1 vecka till har redan gått = )

Idag har valparna fyllt 5 veckor,  samma dag som även jag fyller år....36 år igen..... = )   Med tanke på att äldsta dottern fyller 22 i nästa vecka kanske jag räknat lite fel....? Men en sak är säkert valparna är 5 veckor gamla idag!

Igår var det en valp som sade till att hon ville ut från buren för att bajsa. Welshar är väldigt renliga av sig och det bevisade hon verkligen genom att säga till att hon ville ut från hagen! Hon gick ut  och gjorde det hon skulle men sedan frös hon...kallt med snö för en liten valp även om det inte är mera än lite vitt på  marken, inget snödjup att tala om direkt. Men vi har tagit ut ett par av dem för att vi trott de velat göra sina behov ute och då har det stämt, så det blir nog lätt att få de här valparna rumsrena om man bara är noga med att observera deras små tecken  på att vilja  gå ut och göra  sina behov.

Idag har vi påbörjat siningen av mamma Elsa, d v s nu  får hon återgå till vuxenfodret , får bara äta 2 istället för 3 gånger/dag och betydligt mindre mängder än hon fått när valparna krävt som mest mat av henne. Hon kommer  säkert att bli väldigt mager, men  så småningom blir hon nog lika vacker som hon var i somras innan hon blev dräktig. Valparna har fått börja äta 3 gånger om dagen nu.

Alla valparna är bortlovade, men det dröjer  nästan till dagarna innan leverans innan vi med säkerhet vet vem som får flytta vart,. Vi vill ju lära känna dem mera  och så  hoppas vi att pappa Carl-Jans hussar kommer hit och säger sitt om valparna, sista veckan före leverans.

Idag har vi avmaskat och klippt klorna på dem, de var jättesnälla och får verkligen en bra rutin på att klippa klor  i och med att vi klipper dem varje vecka, från att de är 1 vecka gamla och sedan fortätter vi med det, en gång/vecka resten av livet.

På dagarna bor de numera i köket i en stor hage så nattar vi dem och bär uppd em till kontorsrummet och den mindre hagen när det är dags att "göra kväll" .

Idag har vi valt att visa en film istälelt för för nya foton. Det är deras kusin Vinna 8 månader som busar med dem i köket. http://youtu.be/CDLOACFRn1w

Kommentarer
Postat av: Viveka

Alla jag visat den här filmen för fullkomligt smalt...

2011-12-15 @ 19:06:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0