Nu har vi fått större !

Ikapp med att valparna växer och så sent som i morse höll på att klättra över valplådan har vi gjort en valphage som är större istället. Mandy och valparna verkar så nöjda så. I väntan på att vi byggde om åt dem sov de alla så gott i en banankartong om några veckor fyller nog en valp upp en banankartong helt själv. Nu blir det en liten paus i valpbloggen då vi inte är hemma utan lämnar över till gulliga valp och hundvakten Malin.

Mer och mer aktiva

Nu har de börjat röra sig ordentligt i valplådan de viftar lite på sina svansar och tar gärna kontakt och till slut somnar de nästan varsomhelst i vattenskålen t ex : )

Klart man måste få sova i sängen....

Kunde bara inte låta bli att lägga en av sötingarna i vår säng. Mysigt tyckte den och somnade nästan direkt. De flesta har idag öppnat ögonen - välkomna till en ny värld!

Vi njuter varje dag

 
bara av att sitta och titta på de små. De är så fina livskraftiga och allt är lugnt och fint i valplådan. Mandy är en fantastisk mamma som pysslar med dem och ger dem di så de alltid är mätta och belåtna. Högst 10 minuter vill hon vara ute och rasta sig sedan kallar plikten tycker hon och vill in igen. Men hon sover utanför valplådan och kopplar av där. Några av dem har så smått börjat öppna ögonen man ser att det blir en liten glipa där det glimmar till så om några dagar kan de se också. På lördag blir de 2 veckor gamla.

Nu har de så smått börjat öppna ögonen det glimmar liksom till lite i ögonvrån så snart så har de en helt ny värld att upptäcka !


Små tjockisarna

De har gått upp jättemycket i vikt på bara en vecka så inte undra på att de är så belåtna. Sover och äter och verkar så nöjda. Man ser när de kryper runt i lådan att de inte ligger lika platt längre utan att benen blir starkare så att de mera hasar fram. I veckan som kommer brukar de börja öppna ögonen och då småningom kunna ställa dig upp om än på vingliga ben . Igår var det premiär för att klippa klorna. Gick bra även om det kan vara lite svårt då allt är så smått. Men allas klor är klippta och de fann sig väl tillrätta med det oxå.
.
2013-06-16 @ 10:16:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mandy och hennes fräkniga småttingar

 
 
 
I lördags fick vi ett litet gäng mysigt fräkniga Welsh springervalpar. 3 killar och 2 tjejer tas så väl hand om av duktiga mamma Mandy. De har ökar fint i vikt och äter sig mätta och sover sedan tills de vaknar för att äta igen. Ännu är de både döva och blind och kryper bara i valplådan. Men vis av tidigare kullar vet vi alla hur snabbt de utvecklas så snart kommer vi ha full fart här hemma!
 
Rätt så avslappnad mamma, eller hur!
 
 
Det gäller att passa på! 
 
 
2013-06-12 @ 16:45:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Welsh valpat på gång

Tiden går så fort det känns inte så länge sedan vi åkte och parade vår fina goa Mandy och nu är det bara en vecka kvar tills det är valpningsdax! Ska bli så spännande att se vIlka de är. Welshar är ju så olika tecknade. Denna gången verkar alla bara vilja ha tikar man kan verkligen fundera på varför på en ras som welsh där hanarna är så trevliga. Vi får se vad som blir . Mandy är pigg och glad och sedan tidigare vet vi att hon är en fantastisk mamma !
2013-06-01 @ 08:02:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0