goldisvalpar och welshspringervalpar

Dagarna går så fort och nu börjar det kännas som att vi kan sova ikapp lite av den gågna veckans totala sömnbrist. Det har ju blivit två nattkullar och på dagen har det varit fullt upp som vanligt i den här familjen. Ett "flickbesök" till Dali har vi ockå hunnit med.Man sover ju oxå lite mindre djupt eftersom man lyssnar så ingen börjar pipa /larma av de små.

Goldenvalparna, 1 kille och 4 tjejer växer enormt fort och är så söta som bara goldenvalpar kan vara, se bilden på sötnosarna nedan:

Så är det de livligare welshvalparna, man märker redan nu skillnad att det är mera fart i lådan och de är mycket ljudliga små valpar som protesterar så snart mamma inte finns på plats just då de vaknar. Nelli är en helcool mamma, verkar så trygg occh stabil i sin modersroll. Det liksom bara sitter i generna hur man tar hand om sina valpar, inga profylax eller mammakurser där inte minsann!
Welsharna har fina färger och de är ju alla tecknade i olika mönster. Trots det så känns det tryggast att ha nagellacksmärkningarna på ändå, kanske är det mest en vana. Men de kallas ju oxå lite därefter, omärkt tik/omärkt hane, röd nacke , röd rygg och röd svarns, ja det blir verkligen samma lika för alla våra valpar vi markerat genom årens lopp.

Alla goldenvalparna verkar tingade eller snarare så att  det verkar vara ett stort intresse så vi har nog intressenter på listan så att det räcker. Men man vet  ju aldrig en del intressenter kanske kommit på något annat, sånt händer ju ibland.
När det gäller welsharna så fattas det ev. en hanintressent bara.  Roligt är att en "gammal" valpköpare vill ha en till, känns alltid så kul när de kommer tillbaka och vill ha ett "syskon" till den de har eller ersättning flr någon gammal hund som gått bort.Fick en rapport om en som är 15½ år gammal och fortfarande mår prima, kanske för att hon ägs av en veterinär? Känsn i alla fall tryggt att veta att den inte går på övertid som man ibland ser när de kommer med gamla halta hundar som av "humana" skäl borde ha fått somna in för löänge sedan.
Jag anser att det är ingen tävling om hur gammal hunden får bli som en del nästan vill ha det till, det viktiga är att man inte låter hunden leva på övertid om den inte mår bra. Den skall ha et värdigt liv och inte behöva plågas in i det sista.

Kommentarer
Postat av: Annelie W

Underbara bilder!

Bara en hälsning från en goldenspekulant som absolut inte kommit på andra tankar.

All min väntan blir så lång ...

2011-03-19 @ 07:47:51
Postat av: Helena

blir sååååå sjuk när jag ser de små <3. Min goa Nelli, skönt att hon är en duktig mor ;)o va jag saknar henne, ja vi alla här hemma såklart. Men den som väntar på någe gott ;)

Kram på er alla

2011-03-19 @ 09:05:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0