Vår första jul


Nu har valparnas första julhelg passerat. Och det blev minsan en hel del äventyr för de små. Först så lånade vi ut mamma Elsa så hon fick komma på hembesök till sin familj under några timmar. Det var ju julafton så det var ju klart hon skulle få göra ett besök hos sin egna familj. Elsa bor ju bara 5 minuter ifrån oss så det är ju inga problem med att promenera dit bort. Hon är ju med oss numera på alla promenader. Hon har sinat jättefint samtidigt som hon så klart är lite smal, men så blir det ju ofta när man sinar dem. Men sedan blir de ju minst lika fina igen när pälsen kommit tillbaka vilken de oxå fäller ut helt och hållet.
På julafton var vi i Täby så alla valparna fick åka bil. Där placerade vi valphagen i gästrummet och valparna var lika nöjda med det som de är hemma, de var jätteduktiga helt enkelt. De fick springa lösa på den stora inhägnade tomten och de var så nöjda med både mat och buslek ute. Så ingen kan ju säga att våra valpar inte blir väldigt socialiserade under sin uppväxt på vår lilla kennel!
Bilderna höär nedan är tagna på julaftons morgon då vi hade alla valparna lösa i köket. De har verkligen jättevasa tänder numera ! Men tar man upp dem var och en så vill de bara mysa och pussas om vartannat. Skall kanske inte skvallra....men idag hade vi en valp i sängen oxå, Sofie låg nämligen och pluggade och hon ville ha en valp att klappa lite på. Oj så glatt hon viftade på svansen, det var tik nummer två som fick den äran...Vivekas = )
På onsdag är det dags att lämna hem både Elsa och alla valparna. Så tomt det kommer bli, eller nja kanske inte, vi har ju 7 vuxna hundar hemma förstås och vi skall ju packa och ge oss av till Sälen för att vara där i en vecka, alla vi och alla våra 7 hundar ! Vi skall ju lämna ifrån oss Dali tillbaka till kenneln i Danmark nu i Januari så det skall bli xtra mysigt att njuta de här dagarna med alla hundar och inte minst Dali som vi haft i 4 år nu!

 


snö ute

Nu är vi 7 veckor gamla och redan chipmärkta. De som äger pappan har varit här och kikat på valparna och de tyckte att alla valparna var så öppna och trevliga och det instämmer vi helt i. Pigga nyfikna och framåt !
Ibland tar vi ut dem en liten stund och de är nästan för modiga.....vågar röra sig på hela tomten och utforskar den ordentligt. De äter riktigt bra och filen  som de nu fått börja med går ned i ett nafs. Jag vet att flera valpköpare redan anmält sig till valpkurs vilket är väldigt bra då kurserna så snabbt blir fulla. Om en vecka är det dags att valparna får flytta till sina egna familjer och Elsa hem till sin familj. Jag tror hon är efterlängtad men hennes husse och matte har ju varit här några gånger och lånat med sig Elsa för en långpromenad vilekt alla inblandade uppskattar.
Här nedan kommer några bilder på när valparna får sin kvällsrastning ute och hur de upptäcker nya saker för dem hela tiden = )

6 veckor och tiden rusar iväg

Nu börjar det bli full fart på dem och de orkar leka längre och längre innan de till slut somnar nästan mitt i leken. Mamma Elsa har börjat leka & busa med dem vilket är suveränt bra för att verkligen lära sig hundspråket. Även kusin Vinna leker med dem en hel del och får verkligen känna sig som storasyster,. Alla valparna har fått sina familjer, men inte förrän senast 21/12 kommer vi meddela vilken valp som får flytta vart.. Det är nämligen så att vår veterinär kommer hit den 22/12 för att besikta dem. Då har vi alltid gjort så att vi meddelar vem som får vem innan hon kommer på besök. Detta för att OM det skulle vara något fel på någon av dem så är det inget vi känner till då vi placerar ut dem. Det känns mest rättvist så och vi tittar ju mer på hur valpara är till sättet och efter att ha träffat er alla har vi nog en uppfattning om er och försöker så långt det är möjligt placera rätt valp i rätt hem. Men ibland kan det hända att en valp kanske har ett blåsljud på hjärtat, eller något annat fel som vi inte känner till eller har märkt och då är det inte rättvist om vi inte fördelat dem senast dagen innan veterinären besiktar dem. Nu brukar det tack och lov inte hända så ofta men det kan ju trots allt inträffa. Fick jättegoa bilder på valparna idag, se själva....visst e de verkligen jättefina !! = ).- Mamma, vakna nu, jag vill leka!- Vi har lyckats väcka mamma nu!!
Tålmodig mamma!Sova vidare!Mys med mamma!!
Så här kan man ju också använda BIA-bädden, men skönt kan det väl
inte vara. Man ska väl ligga i bädden ändå!

1 vecka till har redan gått = )

Idag har valparna fyllt 5 veckor,  samma dag som även jag fyller år....36 år igen..... = )   Med tanke på att äldsta dottern fyller 22 i nästa vecka kanske jag räknat lite fel....? Men en sak är säkert valparna är 5 veckor gamla idag!

Igår var det en valp som sade till att hon ville ut från buren för att bajsa. Welshar är väldigt renliga av sig och det bevisade hon verkligen genom att säga till att hon ville ut från hagen! Hon gick ut  och gjorde det hon skulle men sedan frös hon...kallt med snö för en liten valp även om det inte är mera än lite vitt på  marken, inget snödjup att tala om direkt. Men vi har tagit ut ett par av dem för att vi trott de velat göra sina behov ute och då har det stämt, så det blir nog lätt att få de här valparna rumsrena om man bara är noga med att observera deras små tecken  på att vilja  gå ut och göra  sina behov.

Idag har vi påbörjat siningen av mamma Elsa, d v s nu  får hon återgå till vuxenfodret , får bara äta 2 istället för 3 gånger/dag och betydligt mindre mängder än hon fått när valparna krävt som mest mat av henne. Hon kommer  säkert att bli väldigt mager, men  så småningom blir hon nog lika vacker som hon var i somras innan hon blev dräktig. Valparna har fått börja äta 3 gånger om dagen nu.

Alla valparna är bortlovade, men det dröjer  nästan till dagarna innan leverans innan vi med säkerhet vet vem som får flytta vart,. Vi vill ju lära känna dem mera  och så  hoppas vi att pappa Carl-Jans hussar kommer hit och säger sitt om valparna, sista veckan före leverans.

Idag har vi avmaskat och klippt klorna på dem, de var jättesnälla och får verkligen en bra rutin på att klippa klor  i och med att vi klipper dem varje vecka, från att de är 1 vecka gamla och sedan fortätter vi med det, en gång/vecka resten av livet.

På dagarna bor de numera i köket i en stor hage så nattar vi dem och bär uppd em till kontorsrummet och den mindre hagen när det är dags att "göra kväll" .

Idag har vi valt att visa en film istälelt för för nya foton. Det är deras kusin Vinna 8 månader som busar med dem i köket. http://youtu.be/CDLOACFRn1w

Ny erfarenhet

Idag har vi haft några i taget nere i köket. De måste ju börja miljötränas så vi tog ned dem två och två. Oj så modiga de var, inte ett dugg oroliga utan de tassade runt så självsäkert på vårat köksgolv. Vinna, deras kusin vart bara så överlycklig...hon som själv bara är en valp , 8 månader fick äntligen känna sig störst = )  Hon lekte med dem och var så lycklig att det riktigt lyste i hennes ögon av glädje. Och valparna tyckte det var kul för att hon busade så härligt med dem. Ikväll skall vi kika på "så mycket bättre"....då blir det nog varsin tv-valp d v s vi tar varsin valp och har i famnen så att de får njuta lite var och en....och vi med = )

RSS 2.0