påsk

Våra valpar blir mer och mer livliga och är väldigt sällskapliga av sig. De är så söta så man blir så himla lycklig över att få vara dem nära, pussa på dem eller  bara ha dem i knäet en stund. Kanske inte så där jätteskoj när man vaknar på morgonen och inser att de har både kissat och bajsat i "typ massor", men så snart man röjt upp och torkat rent har man glömt det och kan bara njuta av dem. Ibland kära valpköpare skulle ni se hur det ser ut här...hm....då skulle ingen bli avundsjuk. Men å andra sidan, valpar ksisar och bajsar så det är som det skall vara ändå. Men visst blir det mer och mer jobb särskilt nu de två sista veckorna innan de blir flyttklara. Idag har det varit så fint väder att vi haft dem ute en liten stund, vi hoppas det fortsätter så så att de får vara ute i solen en liten stund och upptäcka världen utanför valplådan. Vi jobbar alltid mycket på att ta ut en elelr ett par valpar från flocken för att de skall få uppleva ltie vardagsbestyr. När jag går in i badrummet på morgonen tar jag med ett apr valpar in dit. Då får de höra en dusch, de får höra när jag borstar tänderna, målar mig, kanske fönar håret eller spolar i toaletten. De tycker att allt i badrummet är jättespännande. Föra hösten då vi hade welshvalparna (3killar) gick en av dem alltid in i själva duschen och kissade, smart val tycker jag istället för att bara sätta sig mitt på golvet. Han heter numera Olle den valpen som var så smart.
Idag har vi haft några valpintressenter på besök imorgpn  är det påskafton så då har vi inga besäökare, men på söndag är det dax igen för några att få komma hit och hälsa på.
På valpborg har vi valpträff för de 3 welshgrababrnea och dagen efter planerar vi "öppet hus" för  valpköparna till goldenvalparna och welshvalparna. Skall sätta oss o planera tiderna så får vi hålla tumamrna för fint väder då.
Vi har en goldentik kvar att finna hem till, när det gäller welsharna har vi  nog ett par valpköpare för mycket...sä'rskilt om vi bestämmer oss för att spara en tik kvar hemma på kenneln. Har redan börjat fundera på namn...Märta eller Vinna  ligger bra till just nu. Men vi har ju inte bestämt oss ännu förstås.

Har tagit några bilder på valparna, det är först de tre grabbarna och sedan de tre tjeerna.


Grabbarna
Tjejerna

Bilder

Här kommer de utlovade bilderna på goldenvalparna:Fyra goldensystrar!
Grabben!

flyttat

Nu har vi flyttat ned welshvalparna till hundrummet. Vi valde dem för att de är 1  mer till antalet, men även för att det i ärlighetens namn är renligare inne hos Stellas valpar .så det är en orsak till att de får stanna kvar på övervåningen i några dagar till. Jennifer har fått lämna sitt rum till Stella och valparna  ända sedan de föddes för 5 veckor sedan. Welsharna har fått jättestort, det märker man för ännu utnyttjar de inte hela hagen utan håller sig helst vid ena hörnet. Men de leker och springer omkring så de trivs säkert i sin nya boning.Goldisarna har vi börjat ställa upp lite, helt ljuvliga är de och inte en enda valp är "dålig" exteriört. Jätterunda är de, väger nästan 4 kg redan. Hanen kallar vi bumbybjörnen för han ser ut så. Rund och kraftig och med massor av päls och ögon man kan drunkna i. Men faktum är att ett par av tikarna väger mer än han gör. Stella sköter dem exemplariskt men så har hon ju varit mammat tidigare.

Nu har vi dragit ned på maten till mammorna till deras förtvivlan. Varför får vi ingen lunch har de undrat idag...hm...du måste ha glömt något viktigt verkar det som de velat säga till mig idag. Men nej då, istället har de fått hänga med på både 1 timmes stavgångspromenad och 20 minuters joggingvända, nu skall de sinas därav nedskärning av maten och ökad motion. Men de har hängt med bra och det har varit ett fantastiskt vackert väder idag, så vem vill inte vara ute?

Fortsätter det så här kan vi nog ta ut valparna frmöver en liten stund.
Valparna äter  med god aptit och när de druckit välling rapar de så gott efteråt, precis som riktiga bebisar gör efter maten vill jag minnas...

Idag har vi haft två familjer som hälsat på hos goldisarna, tidigare i veckan var det en familj här och tingade den siste welshhanen.

I påsk kommer det många blivande valpköpare hit för att titta på valparna och den 1:a maj planerar vi öppet hus innan det börjar bli dax att boka hämttider. Oj så fort tiden verkar gå, och har gått....5 veckor redan sedan de  föddes.
Vi har tagit flera bilder idag, men Tomas får lägga in dem i bloggen imorgon (idag då ni läser detta) för de ligger i kameran och alla i huset sover, både Tomas, tjejerna ochj alla 19 hundarna som vi faktiskt har här hemma just nu. Tror att jag skall göra detsamma, klockan är tokmycket för sent redan nu, arbetsdag imorgon bitti....go´natt från "hundhuset"

större och större


Nu har vi byggt ut åt valparna så de har fått en hage istället. De äter två gånger/dag numera, ett vällingmål och ett torrfodermål vilket slukas av bägge kullarna.
Vi  har börjat gå normalt långa promenader med hundmammorna nu, om en vecka skall de ju börja sinas vilket brukar ta några veckor.
Vi har bokat tider med flera av valpköparna för att komma och titta på de små, främst i påsk. Jag tror de längtar dit väldigt mycket!
Allt väl i bägge kullarna med alla valparna. Det går numera ganska enkelt att klippa klor på dem, övning ger färdighet och de fick förstå att vissa saker bara måste man = )
våra goa valpar

Tiden går fort och de utvecklas för varje dag. det är lugnt i goldenlådan medans welsharna håller låda även på nätterna ......Vad månde det bliva? Men så brukar det vara om man jämnför två raser och det brukar hålla i sig, goldisar är lite lugnare än welshar där det är mera fart och fläkt tycker vi.

Igår klippte vi klorna igen, det börjar gå bättre även på de små röd-vita nu. Men visst vänder de och vrider på sig så mycket nu deras små kroppar kan, och då r de minsann hala som ålar. Men skam den som ger sig, och det går som sagt bättre nu, de har "börjat gilla löget" så att säga och snart blir det en vana, en gång i veckan klipper vi deras klosr, något vi gör även på alla våra vuxna hundar.
Det var avmaskning också men det var det inga problem med.

Idag, måndag har de för första gången fått äta välling. Det gick över förväntan och även om de doppar både tassar och nos i maten så kommer nog det mest i magen till slut i alla fall och det smackades gott i både welshmatskålen och i goldisarnas vällingskål.


Nu har vi döpt valparna oxå.
Welshvalparna kommer få heta följande: Yellows guest in , gäller ju alla men med tilläggen: Knighton, Barry, Caerphilly, Kidwelly, Carmarthen & Gwynedd. Samtliga är orter i Wales där welshen härstamamr ifrån.

Goldisarna är vår q-kull och vad ligger i tiden bättre än Quinoa? Så det får bli Quinoa-Quick,Quality,Queen,Quite & Quiz.


RSS 2.0