flyttat

Nu har vi flyttat ned welshvalparna till hundrummet. Vi valde dem för att de är 1  mer till antalet, men även för att det i ärlighetens namn är renligare inne hos Stellas valpar .så det är en orsak till att de får stanna kvar på övervåningen i några dagar till. Jennifer har fått lämna sitt rum till Stella och valparna  ända sedan de föddes för 5 veckor sedan. Welsharna har fått jättestort, det märker man för ännu utnyttjar de inte hela hagen utan håller sig helst vid ena hörnet. Men de leker och springer omkring så de trivs säkert i sin nya boning.Goldisarna har vi börjat ställa upp lite, helt ljuvliga är de och inte en enda valp är "dålig" exteriört. Jätterunda är de, väger nästan 4 kg redan. Hanen kallar vi bumbybjörnen för han ser ut så. Rund och kraftig och med massor av päls och ögon man kan drunkna i. Men faktum är att ett par av tikarna väger mer än han gör. Stella sköter dem exemplariskt men så har hon ju varit mammat tidigare.

Nu har vi dragit ned på maten till mammorna till deras förtvivlan. Varför får vi ingen lunch har de undrat idag...hm...du måste ha glömt något viktigt verkar det som de velat säga till mig idag. Men nej då, istället har de fått hänga med på både 1 timmes stavgångspromenad och 20 minuters joggingvända, nu skall de sinas därav nedskärning av maten och ökad motion. Men de har hängt med bra och det har varit ett fantastiskt vackert väder idag, så vem vill inte vara ute?

Fortsätter det så här kan vi nog ta ut valparna frmöver en liten stund.
Valparna äter  med god aptit och när de druckit välling rapar de så gott efteråt, precis som riktiga bebisar gör efter maten vill jag minnas...

Idag har vi haft två familjer som hälsat på hos goldisarna, tidigare i veckan var det en familj här och tingade den siste welshhanen.

I påsk kommer det många blivande valpköpare hit för att titta på valparna och den 1:a maj planerar vi öppet hus innan det börjar bli dax att boka hämttider. Oj så fort tiden verkar gå, och har gått....5 veckor redan sedan de  föddes.
Vi har tagit flera bilder idag, men Tomas får lägga in dem i bloggen imorgon (idag då ni läser detta) för de ligger i kameran och alla i huset sover, både Tomas, tjejerna ochj alla 19 hundarna som vi faktiskt har här hemma just nu. Tror att jag skall göra detsamma, klockan är tokmycket för sent redan nu, arbetsdag imorgon bitti....go´natt från "hundhuset"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0