Vad ska vi med en egen dator till, verkar så onödigt...?...

Ja så sade jag för ganska precis 11 år sedan. Jag tyckte det verkade så onödigt men till slut så gav jag med mig så när Tomas strax därpå skulle fylla 40 lade jag en liten fotostatkopia med en dator på bland hans presenter.

Kan någon gissa vem som sitter mest vid datorn idag???? Och ofta allt för länge och allt för mycket…hm……hade jag nog aldrig trott då för 11 år sedan.

Även denna vecka har vi haft hem några valpintressenter och ännu en familj skall komma. Men sedan börjar det nog närma sig valpning och då törs man inte planera så många fler besökare. Sedan dröjer det ju några veckor. Valparna och framför allt deras mammor behöver få vara ifred tillsammans och pyssla med sina små valpar i lugn och ro.

Tikarna blir rundare för varje dag som går, Kitty är verkligen JÄTTETJOCK! Det är så himla spännande, bara att hoppas nu att alltingkommer att gå bra också förstås.


Något dräktig;)

KittyStella

Idag söndag var vi på utställning i Strömsholm. Det gick riktigt bra. Dali kom 2:a i den öppna klassen med CK och en superkritik. Olivia fick även hon ck så vi kan verkligen inte klaga.

Vi debuterade även med vår lilla fodervärdstik, welsh springerspanieln DORIS och hon kom 3:a och  fick hederspris. (=mycket lovande) i juniorklassen.

Doris är en riktig rymmarkung (drottning?) fick vi erfara . Vi mötte upp husse redan i fredags för att ha henne hemma i god tid och hinna fintrimma henne. Utan att jag visste om det hade hon hoppat över stängslet till vår lilla inhängnad som säkert är 110 kanske 120 högt och sprungit ute på promenadvägarna och gjort sällskap med en dam som var ute på promenad med sin springer spaniel !!  Jag fick veta det genom att det plötsligt ringde på dörren och de hade stoppat in henne  i inhägnaden igen och ville bara berätta vad som varit! Vilken en! Och tur jag inte var nere för att ta in hundarna och då upptäcka att hon saknades! Har aldrig sedan vi flyttade hit för över 10 år sedan hänt att någon ens funderat på att hoppa över, inte goldisarna som är större heller. Men lilla Doris 10 månader hon tog sig över och var ute på egna äventyr. Men bra att inget hade hänt och att de som hittade henne visste vart hon kunde tänkas bo. De hade först trott det var en på en gata inte så långt från vår, men där var ingen hemma så då gick de vidare till oss.

Bra att vi nu vet om att henne kan man inte ha där ute med de andra hundarna och hon fortsatte att hoppa över alla barngrindar vi har så ja, hon fick helt enkelt vara med oss hela tiden och sov t o m i vår säng, så nöjd med sig själv så!  Vilken busloppa = )

Sofie har tillsammans med 8 kompisar bokat en resa till Kina i sommar, de skall vara bort 6 veckor vilken spännande resa!I  Jag tror Sofie liksom Jennifer kommer att resa mycket då de är vana sedan småbarnstiden att alltid resa. Jennifer var bara 6 månader då vi första gången åkte utomlands och det är ju så att vi försöker resa i alla fall en gång om året. Men så långt som till Kina har vi aldrig varit dock, längst bort har varit USA vid några tillfällen.

Blev faktiskt glad för att Henric Fryckstrand (goldendomare dock ej idag) tyckte att han inte sett Olivia så snygg tidigare och tror att hon nog kan bli champion under våren sommaren om vi håller henne så här fin. Sådant är så skoj att höra, för han kan verkligen sin sak Henric .

Vi har fortfarande snö och minusgrader, en riktig drömvinter med andra ord. Jag avskyr vintrar som inte är vintrar utan bara ett enda slaskelände, nu är allt så rent och vackert. I love it!!

 Halva vecka  8 och hela vecka 9 hoppas vi kunna vara i vårt älskade Sälen igen. När vi kommer tillbaka gissar vi att vi har många valpköpare som gärna vill börja komma och hälsa på sin blivande valp även fast de liksom vi inte vet exakt vem det blir just då. Valet sker ju långt senare, 7 veckor kanske, för vi vill ju lära känna valparna så att vi kan bedöma hur de verkar vara, det kan ju vara så att en del är mera tuffa än andra t ex och det visar sig inte riktigt förrän efter 6 veckor brukar jag tycka.

Den här veckan börjar med skivstång och konditionspass på totalt 75 minuter på friskis o svettis imorgon kväll tillsammans med Sofie. Lilla syster får titta på någon film eller läsa en bok i barnhörnan på Friskis o svettis eftersom Tomas börjar jobba 14.  Skall bli så skönt nu då träningen ger bättre kondition, för den är INTE alls bra nu har jag märkt. = (

I veckan nu är det dags att ställa upp valplådorna och bädda fint i dem, ta fram nagellack i olika färger för att märka valparna, vågen, sterila handskar, handdukar att torka valparna med lite grann… . Ja nu känns det som att nedräkningen snart kan börja!   


100 år sen sist...typ.....

Det har gått en tid sedan jag skrev i bloggen men nu  känns det som att  det börjar bli dags. Jag vet ju att många av er som läser tycker det är kul att få följa med i vad som händer här på kenneln. Och nu är det så kul, både Stella och Kitty är dräktiga, så snart får vi små goa goldenvalpar att pyssla med = ) Om ca 2½ vecka närmare bestämt.
Vi har redan haft några jättetrevliga familjer här på besök som  kommer bli en av team Yellows framöver. Några fler är på väg att komma hit innan tjejerna skall valpa, finns ju inget bättre egentligen än att få träffa mammorna innan de valpar och verkligen få vara med och "vänta valp".
Kitty börjar verkligen se ut som en liten get, jätterund om sin mage så jag undrar just hur många hon har?? Får kanske ha gissningstävling snart ? Och så börjar det bli dags att leta fram namn i den engelska ordlistan. Vi har alltid haft engelska namn, rasen är ju därifrån har vi tänkt.

Vi älskar snön, rena hundar är ett xtra plus, för det är sådan skillnad mot om det är slaskigt, nu behöver vi inte ens torka dem om tassarna efter promenaden.Idag var vi vid golfbanan och gick hundpromenad, Tomas och Jennifer körde längdskidor och hade inskolning av Joline som draghund, fast inte för att hon drog egentligen , men hon var i alla fall med och sprang oftast före i selen.

Jag tog de andra och gick runt ute på golfbanan. Jo, jag skall köpa skidor jag med....nån gång....Kitty galopperade trots sin stora mage och jag tror att alla njöt av att gå promenaden där.
Tomas har stått och trimmat Mandy (welshen) idag, det är dags för utställning nästa helg. Jag får försöka fixa goldisarna imorrn. Men Sofie har övertalat mig att boka  in mig på ett spinningpass på Friskis & Svettis  imorgon, ett s.k. pulspass där man cyklar mot en pulsmätare. Så imorgon kommer jag veta att jag lever = ) Jag står som 3:e reserv, men då brukar man få en plats.

Nästa helg är det redan dags att ta fram valplådorna, tur vi har två. Kitty skall vara i Jennifers rum och Stella i vårt sovrum medans de är små.
Vi håller som bäst på att byta ut alla julgardiner och sätta upp nytvättade och nystrukna , det är Tomas som stryker...jag sitter ju här och skriver... = ) Vi är ju lite nattmännsikor i den här familjen, utom Sofie förstås. Tack och lov är inte heller hundarna morgonpigga så att sova till efter 9 är inga pronlem för dem, de sover så gärna lite extra på morgonen de med.

Idag har jag varit inne på facebook oxå, händer inte så ofta som jag kanske borde...men jag har grattat Anders Bagge som fyllt år, han har ju sin Saga ifrån oss, från vår Zatzuma kull. Saga har minsann fått det riktigt bra, en aning bortskämd skulle jag tro. Läste i nån veckotidning att han ger hundarna kalvfilé varje dag...stod minsann inte på matlistan du fick av mig Anders !! Skoja bara, hon är ju 7 år och då får man gärna unna sin hund sådan lyx.

Annat än hundarna då...jo Jennifer skall prova att träna för Järfälla Alpina nu på tisdag. De kör för fullt nu vilket inte var fallet när jag anmälde henne för ett par år sedan, då fanns ju ingen snö = (   Men jag får se vad vi tycker , får ju inte bli för mycket heller, hon tränar ju friidorott och rider, men hm...utförsåkning e ju så himla kul !!! Och har man en storasyrra som är utbildad skidlärare vill man ju inte vara sämre.....

RSS 2.0