2 kullar samtidigt = )

Kittys nyfödda valpar.


Ja nu äntligen börjar allt lugna ned sig och vi börjar känna att vi kan njuta av våra valpar.

Vi fick ju en liten tjej i Kittys valpkull som inte riktigt hängde med. Vi stödmatade henne och tog oss  an henne väldigt mycket då vi ändå tyckte att hon var en liten kämpe. Och även om man kanske kan tycka at vi är vana vid det mesta som uppfödare så blir vi oerhört engagerade i alla de små och vill att de skall få en chans. Men till slut insåg vi, det går bara inte. Hon gick inte upp i vikt och kullsyskonen blev mer än dubbelt så tunga som hon. Hon sög inte alls mot slutet utan fick matas med pipett, så det var kanske något fel på henne. Vi har en helt fantastiskt gullig veterinär som jag skickade ett mail till på söndagsmorgonen och frågade om hon kunde hjälpa till att avliva. En timme senare ringde hon och sade jag kunde komma om jag ville, eller så skulle hennes man (vet.assisent) åka och handla och kunde komma förbi och hämta valpen om jag hellre ville det. De bor bara 3-4 minuters bilväg från oss. Så Mats kom med en värmepåse och en varm filt och tog med sig den lilla. Sedan mailade hon att valpen somnat lugnt o stilla i hennes mans händer. Jobbigt, men ändå det enda rätta när det gått så lång tid. Men vilken service, och ändå på en söndag!


Stellas enda valp Yellows Orchide-One

 

I torsdags valpade så till slut även Stella. Visserligen trodde vi inte hon hade så många valpar, kanske 3-4 gissade vi på. Hm…. Det blev en enda valp! Hon är nästan lika stor som Kittys som är en vecka äldre precis.
Jisses Stella tycker det är långtråkigt, hon har ju inte så mycket att göra så hon sprang ned och hämtade en vante som hon lade i valplådan som ett ”syskon”. Vi planerar att flytta in de 3 grabbarna till Stella så småningom så att tikvalpen får lite syskon att busa med i valplådan och flyttar vi in de 3 grabbarna finns ingen risk för att vi blandar ihop valparna heller.

Lite komiskt, vi hade världens planer för hur vi skulle organisera så att Stella skulle få plats med ”alla sina valpar” i bilen upp till Sälen dit vi åker över sportlovet. Vi hade funderingar om vi skulle ta två bilar eller om jag skulle ta bussen för att ha bättre plats. Det blir verkligen inga problem nu med bara  en enda valp!

 

Tikarna är jätteduktiga mammor och det är så tyst och lugnt i valplådorna vilket betyder att valparna är mätta och belåtna.

I veckan som var gick även en annan av våra tidigare hundar bort. Hon hann fylla 11 år. Det var hunden Josie som vi har ägt i 4 år innan hon flyttade till fodervärd. Josie är mamma till hunden Saga som ägs av Anders Bagge och som synts en del i tv. Jag minns kullen som Josie föddes i särskilt väl, de var bara 3 veckor gamla då jag åkte in på bb och födde Jennifer. Det var vår favorithund Pärlans förstkull och Bobbys sista, han dog bara ett par månader efter av sviterna av erlichia, en fästingsjukdom. Josie är från Pärlans första kull och Kitty som har valparna nu är från Pärlans sista kull. Ja allt knyts liksom in i varandra i släktskapsleden. Så nu håller jag en av Kittys valpar till Ann-Louise och Tom, när de landat får de känna efter om de vill ha en Kittyvalp. De har ju dessutom ägt Kittys syster Godis, som tyvärr dog i cancer i unga år. Tänk, hundar får samma sjukdomar som oss människor,

Tyvärr räcker ju inte våra valpar till alla som hade bokat in en valp. Men vem kunde tro att Stella bara skulle få en enda valp? Vi har så smått påbörjat med att erbjuda valpar till dem vi har som det räcker åt. Skulle någon tacka nej går vi vidare i listan. Men vi har talat med Ingrid som har några osålda Dalivalpar som e kanonfina och trevliga i temperamentet. De som varit här har ju träffat Dali och många blev förtjusta i hans godmodiga sätt. Då finns möjlighet att kunna få köpa en av dessa valpar istället som visserligen e flyttklara redan nu, men de kommer kunna flygas ned till Stockholm i och med att Ingrid skall hit inom ett par veckor. Bilder finns på hennes hemsida, länkat från vår under nyheter. Dock har hon en trasig mail så man får ringa. Men därifrån kan man i alla fall garanterat få sin valp, Hos oss är det ju lite mer osäkert nu i och med att det inte blev två kullar känns det som, snarare en stor. Jag tror även Stella hade velat ha mer än en valp!

Kittys valpar 1 vecka gamla och märkta med nagellack.I helgen har vi varit på utställning, i lördags åkte jag med Helene Wolgast och Helena Ädel , bägge valpköpare som numera även är goda vänner som vi umgås med en del. Vi hade jättetrevligt i Motala. Nelli som jag visade kom 4:a i unghundsklassen. Det var ruskigt kallt i ridhuset, men Helena hade kokat en termos kaffe och gjort i ordning mackor, Som min äldsta dotter Sofie alltid sagt , men med glimten i ögat ; ja Helena är en riktig picknick-mamma = ) Vi hade alla kanontrevligt med mycket skratt.

Idag, söndag har Dali och Olivia ställts ut. Dali kom 2:a i den öppna klassen och Olivia 6:a med ck.

I tisdags var jag på bio med arbetskamraterna på SKK. Vi såg filmen med Richard Gere. Detta var en riktig snyftfilm. De som tog initiativet till denna kväll var aktivitetsgruppen som de kallas. När vi anlände till biografen delade de ut varsin popcornpåse, en godispåse , 1 läsk, och…ett paket pappersnäsdukar !!!   Tror det kom väl till pass där i biomörkret. Men en väldigt vacker och fin film var det verkligen och Richard Gere är ju så himla snygg, och manlig!

 

I torsdags var liften trasig när vi kom ned till skidträningen. Otur för alla inblandade i Järfälla alpina som hade sin träningskväll. Så det blev ingen utförsåkning för Jennifer den kvällen.

 

Tiden går så fort, snart dags att börja planera in sommarens semestrar. Skall kika lite på hundutställningar, men även en resa till Italien i augusti lockar. Skall kika på lite orter, vi vart ju så förtjusta i ön Sardinien som vi var på en vecka nu i somras. Kanske vi kan kika på Sicilien denna gången? Men det finns förstås många italienska orter vi kan fundera över. En sak till som är skönt med just Italien är att slippa alla som bara försöker locka in oss i affärer o restauranger. I bl.a. Turkiet, blir lite för mycket sådant, så då är det skönare att åka till Italien, där är de inte alls så. Och dessutom älskar jag det italienska språket.

Idag fick Jennifer följa med bästisen Hanna o hennes familj och pimpla på isen. Det hade visst varit jätteskoj och Jennifer hade fiskat upp en abborre.

Idag har Kittys valpar börjat öppna ögonen så smått, de är bara så himla näpna när de fått ögon!

 

 


Kommentarer
Postat av: Helena

oj så flitig du är vid datorn....hur hinner du???

ja, tack för en jätte trevlig lördag i Mjölby. Glada ska vi ju vara ändå för placeringarna med tanke på alla tvåor som delades ut!!!´

Så mycket som händer hos er med alla vuxna hundar och alla valpar. Vad skönt att lilla valpen fick komma till hundhimelen, det är ju alltid någon mening med det som sker. Ni har verkligen gjort mer än många skulle gjort för den lilla tjejen.

Så gulligt av Stella att hämta en vante som sällskap till sin lilla valp...guuud va goa de är!

Javisst är det mysigt att få planera för sommarsemester! det behöver man ju så väl!

ska också plocka fram almenackan för att se över utställningskallendern....blir skönt att ställa utomhus i lite värme snart...och slippa kalla ridhus hihihihi

ha det gott!

kram

2010-02-15 @ 11:12:42
Postat av: Linda

Hej!

Vad mysigt med valpar! Blir ju så sugen på en till när man ser dom må liven...;-)

Vilket fint slut det blev för den lilla valpen, nu skuttar hon runt i hundhimelen och har det bra.

Vi har ju våran lilla Wilma där och man tänker offta på henne och ser en stor grön äng framför sig som dom skuttar runt på och hittar på bus...;-)Påtal om bio, så var vi och tittade på "Farsan" i går, och jag kan säga att jag behövde näsduk till den filmen oxå...!!!!Ha det så bra och ge alla söta vovvar en kel från mig;-)Kram Linda

2010-02-16 @ 15:44:35
URL: http://goldenlithson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0