigt få begagnade bilar inne, finanskrisen gör att folk köper begagnat och inte nytt. Vi har en annan sak som begränsar urvalet, vi vill absolut ha skinnklädsel. Detta för att vi vill slippa hundhår som har en envis förmåga att tränga sig in i sätet och "tar 100 år" att få bort, och så luktar det faktiskt inte lika mycket hund i en sådan bil. Jag träffade på en jättetrevlig försäljare som var precis "lagom" inte för mycket och ändå en bra försäljare. Vad slutade det med då?

Jo, vi köpte en helt ny v-70 som vi får om en månad. En s.k. miljöbil med 200 hk. Snygg färg,. Kallas oystergråmetallic. Verkar inte klokt egentligen, vi har faktiskt inte alls så mycket pengar som man kan tro, men det slumpar sig så att våra bägge bilar gått så pass mycket att det blev dags att byta ut dem bägge två och med volvon nu fick vi ett sådant bra pris att det inte gick att säga nej till helt enkelt. Nu skall vi bara försöka sälja vår nuvarande, men vi har i alla fall över en månad på oss.

Lite roligt var det att det faktiskt bara var Jennifer och jag som åkte och tittade och bestämde oss för bilen. Men å andra sidan så vet ju Tomas vad det är för något vi köpt = )

Tomas fick till slut vara hemma ett par dagar från jobbet pga njurstenen. Men idag, lördag sade han att han börjar känna sig bra och har slutat med tabletterna så förhoppningsvis är det över nu.


Vi har fått in så bra höftledsresultat från förra årets kullar som är till så stor glädje för oss. I Kitty/Dalikullen är det nu 6 röntgade alla helt utan anmärkning både på höftlederna och armbågslederna. I Mandy/Edvinkullen är det 5 av 6 röntgade, alla utan anmärkning ven här-

Vi har alltid haft som mål att satsa på bra statistik därför att vi tror att de flesta vill ha en trevlig och frisk hund. Då känns det verkligen superbra då det känns som att vi når våra mål, även om det givetvis inte alltid blir så här bra !


Blev uppringd av Annika på djuragenturen, troligen skall två av våra goldens vara med på nån reklamfotografering på tisdag. Sofie kunde ta jobbet för hon är ledig. Alla goldisarna är ju i päls och de är nytrimmade med tanke på att de skall till Visby nu den kommande helgen, dubbelutställning. Jennifer och Tomas åker dit, d e har hyrt en lägenhet inne i Visby så får de fint väder blir det en toppenweekend, jag hade gärna själv följt med...

Nils, vår trädgårdshjälp var här och fixade tomten åt oss och oljade in trätrallarna. Så bra att han kan komma ut och fixa eftersom ingen av oss varken tycker om att rensa ogräs eller har tid till det, det är sådant som alltid prioriteras bort till förmån för hundarna, så därför är det tur att vi hittade Nils för ett par sår sedan och som kommer ut till oss på våren och hösten och gör grovjobbet.Valparna är 5 veckor redan.  Nu har vi haft så fint väder att de har fått börja vara ute lite på dagen.

Oj så gott de sover sedan då de varit ute i friska luften några timmar. Grannbarnen är ju här och hälsar på så de blir verkligen socialt tränade  De äter 3 gånger per dag nu och väger nästan 3 kg, lite skillnad mot 400 gram för bara 5 veckor sedan!  De är väldigt goa men nu har de så smått börjat upptäcka att man kan bita i hälsenorna och det gör ont med små valptänder där kan jag lova!

Vi har haft familjen från Kallhäll här, de hade fastnat för en av valparna på fotona från hemsidan och de blev inte besvikna när de träffade honom i verkligheten, han är riktigt,riktigt söt, det tycker jag med. Tror inte att det är omöjligt att det blir han som flyttar till dem, men vi får se, vi vill ju se hur valparna utvecklas framöver och nästa helg är det öppet hus, kanske alla faller för samma valp??Men alla vet ju om att det alltid är vi som avgör vem som får vilken valp, Vi har ju längre tid på oss att lära känna valparna så att varje familj får den valp vi tror kan passa dem bäst. Sedan finns det så klart annat som också kan väga in, exteriören t.ex. om någon kommer till någon familj som är utställningsintresserad.
Vi tog en sväng till Järvafältet idag, packade en fikakorg samt trimsaker och kameran. Idag tog vi även Mandy med som nu succesivt skall sinas. Vi var ute i nästan 3 timmar, vi gick  en rikgtigt lång skön promenad, fikade, jag trimmade på lite hundar, det fanns ett par lagom höga stenar att använda som trimbord.


Och så fotade Sofie och Jennifer lite. Det blev så att vi tog några halvgalna hoppbilder, lite galna är vi kanske? Men det är verkligen härligt att kunna umgås hela familjen så här både två och fyrbenta familjemedlemmar njöt av dagen.Imorgon är det söndag hoppas så klart på ännu en fin dag. Skall anmäla till lite hundutställningar, ta en tur till Ikea då ett gångjärn gått sönder, och bara ha en ledig dag utan allt för mycket inplanerat vilket är så himla ovanligt i vår familj!


RSS 2.0