Vad ska vi med en egen dator till, verkar så onödigt...?...

Ja så sade jag för ganska precis 11 år sedan. Jag tyckte det verkade så onödigt men till slut så gav jag med mig så när Tomas strax därpå skulle fylla 40 lade jag en liten fotostatkopia med en dator på bland hans presenter.

Kan någon gissa vem som sitter mest vid datorn idag???? Och ofta allt för länge och allt för mycket…hm……hade jag nog aldrig trott då för 11 år sedan.

Även denna vecka har vi haft hem några valpintressenter och ännu en familj skall komma. Men sedan börjar det nog närma sig valpning och då törs man inte planera så många fler besökare. Sedan dröjer det ju några veckor. Valparna och framför allt deras mammor behöver få vara ifred tillsammans och pyssla med sina små valpar i lugn och ro.

Tikarna blir rundare för varje dag som går, Kitty är verkligen JÄTTETJOCK! Det är så himla spännande, bara att hoppas nu att alltingkommer att gå bra också förstås.


Något dräktig;)

KittyStella

Idag söndag var vi på utställning i Strömsholm. Det gick riktigt bra. Dali kom 2:a i den öppna klassen med CK och en superkritik. Olivia fick även hon ck så vi kan verkligen inte klaga.

Vi debuterade även med vår lilla fodervärdstik, welsh springerspanieln DORIS och hon kom 3:a och  fick hederspris. (=mycket lovande) i juniorklassen.

Doris är en riktig rymmarkung (drottning?) fick vi erfara . Vi mötte upp husse redan i fredags för att ha henne hemma i god tid och hinna fintrimma henne. Utan att jag visste om det hade hon hoppat över stängslet till vår lilla inhängnad som säkert är 110 kanske 120 högt och sprungit ute på promenadvägarna och gjort sällskap med en dam som var ute på promenad med sin springer spaniel !!  Jag fick veta det genom att det plötsligt ringde på dörren och de hade stoppat in henne  i inhägnaden igen och ville bara berätta vad som varit! Vilken en! Och tur jag inte var nere för att ta in hundarna och då upptäcka att hon saknades! Har aldrig sedan vi flyttade hit för över 10 år sedan hänt att någon ens funderat på att hoppa över, inte goldisarna som är större heller. Men lilla Doris 10 månader hon tog sig över och var ute på egna äventyr. Men bra att inget hade hänt och att de som hittade henne visste vart hon kunde tänkas bo. De hade först trott det var en på en gata inte så långt från vår, men där var ingen hemma så då gick de vidare till oss.

Bra att vi nu vet om att henne kan man inte ha där ute med de andra hundarna och hon fortsatte att hoppa över alla barngrindar vi har så ja, hon fick helt enkelt vara med oss hela tiden och sov t o m i vår säng, så nöjd med sig själv så!  Vilken busloppa = )

Sofie har tillsammans med 8 kompisar bokat en resa till Kina i sommar, de skall vara bort 6 veckor vilken spännande resa!I  Jag tror Sofie liksom Jennifer kommer att resa mycket då de är vana sedan småbarnstiden att alltid resa. Jennifer var bara 6 månader då vi första gången åkte utomlands och det är ju så att vi försöker resa i alla fall en gång om året. Men så långt som till Kina har vi aldrig varit dock, längst bort har varit USA vid några tillfällen.

Blev faktiskt glad för att Henric Fryckstrand (goldendomare dock ej idag) tyckte att han inte sett Olivia så snygg tidigare och tror att hon nog kan bli champion under våren sommaren om vi håller henne så här fin. Sådant är så skoj att höra, för han kan verkligen sin sak Henric .

Vi har fortfarande snö och minusgrader, en riktig drömvinter med andra ord. Jag avskyr vintrar som inte är vintrar utan bara ett enda slaskelände, nu är allt så rent och vackert. I love it!!

 Halva vecka  8 och hela vecka 9 hoppas vi kunna vara i vårt älskade Sälen igen. När vi kommer tillbaka gissar vi att vi har många valpköpare som gärna vill börja komma och hälsa på sin blivande valp även fast de liksom vi inte vet exakt vem det blir just då. Valet sker ju långt senare, 7 veckor kanske, för vi vill ju lära känna valparna så att vi kan bedöma hur de verkar vara, det kan ju vara så att en del är mera tuffa än andra t ex och det visar sig inte riktigt förrän efter 6 veckor brukar jag tycka.

Den här veckan börjar med skivstång och konditionspass på totalt 75 minuter på friskis o svettis imorgon kväll tillsammans med Sofie. Lilla syster får titta på någon film eller läsa en bok i barnhörnan på Friskis o svettis eftersom Tomas börjar jobba 14.  Skall bli så skönt nu då träningen ger bättre kondition, för den är INTE alls bra nu har jag märkt. = (

I veckan nu är det dags att ställa upp valplådorna och bädda fint i dem, ta fram nagellack i olika färger för att märka valparna, vågen, sterila handskar, handdukar att torka valparna med lite grann… . Ja nu känns det som att nedräkningen snart kan börja!   


Kommentarer
Postat av: Helena

hahahahaha!!!!!blev så full iskratt när jag läste om Doris som rymde....welsharna har alltid en plan B..om inte plan A fungerar. Nelli hoppade ju över er grind där inomhus när hon var hos er! ja de kan de små!

ojojoj vilken tjockis ni har därhemma. Hur många ska det bli?? Kitty ser ju verkligen ut som en tjock get!!!hihihi

Sofie är företagsam och reslysten! vad spännande med Kina, ja de ska passa på när de är unga och inget som bokar upp dem på hemmaplan.

Grattis också..igen...till resultaten i Strömsholm. Vi håller tummar för Olivias sista cert!

ha det gott

2010-01-25 @ 13:06:58
URL: http://www.goldendreams.se
Postat av: Anna

Hej Tänk vad väntan är lång när man väntar på valp. Det är roligt att du skriver på bloggen, så man hänger med lite vad som händer, vi är så nyfikna och väntar på valpbilder. Ha det bra.

2010-01-27 @ 22:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0