Nu vet vi.....

Vilka som sparkat i Paddans mage ! Natten mellan 25&26/1 satt vi tillsammans med paddan och valpade. Hon var superduktig och hade väldigt lätt att valpa. Tror hon var i superkondis efter alla långpromenader vi går varje dag. Vi har nu fått inte mindre än 9 Rose- valpar 4 hanar och 5 tikar.
 
De äter och sover om vartannat, ökar jättefint i vikt allihopa och är nöjda och trygga valpar . Paddan är cool och trygg i sin mammaroll och allt går som i skolboken : ). Man njuter av att sitta i valprummet kan nog kika på dem hur länge som helst utan att tröttna! Hanarna ska heta: yellows först (så klart ) sen : Rose-Rebel, Rose-Replay, Rose-Runner, Rose-Rush och tikarna heter Rose-Rain, Rose-Relation, Rose-Ribbon , Rose-Romance, Rose-Roulette.Det känns som en sådan stor förmån att sitta här i valprummet och få vara med det här som tills för några månader bara var en tänkt stamtavla på en dataskärm och nu sitter vi här och njuter av 9 fina underverk och deras fina duktiga mamma paddan ; ),

det närmar sig.....

Idag var Paddans temp nere på 36,3 ett tecken på att det bör sätta igång inom ett dygn !
Den har legat så sedan lunch idag. Men än är hon lugn och äter sin mat så tja, vi vet inte mer än så. Men det brukar komma igång efter ett dygn när tempen gått ned så här lågt och stannar vid den låga tempen. Valprummet är förerett med nylackad låda, tidningar att ha i botten, filt att ligga på och ett 10-tal handdukar att torka de små torra med. Nagellack och antekningsbok finns oxå framplockat.liksom vågen och inte minst att vi höjt temperaturen i rummet ordentligt. Vi brukar alltid ha ganska varmt i vårt hus men nu behövs det ännu mera då de inte kan reglera värmen de första dygnen. Vi komemr lägga in bilder och lite info ungefär en gång i veckan på denna blogg så att ni alla kan ta del i Paddans valpkull.-

Paddan växer och växer och växer........

Jag tycker inte det var länge sedan hon själv var valp och nu är det dax för henne själv att bli mamma! Kika gärna in på valpbilden som togs av en fotograf från Kennelklubben då hon själv var valp. Ligger just nu på indeexsidan på www.skk.se det som handlar om årets registreringssiffror. Visst var hon söööööt !!
 
Igår när det var kallt så hade vi bestämt att alla skulle ha sina vintertäcken på sig. Detta använder jag endast om det är mycket,mycket kallt för de har ju päls med underull så det skall egentligen inte alls behövas , men en del av våra börjar bli lite gamla och stela och då har det blivit att vi investerat i varsitt vintertäcke.
När vi är i Sälen på ex. julen kan det vara runt 20 grader och då känns det inte fel att även de får ha ett varmt skönt täcke på sig. MEN...Paddan hade vuxit ur sitt...magen är för stor = )  Så hon fick byta med Olivia som har ett som gick att ställa om bättre.
 
 
 
Hundarna älskar snö  och vi med, så vi trivs utmärkt i det fina vintervädret allihopa.
 
Idag skall valplådan byggas upp i Jennifers rum eftersom hon flyttat till Sofies rum som hon skall få ta över när Sofie kommer tillbaka från sitt skidlärarjobb i Vemdalen i mitten på april och då skall flytta till egen lägenhet i Fredhäll som hon köpt fr o m mars. Så valparna kommer finnas i lugn och ro med sin mamma på övervåningen de första veckorna i ett stort rum.
 
Nedräkningen har verkligen börjat och det skall bli så spännande att se vad som blir, goldenvalpar ja det vet vi , men inte vilken sort och hur många.
Paddan var ju ensam i sin kull men  vi hade en kull welshvalpar samtidigt, så hon fick busa runt med de tre jämngamla welskillarna då. Men hon hade hela mamma Stellas matbar för sig själv, och därav kom ju namnet paddan...hon jäste så mycket och såg ut som en padda. Det blev svårt att ändra det namnet som hon kallats för sedan hon bara var en vecka gammal..
 
Vi skall så smått börja planera lite valpnamn det är dax för bokstaven R. Vi har haft några trevliga kommande valpköpare som tingat valp, känns jättebra att det är fler än vi som väntar valp och det har varit väldigt gulliga familjer som jag är säker på blir bra goldenägare framöver. Men som hennes mage ser ut så kommer vi ha utrymmer för ytterligare några valpägare..
På bilden syns Paddans runda valpmage.  Ibland kan man känna små sparkar om man lägger handen på magen och då blir man ännu mera nyfiken och ser fram emot att få träffa dem !
 
 
 
.

RSS 2.0