Köksträning och namn på s-kullen

Valparna äter nu både välling och torrfoder och inte bara äter utan slukar verkligen i sig varenda kula ! Har även separerat dem lite då och då för att de ska få nya erfarenheter utan hela flocken som stöd. De är jättemodiga och väldigt kavata !  Vi brukar även ha dem i famnen och mysa med dem en och en och för säkerhets skull har vi ett litet schema för att det ska vara rättvist.                 Nu har vi bestämt namnen på Mayas valpar. Det blir vår sunflowerkull. Hanarna kommer heta ; sunflower-saloon, sunflower-season, sunflower-special & sunflower-style. Tikarnas namn blir sunflower-scarlet och sunflower-secret. Ledsen för att bilden blir åt fel håll men allt sköts via iphonen här så kan bero på det men det syns ju i alla fall att de är fulla av upptåg och helt orädda trots att de är utan sin mamma och de andra 7 syskonen.

Babyland i vinterland

Vårt fina fina babyland bor nu i vinterland ! De sover tätt tillsammans emellanåt trots att valphagen är dubbelt så stor som valplådan hemma i Järfälla . Idag ska de fö r första gången få prova torrfoder men det går säkert bra . Vällingen slukar de numera i sig på ett nafs vi tar ut dem en och en till köket när vi fixardet mat då upptäcker vi lite skillnader i personligheter kanske och de får stå på egna ben utan tryggheten. Från sina syskon och får nya erfarenheter .!

Två och fyra veckor till helgen

 
 
Det händer mycket i valparnas liv nu. För bara några veckor sedan var de både blinda och döva och kunde bara krypa. Nu busar de och äter välling själva och till helgen är det dags att introducera torrfoder oxå.Mayas valpar har öppnat ögonen och har även börjat gå lite om än på än så länge stapplande små ben. Resan till Sälen har gått fantastiskt bra de små har sovit i bilen tysta och lugna hela vägen upp och ingen har varit bilsjuk. Här i Sälen är det 16 minus men det bryr sig varken valparna eller hundarna sig om. Valparna delar rum med jennifer och de har ju ingen aning om att de är så långt hemifrån. Mayas blir omsorgsfullt skötta av sun duktiga mamma och alla tvåbenta i Mayas familj som är minst lika omsorgsfulla. Vilken bra start i livet de får alla valparna .bilderna är nog inte så svåra att gissa vilken av kullarna som är vilken?

valpköpare på besök

Idag har vi haft några av våra kommande valpköpare på besök.. Jag förstår att det är jätteskoj att få träffa dem i verkligheten. Valparna skötte sig exemplariskt och var vakna och lekte när de hade besökare här idag, i alla fall i 10-15 minuter, sedan blev de trötta och somnade så gott. Mamma Paddan är vrålhungrig hela tiden så vi har kokat vitkål och morötter så hon får äta sig mätt på det. Med mera mat än hon redan får idag skulle hon nog få överproduktion av mjölk vilket kan resultera i mjölkstockning så vi ger henne vitkål/morätter istället för att öka torrfodret ännu mera så hon slipper vara hungrig.
 
Paddans har vi vägt  och klippt klorna på. De är så himla lika varandra och är så jämnstora , väger nästan samma sak alla 9!
 
Tålmodiga Paddan!
 
 
Mayas växer också bra, men de skiljer sig mer i utseendet då en del är mörkare och några andra aningen ljusare, men  ingen lika blonda som Paddans av naturliga skäl.då både mamma Maya och pappa Yogi har mera färg.
Jag har även fotat Mayas valpar, de blir redan en vecka imorgon!
 
Mayas valpar 6 dagar
 
 
Imorgon är det dags att börja med välling i Paddans kull. Det brukar bli ett enda badande i vällingskålen, det är inte så enkeltt att förstå att man skall äta i den stora skålen, utan det brukar bli tramp med tassarna i vällingskålen, eller så brukar de kliva runt i skålen....men alla är barn i början, efter några dagar står de runt skålen och äter så fint och det låter så gulligt när de alla smackar i sig av den goda vällingen.
 
Våra kommande valpköpare kommer ta  jättebra hand om sina nya fyrbenta familjemedlemmar det känns  som jättefina goldenägare. Ett xtra stort tack till Maira och Jaanus som kom med en bukett tulpaner, i färgen YELLOW  = )  Tack snälla ni och verkligen roligt tänkt att komma med gula tulpaner. Jag uppskattar verkligen  sådana överraskningar = )
Vi har bokat in "vår husveterinär " Sanna som skall komma och besikta dem och vaccinera dem, tiden
går så snabbt så det är lika bra att ha det inbokat och klart i god tid.
De är registrerade i SKK nu och jag skall hämta ut stamtavlorna nu i veckan. Mayas valpar har vi inte döpt ännu vi måste klura lite till på namnen på vår S-kull, men det är gott om tid de är ju bara en vecka gamla ännu. Mamma Maya sköter sina småttingar med glans så de är trinda och ökar fint i vikt och sover så nöjda. Om några dagar kommer de att öppna sina ögon och en ny värld öppnas för de små, att kunna titta!

Livat i lådan

Så här kan det se ut i valplådan:
 
http://www.youtube.com/watch?v=I8ND_ygRfwc&feature=youtu.be

Kusinerna har anlänt!!!

I söndags var det dags för kusinerna att göra entré. Maya blev mamma även hon för första gången. Och det som är så fantastiskt är att alla naturinstinkterna liksom bara finns där, så enkelt och naturligt. Inga profylaxkurser eller högar med böcker i ämnet som hos oss människor. De är så duktiga mammor, både Paddan och Maya. De pysslar om sina små och ger dem all tänkbar service : )
 
Mayas valpar
 
 
Vi har klippt klorna ännu en gång (görs en gång/vecka ) på Paddans valpar. De gillar det fortfarande inte men som med all träning får de ibland bara helt enkelt illa läget,
 
Paddans småttingar har börjat både skälla och yla, hur näpet som helst!
 
I morse när jag stoppade in huvudet i valplådan var alla snabbt framme och skulle nosa, sniffa och inte minst pussas. Kan man ha det mysigare?
 
 
 

Titta vi kan se!


Nästa kull på g.....

 
Till helgen är det dags för Maya att bli mamma. Hon gick  tom förra gången, men vi ville så  gärna ha valpar med denna Skånepåg "Yogi"/Ch Daintys Foregin affair, så det fick bli en tur ned till Skåne igen för ett nytt försök. Och minsann denna gång är hon absolut dräktig. Inte lika många som Paddan fick skulle vi tro, men i alla fall tveklöst dräktig = )
Här en riktigt söt bild på när hon tagit en låtsasvalp till sin säng. Snart blir det "äkta" valpar till dig Maya.
 
 
 
Paddans är så nöjda vilket de visar genom att vara tysta, d v s ingen som ligger och piper, de ökar jättefint i vikt och allt bara flyter på som i skolboken = ) Paddan är en väldigt avslappnad mamma, ligger  och sover  utanför lådan men är alltid i lådan när hon vet att de är hungriga eller bara behöver bli ompysslade en stund.
 
 
Häromdagen klippte vi allas klor, oj det var inge kul alls.....de kämpade emot och det kan jag säga, det var inte alldeles enkelt för de är starka de små och man vill ju inte ta i fö rmycker då de känns så små. Men till slut så med lite list och många klappar så lyckaes vi klippa alla 162 klor !!
 
Det är stor efterfrågan på valparna vilket är trevligt tycker vi så vi hoppas få ett bra valpköpargäng  som förstår vikten av att inte låte dem vara ensamma för länge samt att aktivera dem med träning/kurser etc och inte bara en valpkurs. Ser det inte mysigt ut i valplådan? Fläckarna är nagellacksmarkeringar, annars är det stört omöjligt att se skillnad på dem = )

Snart en vecka

Tiden går så rasande fort och lika snabbt växer och utvecklas de. Numera nästan lyfter dehela kroppen när de tar sig fram i valpådan, till helgen kommer nog de första stapplande stegen som tas på darriga lite ostadiga ben. Även ögonen kommer börja öppnas i nästa vecka, de blir så mycket mer personliga då !

Men jag kan inte annat än tänka vilken otrolig förmån det är att få följa en valpkull så här, de är så fantastiskt att ha den möjligheten.
Varje morgon börjar med att man stoppar ned huvudet i valplådan varpå de genast börjar ta sig fram för att bara nosa lite.
Sedan är det vägning, varje valp och varje morgon så länge de är så här unga. På lördag blir det premiär för kloklippniingen ! Brukar inte alltid vara så populärt, men nödvändigt, sedan blir det kloklippning en gång i veckan hela livet ut.
Det är flera familjer som är intresserade av en valp, men vi kan inte lova bort någon annat än till de vi redan träffat och godkänt. Men de familjerna är vi glada åt att ha som valpköpare, är säker på att deras resp. valp kommer få det jättebra. Vi hoppas att någon tävlingsintresserad familj hör av sig då det finns potential med tanke på hur lättdresserad Paddan är, följsam och en smart tjej. Vi vill gärna ha några fler som kommer aktivera dem ordentligt och gärna tävla oxå.om träningen går bra.
När Paddans valpar flyttat påbörjar hon och jag en tävlingskurs inriktad på lydnadsklass 2 och 3, skall bli spännande!
Visst är de väl jättefina ? !

RSS 2.0