En så positiv vecka


Vissa veckor är helt enkelt bättre än andra. Jag  har varit så duktig med träningen, i måndags var det stavgång, passade på medans Jennifer var på friidrotten så jag tar alla hundarna och sätter fast dem i ett jaktkoppel runt magen, tar stavarna och så går vi. Jag lovar att hundarna hänger med i ett friskt tempo. Jag har vaarit på spinncykling, ridit och tränat på gymmet denna veckan också. Jag passade också på att träna lydnad med Stella, men nja, det är jag kanske mindre nöjd med i alla fall linförigheten har mycket kvar innan jag kan vara nöjd med det.


Jennifer och bästa kompisen Hanna har varit på inträdesprov på Kulturamas skola i Hallonbergen på deras dans och sångspeciallinje. Vi får se hur det går, men jag tror att förutsättningen för att de skall vilja gå där är att bägge blir antagna och jag är inte helt säker på att Jennifer som inte dansat på flera år egentligen platsar i en sådan klass, det är ju mest musiken/sången som hon är duktig på-

Men man måste ju söka, annars har man ju inga möjligheter.
 
Dagen efter var jag och Jennifer på återbesök på KS hon har ju någon  konstig knöl på tungan som ibland sväller upp och blir blåaktig och gör ont. Det visade sig att det är en kärlmissbildning. Helt ofarlig men ändå något hon kommer få ha hela sitt liv.


Efter det tog vi oss till Bilia Haga Norra, jag skulle se om de hade någon begagnad Volvo v-70 inne. Vi har insett att det trots allt är den bästa bilen för oss, vi hade funderingar på en Renault scenic men den får inte dra husvagnen så den föll på det. Annars är den ju betydligt billigare än en v-70 och det är ju alltid trevligt. I alla fall, det visade sig att det finns väldigt få begagnade bilar inne, finanskrisen gör att folk köper begagnat och inte nytt. Vi har en annan sak som begränsar urvalet, vi vill absolut ha skinnklädsel. Detta för att vi vill slippa hundhår som har en envis förmåga att tränga sig in i sätet och "tar 100 år" att få bort, och så luktar det faktiskt inte lika mycket hund i en sådan bil. Jag träffade på en jättetrevlig försäljare som var precis "lagom" inte för mycket och ändå en bra försäljare. Vad slutade det med då?

Jo, vi köpte en helt ny v-70 som vi får om en månad. En s.k. miljöbil med 200 hk. Snygg färg,. Kallas oystergråmetallic. Verkar inte klokt egentligen, vi har faktiskt inte alls så mycket pengar som man kan tro, men det slumpar sig så att våra bägge bilar gått så pass mycket att det blev dags att byta ut dem bägge två och med volvon nu fick vi ett sådant bra pris att det inte gick att säga nej till helt enkelt. Nu skall vi bara försöka sälja vår nuvarande, men vi har i alla fall över en månad på oss.

Lite roligt var det att det faktiskt bara var Jennifer och jag som åkte och tittade och bestämde oss för bilen. Men å andra sidan så vet ju Tomas vad det är för något vi köpt = )

Tomas fick till slut vara hemma ett par dagar från jobbet pga njurstenen. Men idag, lördag sade han att han börjar känna sig bra och har slutat med tabletterna så förhoppningsvis är det över nu.


Vi har fått in så bra höftledsresultat från förra årets kullar som är till så stor glädje för oss. I Kitty/Dalikullen är det nu 6 röntgade alla helt utan anmärkning både på höftlederna och armbågslederna. I Mandy/Edvinkullen är det 5 av 6 röntgade, alla utan anmärkning ven här-

Vi har alltid haft som mål att satsa på bra statistik därför att vi tror att de flesta vill ha en trevlig och frisk hund. Då känns det verkligen superbra då det känns som att vi når våra mål, även om det givetvis inte alltid blir så här bra !


Blev uppringd av Annika på djuragenturen, troligen skall två av våra goldens vara med på nån reklamfotografering på tisdag. Sofie kunde ta jobbet för hon är ledig. Alla goldisarna är ju i päls och de är nytrimmade med tanke på att de skall till Visby nu den kommande helgen, dubbelutställning. Jennifer och Tomas åker dit, d e har hyrt en lägenhet inne i Visby så får de fint väder blir det en toppenweekend, jag hade gärna själv följt med...

Nils, vår trädgårdshjälp var här och fixade tomten åt oss och oljade in trätrallarna. Så bra att han kan komma ut och fixa eftersom ingen av oss varken tycker om att rensa ogräs eller har tid till det, det är sådant som alltid prioriteras bort till förmån för hundarna, så därför är det tur att vi hittade Nils för ett par sår sedan och som kommer ut till oss på våren och hösten och gör grovjobbet.Valparna är 5 veckor redan.  Nu har vi haft så fint väder att de har fått börja vara ute lite på dagen.

Oj så gott de sover sedan då de varit ute i friska luften några timmar. Grannbarnen är ju här och hälsar på så de blir verkligen socialt tränade  De äter 3 gånger per dag nu och väger nästan 3 kg, lite skillnad mot 400 gram för bara 5 veckor sedan!  De är väldigt goa men nu har de så smått börjat upptäcka att man kan bita i hälsenorna och det gör ont med små valptänder där kan jag lova!

Vi har haft familjen från Kallhäll här, de hade fastnat för en av valparna på fotona från hemsidan och de blev inte besvikna när de träffade honom i verkligheten, han är riktigt,riktigt söt, det tycker jag med. Tror inte att det är omöjligt att det blir han som flyttar till dem, men vi får se, vi vill ju se hur valparna utvecklas framöver och nästa helg är det öppet hus, kanske alla faller för samma valp??Men alla vet ju om att det alltid är vi som avgör vem som får vilken valp, Vi har ju längre tid på oss att lära känna valparna så att varje familj får den valp vi tror kan passa dem bäst. Sedan finns det så klart annat som också kan väga in, exteriören t.ex. om någon kommer till någon familj som är utställningsintresserad.
Vi tog en sväng till Järvafältet idag, packade en fikakorg samt trimsaker och kameran. Idag tog vi även Mandy med som nu succesivt skall sinas. Vi var ute i nästan 3 timmar, vi gick  en rikgtigt lång skön promenad, fikade, jag trimmade på lite hundar, det fanns ett par lagom höga stenar att använda som trimbord.


Och så fotade Sofie och Jennifer lite. Det blev så att vi tog några halvgalna hoppbilder, lite galna är vi kanske? Men det är verkligen härligt att kunna umgås hela familjen så här både två och fyrbenta familjemedlemmar njöt av dagen.Imorgon är det söndag hoppas så klart på ännu en fin dag. Skall anmäla till lite hundutställningar, ta en tur till Ikea då ett gångjärn gått sönder, och bara ha en ledig dag utan allt för mycket inplanerat vilket är så himla ovanligt i vår familj!


Kommentarer
Postat av: Helena

Så tokiga ni ser ut när ni hoppar!!!!!kul m lite spexkort!

mysigt när hela familjen gör saker tillsammans, härligt när det värmer o det passar bra m en fikakorg.

Herregud så söta de små är! så lätt man glömmer hur små de bara är! de ser fina ut, blir skoj att få träffa dem alive snart!

Jaha så det blev en sprillans ny volvo!!!tänk hur det kan bli hihihi så där helt appropå!! men voolvo är ju en säker bil...man vet vad man får när man köper en sådan o bra att dra vagnen med också!

jag ska trimma Nelli också här i veckan, tur det inte var så länge sedan sist, då blir det inte så tungjobbat!!

Ha det gott!

2009-05-04 @ 12:38:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0