tiden rusar iväg....

Nu är goldentjejen redan 6½ vecka och welshpojkarna fyller snart 6 veckor redan. Vilket ös det är i valphagen numera de roar sig med allt möjligt skoj för att sedan somna som klubbade oxar. Klart charmiga och då de bara är 3 så lär man ju känna var och en en hel del.

2 av valparna har fått jättefina hem, det glädjer oss då det är så viktigt för valparna och oss att de hamnar i bra familjer. En av hanarna har vi inte hittat hem till ännu, i alla fall ingen som bestämt sig riktigt. Vi hoppas det finns en familj som vill ha en fräkning liten welshkille att pyssla med = )

I morgon kommer Sofie hem från att ha varit i New York i 10 dagar, hon har säkert massa att berätta. Och så har våra badrumsrenoveringar satt igång, både hemma och i Sälen. Det skall bli kaklat nu, så till jullovet när jag  och familjen åker till Sälen så skall vi få se hur det blev. Spännande ! Vi har funderat en tid på att göra det, men någon gång måste man ju ta ett beslut vad man vill prioritra eftersom vi liksom många andra knappast är gjorda av pengar. Men med de här Rot avdragen så finns i alla fall en liten möjlighet så vi tog beslutet och nu har det börjat = )

Jag skall ta lite nya bilder på våra fräkniga gossar så ni får ta del av hur fina de är !

Valpar hos oss

Våra welshvalpar har idag fått en stor hage istället för en valplåda. De busar nu mer och mer och behöver nu en större yta. "Lilla" goldenvalpen  har dock kvar sin valplåda med tanke på att hon ju är själv så blir den trots allt jättestor = )  Hon är ganska ofta inne hos welsharna och busar runt med dem  till glädje för alla skulle jag tro.

Welshvalparna äter just nu välling varje dag och goldentiken får utöver välling även en skål med torrfoder numera. Hon skall förresten heta yellows primerose-potpurri  Welshkillarna heter i sedvanlig ordning liksom alla våra welsjhar yellows guest-....och en ort i Wales där rasen härstammar ifrån. Och guest är ju efter mamma spm heter guest forever.

Just nu har vi en av welshhanarna otingad. Det har varit flera som varit intresserade men det måste kännas rätt och vi är nog väldigt noga, det duger inte med att barnen skall hem från skolan om man jobbar heltid eller att man just nu är arbetslös. För vad händer om man plötsligt får ett jobb och det hoppas nog de flesta på att trots allt få.
Men de tre familjer som hitills blivit godkönda, 2 welshfamiljer och en golden känns som toppenhem till de små. Och så skall det ju kännas för oss att vi låter dem flytta till hem som kommer ge dem kärlek och omsorg, och mental stimulans i form av olika aktiviteter.

Welshtiken Elsa som vi hämtade hem fån Kalix i fredags har anpassat sig väl i familjen. Ett bekymmer är dock att det visade sig att hon INTE är rumsren....det hade vi inte räknat med då hon e 2 år gammal. Så nu har vi fått en vuxen hund som är som en valp i det avseendet. Vet inte hur pass man kan lära henne att inte tycka det är naturligt att kissa inne, för hon fattar uppenbart inte att hon gör nåt fel hm....
Men hon är glad och positiv och jättego.

Hade henne med på jobbet idag, hon hoppade genast upp i fotöljen jag har och bestämde sig för att biabädden på golvet inte var avsedd för henne, nej hon ansåg att hennes plats var fotöljen !

RSS 2.0