4 veckor nu

Tiden rusar iväg så fort. Idag är "småfolket" redan 4 veckor gamla ! De är runda och trinda , nyfikna och framåt. En riktig drömkull helt enkelt. Elsa är fortfarande lika duktig och precis "lagom" mycket mamma för dem. De verkar så nöjda med livet de små. Har fått prova på torkat grisöra men fattade kanske inte riktigt vad de skulle göra med det så Elsa var snabb och "stal" det och visade hur man gör och vips så var det grisörat borta....

Idag har de fått börja äta två gånger/dag, torrfodermålet åt de och tyckte det var så gott så, inga problem där heller emd andra ord. Verkar ha god aptit vilket inte alla welshar verkar ha ...vår Vinna t ex som tycker allt annat är viktigare än att äta = (

Jag har nu registrerat dem i SKK och de har fått varsin fin stamtavla med sina walesiska namn , vi har ju valt orter i Wales då welsh springer spaniels härstammar därifrån. Det innebär också att en del orter (namn) kan man nästan inte uttala som svensk = )

Hade tänkt ta lite foton på dem men det är ju så mörkt så det blir bara blixtfoton tyvärr, men jag gör det senare ikväll när de får sitt andra mål för dagen, d v s vällingmålet.Alla ni som skall ha en av de här valparna....glöm inte beställa reflexhalsbanden, de behövs nu när det är mörkt när ni ganska snart bör komma in med era beställningar på hundsaker och hundmat.

Imorgon, torsdag kommer Elsas husse och matte på sitt första besök. Tror det blir ett kärt återseende och inte minst många,många valppussar.


3 veckor nu !

Tiden går så fort och valparna utvecklas för varje dag som går. Nu går de utan problem, vinglar ingenting med andra ord. De är nyfikna och kommer gärna fram för att sniffa, drar gärna i håret om man böjer sig ned och de viftar lite på sina små svansar när man hälsar på dem. Mamma Elsa sköter dem verkligen galant de är runda och trinda alla fem ! Numera är Elsa med på alla hundpromenaderna vilket hon uppskattar mycket. Det finns väl en och annan katt hon skulle ha jagat om hon vore lös, det märks att hon är väldigt intresserad & nyfiken på lösa katter..... Idag har vi avmaskat alla valparna och mamma Elsa. Inga problem alls, de åt pastan så snällt. Vi har börjat bestämma tider nu för våra valpköpare att få komma och hälsa på. Den 1/12 när Tomas och jag åker till Uppsala kommer Elsas husse och matte att ta hand om hela skocken tillsammans med Jennifer. Jag förstår att de ser fram emot den dagen då de inte fått komma hit ännu för att hälsa på Elsa. Men snart så ...... Imorgon är det dax för vällingmål nummer ett. Jag har synen framför mig redan nu.....5 valpar som fullständigt kommer bada i välling !! Men så småningom lär de sig att äta och att inte kliva runt i vällingskålen!


Nu har vi ordnat en större hage i stället för valplådan.


Söta Elsa, en tålmodig och stolt mamma.

 
Vissa sitter lungt och snällt och väntar på att jag vägt dem klart...


... men vissa bestämmer sig för att kliva ur!

2 veckor idag !

Nu har de börjat röra sig betydligt mer och kan t o m gå några steg. På darrande och vingliga ben förstås och inte så många steg åt gången. Men det är inte många dagar sedan de bara kunde krypa i valplådan. De e så gulliga nu när de fått ögon. Men de är väldigt nöjda, äter och sover om vartannat. Elsa har en cool inställning, hon är där och ger dem mat, tittar till dem men däremellan gör hon oss mer än gärna sällskap på hundpromenaden eller kommer ned till köket o kollar läget! Hon äter massor nu...men det behövs när man skall ge valparna di och mer mat blir det. Nu äter hon 3 fulla skålar foder vaje dag fördelat på frukost,lunch& middag.Vi skall registrera dem snart men jag avvaktar lite för att se om pappa Carl-Jans danska championat hinner bli registrerat på SKK.  Tyvärr fick vi åka och ta bort den lille hanen igår, vi anade att något inte stämde med honom nästan från början så jag har inte låtit någon tinga den 3:e hanen av den anledningen att vi ville avvakta. Men igår så var gränsen nådd, dels väldigt liten och dels lät han astmatisk då han andades  så jag åkte till vår veterinär med honom istoppad i en varm fleecemössa och inlindad i en fleecetröja. Alltid jobbigt och den tråkiga sidan av att vara uppfdare och behöva ta ett sådant beslut. Men jag vet att vi gjorde rätt vi hade verklgien avvaktat en tid dessutom. Men nu får vi vara glada över de fem vi har  som bara är så himla fina. De äter ochj är runda om magen och faktum är att de väger dubbelt så mycket som den vi fick låta somna in igår.
Och kika på bilderna....det är trångt ändå vid "matbordet" med 5 valpar = ) 

Nu har de öppnat ögonen ....så söta de är !

Igår såg jag att det glimmade till lite på några valpar. Men nu på kvällen då jag lyfte upp en av valparna såg jag att den tittade på mig.....fast egentligen ser de ju inte för ögonen har en grå ton nu då d eprecis har börjat öppna dem. Men ändå, så söta och jag vet hur fort allt kommer att gå nu, snart leker de, äter själva och börjar så smått skälla o busa med varandra. Men just nu då jag skriver dessa rader ligger de tillsammans med mamma Elsa precis bakom min rygg och tuttar, det låter så härligt när de fyller sina små magar och bara njuter.


1 vecka går fort....

Onsdag kväll  är det en vecka sedan de föddes. Tiden går så fort men när jag tittar ned i valplådan inser jag att de vuxit en hel del oxå- Elsa har börjat springa ned till oss emellanåt nu, hon känner sig trygg i sin modersroll och helt naturligt lämnar hon dem kortare stunder och kommer ned till oss i köket för att hälsa på lite. Hon e nog lite hungrig också och smakar gärna om något bjuds.Det har visat sig att de två som flyttar till Norge bor bara ett par mil ifrån varandra så sannolikt kommer de kunna gå på samma valpkurs. Vore ju fantastiskt roligt om de kunde få sällskap med varandra och låta valparna träffas emellanåt.
Pappa Carl-Jan blev Dansk Champion och Dansk vinnare -2011 i helgen som var. Fin pappa de har = )

Idag är det ju dax för kloklippning oxå. Det görs fr o m nu en gång/vecka i resten av deras liv, så man kan lugnt säga att de fått vänja sig vid det redan från späd ålder. Men det är enkelt att se, deras klor är nästan genomskinliga ännu. Det svåraste är att de ju är så himla småååååå ännu och när de rycker i sina små ben får man ju vara lite extra försiktig så här i början.Världens sötaste och goaste !


 
I onsdags föddes våra efterlängtade welshvalpar. Elsa är en suveränt duktig hundmamma som visste vad hon skulle göra från starten och som tar hand om valparna på ett utmärkt vis. Hon fick 6 valpar och alla ökar fint i vikt. De flesta har gått upp långt över 100 gram sedan de föddes i onsdags kväll.
Några valpar är mantalde och några blommiga i sin teckning. Pappa är ju mantlad och Elsa blommig så det är kul att ha fått bägge varianterna.
Vi har bestämt namn åt dem nu och skall skicka in till SKK för att registrera dem. Vi trodde att alla var tingade, men nu när vi tagit kontakt med de som tingat visar det sig att en del tingat på fler ställen och redan köpt sin valp. Trist då vi var säkra och därmed förmedlat en del spekulanter till andra kennlar. En uppfödarkollega sade "välkommen till verkligheten" men tur nog verkar detta ändå inte så vanligt. Så vad har vi nu kvar? Jo vi har en tik som vi vill placera i Stockholmsområdet undantag är om det är någon som är verkligt tävlings/träningsintresserad då kan det vara ok att bo längre bort. Och så har vi en hane otingad (den som vi trodde var bortlovad till Norge. = (
Det finns inget mysigare än att sitta i valprummet, höra dem äta sig mätta, bli ompysslade av sin mamma, höra att de gnyr emellan och att de sover så förnöjt. Känns som en otrolig förmån att få uppleva detta och se hur de utvecklas så fort. Om några veckor kommer vi ha dem lekandes på golvet, idag är de ännu blinda och kryper fram. De brukar öppna ögonen vid ca 10 dagars ålder och då blir de väldigt mycket mera personliga. Visst är de fina? <3


valparna

Jo jag förstår att alla ni som spännt väntar är nyfikna. Och jo valparna har kommit, men vi vill alltid att det går minst ett par dagar, d v s de första dygnen är alltid de mest kritiska innan vi meddelar vad vi har och om ni kan få en av de här småttingarna. Men till helgen så tror jag vi törs börja vara lite säkra på att allt gått bra, vilket vi iof tror redan nu. Men vi vill hellre vara lite försiktiga än att någon tror de fått en valp som sedan inte verkar vara ok. Sådant visar sig ofta inom 3 dygn-.----så vi återkommer!

Snart så.......

Imorse var Elsas temp på 36.4 då vet man att inom ett dygn sätter det igång. Nu vid 14.15 har vi varit ute en promenad och när vi kom hem ville hon direkt till valplådan. Där har hon så smått börja gräva och riva lite i tidningarna. Hon hässjar så det är helt klart på gång : )
Alltid så spännande och jag är riktigt "valpsjuk" nu, ser fram emot dem och bara hoppas att allting skall gå bra.
Vi har redan flera valpar tingade både från Sverige och Norge och blir de lika trevliga som mamma Elsa är och lika snygga som sin far Carl-Jan så blir det nog hur bra som helst = )
Jag har ringt Tomas och sagt att han som då alltid är barnmorskan får avsluta sina arbetsuppgifter för dagen och ta sig hemåt. Iof kan det ta många timmar innan det verkligen blir valpning, men det kan vara nära också, man vet ju aldrig och det känns tryggare att vara två som valpar särskilt då jag egentligen bara själv varit med och valpat en enda valp genom åren....! Jag sitter och gör Elsa sällskap här i kontorsrummet just nu och väntar på att vattnet kanske skall gå snart?

RSS 2.0