Valparna har flyttat nu !

Jaha, då är allt nästan som vanligt igen. Alla Kittys valpar har flyttat hem till sina egna familjer nu och vi har kommit ur den lilla vaccumbubblan vi levt i i alla fall de senaste 2 veckorna. Allt utom det som har med valparna o hundarna har liksom fått vänta....men nu är i alla fall den ena bilen tvättad både inne o ute och sommardäcken har kommit på.

Alla valprapporter pekar åt samma håll...positiva och orädda valpar, precis så som vi vill att goldisarna skall vara. Jag gillar inte fega, rädda golden för sådana finns, tyvärr.
Utställningen på mässan i helgen som var blev väl ingen succe direkt, bäst gick det för Mandy som blev placerad som 2:a i den öppna klassen.

Vi har valt att behålla Paddan hemma, hon som är en dotter till Stella och Dali och ensamfödd i kullen. Hon är mycket lugnare än de andra 9 , har en tjockare päls och både ser ut och är annorlunda mot de andra 9 som det är mycket mera fart och stuns i. Men vi får väl se vad det blir av lilla "Paddis" , hon är ju en vecka yngre än sina valpkompisar.
Hon sover bredvid oss nedanför sängen och det märks så väl att hon är en väldigt trygg och harmonsik valp. Sov hela natten o väckte oss vid halv 7 och ville ut o kissa. Helt idealiskt med andra ord.

Nåt som inte är lika roligt förstås är att vi beslutat oss för att placera om lilla Joline, vår 1½ åriga goldentik. Världens trevligaste hund, söt och vacker att se på, oerhört apporteringsglad, har bara ett 1:a pris kvar innan hon är viltspårchampion, A-höfter och fria armbågar, men...tyvärr har hon en liten upphöjning i sitt ena öga vilket gör att hon inte skall gå vidare i avel.
Så himla trist, för hon kommer ur en så bra kull ledmässigt sett och hon är själv en kanonhund som vi tycker så mycket om. Men en gång för länge sedan tog vi ett beslut om att de unga hundar som "inte håller" måste vi placera om om vi skall fortsätta vara uppfödare. Så vi har haft god tid att vänja oss vid tanken eftersom hon "fälldes" redan i septemnber förra året-
Men idag gick jag till den som jag tror bästa ögonveterinären som finns, Kristina Narfström för att få en "second opinion" och ett underlag för vårat beeslut. Visade sig att hon alltså har en s..k geografisk rd på ena ögat, pyttelitet, men ändå. Det jag fick lära mig idag var att detta hade en ögonveterinär kunat se redan då hon var 7 veckor gammal! Så när vi den kommande torsdagen skall till Albano djursjukhus för att ha röntgen o lysnng för förra årets welshkull som nu är 1 år gamla, då kommer Paddan få följa med så ögonlyser vi henne redan då.
Joline är anmäld till ett viltspårsprov samt 3 utställningar till, men när vi är klara med det hoppas vi kunnat finna ett bra hem åt henne. Alltid så svårt med de vuxna som man ar fäst sig vid så mycket, men vi är noggranna och kräsna med vem som kan få köpa Joline.

Till helgen skall vi hem till brorsan Janne som fyller år på lördag- Vi skall dit dagen efter. Då skall även barnens syssling Robban dit, han är på tillfälligt besök uppe i Stockholm, bor i Skåne annars. Skall bli skoj, jag har inte sett honom sedan han var kanske 2 år gammal, han är nog 23 nu.....

Imorgon fredag har jag tagit kompledigt. Skall med tjejerna som alltså jar påsklov in till stan och gå o shoppa lite. De fick ju presentkort på bl aa Åhle´ns och HM så vi får börja där och se om de kan hitta nåt de gärna vill köpa för pengarna som finns insatta på deras presentkort.

Valpen Ozzy, från oss, förkvällsvalpen i tv 4 fortsätter nog med att charma både tv-tittarna och Fredrik Steen som gett ägarna mycket beröm för hans starka psyke. Och ja det är nog helt enkelt en väldigt bra kull, alla 9.


De är så gulliga många av våra valpköpare som brukar hjälpa till med att ta hand om varsin hund då vi åker på semester. Helena som brukar ta hand om Stella har redan frågat om när vi åker i sommar. Vi åker till Sicilien 27 juli och blir där i 2 veckor. Så hundvakter kommer vi att behöva i år igen. = )

lAvslutar med en bild från Sälen då vi var där med alla hundarna på sportlovet, ser inte Manduy skön ut?

Kommentarer
Postat av: Jennifer Ellström

Gullig bild mamma! På Mandy alltså


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0