våren tar tid på sig......

Hm...idag har jag försökt hacka bort isen på vår garageplan, slet med det en bra stund men egentligen syntes det inte så mycket = ( Men nu vill jag slippa sandiga hundar, jag vill att allt grus skall sopas bort från parkvägarna och att det torkar upp och att vitsipporna snart börjar blomma...jag längtar helt enkelt efter våren!! Veckan som varit har varit full av trasiga prylar...först gick Volvons temperaturmätare sönder så vi fick ha den hos verkstan i 2 dagar. Blir lätt problem när vi bara har en bil och Volvon dessutom är hundbilen. Den är inte ens ett år gammal bilen så då tror i alla fall jag att den skall hålla, men icke.....tur allt går på garantierna. Som det inte räckte med det så gick även tvättmaskinen sönder.....man märker hur mycket man tvättar när den är avstängd under några dagar- Men tur nog så gick den att reparera. Vi har haft barnkalas för Jennifer, mest hade hon bjudit sina klasskompisar och 2 av dem var killar varav den ena Jennifers Hugo. Jättegoa ungar som gärna lekte med våra valpar. På kvällen somnade valparna "ovaggade". Jag har varit på ett seminarium som handlar om att leva med vargar och att tolka hundarnas signaler. Sofie har fått ja ifrån sin skola att åka och göra sin praktik inom socialarbetet men i Peru, till hösten! O ch så har hon fått fast arbete på Icas godisavdelning varannan helg. Efter många turer fram o tillbaka har vi idag till slut enats om vilken valp som får stanna hos oss, det blir Paddan! Hon som är Stellas valp och ensam i kullen och som var med oss till Sälen på sportlovet. Tv 4 kommer hit nu och skall filma när Ozzy hämtas. Hussse Patrik och matte Lizza kommer sedan att bli filmade varje vecka och visas på tv 4 programmet förkväll varje torsdag ända fram till sommaren. Skall bli jätteskoj att kika på och de har fått en väldigt framåt och ganska tuff valp i kullen.

Valparna är så söta allihopa och det är svårt att tänka att de snart skall flytta hemifrån. Men det komem de klara galant, dels har de alla fått bra familjer men så verkar de kraftiga och fina. Veckan kommer nog gå fort, snart e det påsk! = ) Och förhoppningsvis ...kanske....en vår???

Bara två veckor kvar !!

Tiden går så fort, tycker inte det var länge sedan vi hade två dräktiga tikar och nu har tiden gått så att det bara är 2 veckor kvar innan de flyttar hem till sina familjer! Förra helgen var alla här på besök och fick umgås med valparna.  Det gavs tillfälle till att fråga om sådant som man kan behöva svar på och vi gick igenom lite viktiga punkter.
Jag skall lägga försäkringarna i god tid så att de alla är fullförsäkrade innan de hämtas hem.

Förra lördagen var vi på melodifestivalen och nu i onsdags var vi på Circus och såg Björn Skifs. Bägge sakerna var jättebra och minnesvärda.

Valparna sover inne i hundrummet på nätterna men på dagen då vi rör oss mycket i köket är de där. En dag då solen sken så tog vi ut dem och gav dem lunch utomhus. Men de verkade frysa så mycket så det blir nog inte så mycket mer av det.

Snön börjar smälta bort så smått, men det är mycket soms kall bort så det tar nog lite  tid.

 

Via mitt jobb fick vi möjligheten att kanske låta en av våra kommande valpköpare vara med i en serie som handlar om att köpa/ha hund. Man skall följa  en familj från det att de hämtar sin valp och sedan följa upp den både med sådant som går bra men kanske även annat som inte går lika bra.

Hundcoachen Fredrik Steen skall följa upp valpen och de får all hjälp de behöver av honom. Vilken chans  jag skulle tagit den direkt!!

Det är tv 4 förkväll som skall ha dessa programinslag. Börjar torsdag ¼. Patrik & Lizza skall vara där på intervju imorgon. Jennifer vill ju gärna att de väljer valpköparen från oss så att de kommer hit och filmar från Strix televison.

Valparna äter numera 3 gånger per dag. De blir klippta på klorna 1 gång per vecka och är lika snälla som sin mamma Kitty.

Till helgen är det hundutställning i Högbo bruk, så jag har tagit kompledigt fredag för att trimma hundar! Och bade dem så klar. På söndag skall Jennifer tävla i Huddinge , friidrott. De skall springa 60 m och hoppa längd. Sedan på kvällen blir det ”vuxenkalas för släkten. Jennifer har ju fyllt år. Vi blir 12 personer . Sofie har planerat ihop en meny så det blir till att handla imorgon eftesom vi är på hundutställning hela lördagen. Men jag kan ju inte bara stå och trimma imorgon, så det blir säkert bra med att åka och handla.

Jag och tjejerna var och tränade på gymmet på SKk rätt sent på kvällen. Men det var jättebra förutom att löpbandet verkade trasigt. Men det finns en massa annat att göra så vi var rätt nöjda med kvällen när vi kom hem nyduschade och nytränade.

 

Imorgon kväll är det dags att sova till lets dance…jag fattar inte varför, men jag sitter och vill titta på programmet, men av nån anledning så klarar jag det inte utan jag slocknar i soffan i ett tidigt skede! Märkligt att inte kunna hålla sig vaken när jag faktiskt vill se programmet......

 

 


Hemma igen

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen efter att ha varit i Sälen på sportlov. Vi var där i 10 dagar och hade  som vanligt jättehärligt däruppe. Det fanns några blåsiga dagar i början men mot slutet, då var det rena rama drömmen. Soligt, vindstilla och  på dagen 4-5  minusgrader som mest.

Vi har firat Jennifers 11-årsdag. Middagen åt vi på den bästa restaurangen som vi tycker i alla fall Lammet & Grisen.

En dag var vi på Experium i Sälen, deras äventyrsbad var kanonskoj. Märklig känsla att bada i deras  utomhuspool som var varmt och skönt utekylan till trots, man fick nästan isbitar i håret med en gång men vattnet var kanonvarmt. Utsikten var mot en av Sälenbackarna.

Vi åkte  även längdskidor så hundarna fick verkligen mycket motion.

Valparna då? Ja de växer men är faktiskt mindre än tiken som är en vecka yngre….tror nog Stella kommer dela med sig med Kittys när vi släpper dem tillsammans.

Valparna äter nu 2 gånger/dag. Har fotat dem lite, visst har de blivit stora?

Valparna har fått namn nu = )

Killarna:Narcissius-Nobleman  Narcissius-Nightclub  Narcissius-Nexus


Tikarna:Narcissius-Natty  Narcissius-Nanny   Narcissius-Naive
 

Narcissius-Novice   Narcissius-Notice    Narcissius-NixieTill helgen är det dags att få komma och hälsa på dem. Gissar att många längtar till denna helg = )

Själva ser vi fram emot att gå till Globen på lördag kväll och titta på melodifestivalen live.  Det har blivit en tradition för oss att gå dit hela familjen. Det är en härlig stämning där och så himla mycket folk som är glada och fulla av förväntan.

Dagarna blir längre och längre och fåglarna kvittrar för fullt- jag tror att våren verkligen är på väg nu. Har haft en fantastisk vinter i år, men nu kan även jag känna att det börjar bli dags för lite vår.

Nu måste jag klä på mig, är dags att åka och jobba.


RSS 2.0