snart dax för flytt...

Om två dagar är det dax att inse att de nu är redo att flytta hem till sina egna flockar och att de då lämnar oss. Men det känns väldigt bra då vi känner att alla ni valpköpare kommer bli "världens bästa hem" för våra små guldklimpar Det är ett gäng underbara goldenvalpar som vi haft glädjen av att följa från att de bara vägde runt 400 gram och var både blinda och döva då de kröp omkring ivalplådan. Nu är det ett livligt glatt valpgäng som väntar på livet utanför valphagen fulla av livsglädje. Igår hade vi Mange Scmidt (sångare/artist på besök hos Mayas valpar de finns nu på you tube. http://sv-se.facebook.com/pages/Mange-Schmidt/52859657030
 
Och idag kom även senaste numret av tidningen Härliga hund ut, gissa vilken kennel reportaget är ifrån?? Jag vill tacka Maira för de proffsiga fina bilderna du delat med dig av, och proffsiga, ja det är det minsta man kan säga du e ju fotograf och bevisligen en duktig sådan. Lycka till nu alla Rosevalparna ! Än har vi två veckor kvar med Sunrosevalparna innan de blir flyttklara.

Filmstjärnor ?

Nä kanske inte riktigt så men imorgon kommer en svensk musikartist hem till Mayas valpar och ska spela in en liten snutt som ska finnas med på hans musikvideo. Lite kul är det ju faktiskt : ) i helgen som var har vi haft öppet hus för Paddans valpar oj vad kul valparna hade . Igår hade jag dem ute en stund i solen de jagade tafatt och hade himla kul. Men det var kallt så vi var bara ute en kort stund .

Mayas söner

Jag bara måste lägga in denna bild på Mayas fyra söner. Är de inte fina? Runda, trinda och välmående. Ännu finns det två guldklimpar kvar som inte är tingade.. På lördag kommer det 3 familjer för att träffa dem, jag tror inte de blir besvikna.....

Busungarna

Här är ett foto på köksröjande valpar. De springer hoppar jagar varandra hittar saker att leka med och drog iväg vattenskålen så den nästan välte. Man ser verkligen hur kul de har och att busa en hel timme är inget problem innan de så småningom blir sömniga. Till helgen blir det öppet hus för de som ska ha en av dessa  det blir inte lätt att inte bli förtjust i dem alla de är verkligen härliga charmtroll allihopa.  Även Mayas valpar har vuxit och de är med Maggan i köket och busar runt. En bättre uppväxt kan de knappast få kan jag lova. Av 6 valpar i den kullen finns det två fina guldklimpar kvar att tinga. 

Äter med god aptit

Numera äter bägge våra valpkullar på egen hand (tass? ) Men mammorna serverar dem fortfarande allas favorit, verkar inte finnas något som slår det och de hänger som klasar i sina mammors juver. Med deras vassa tänder gör det väl ont, men inte med en min visar tikarna det, utan står tålmodigt stilla och låter deras valpar dia.
 
På söndag kommer en familj och kikar på våra valpar, om vi bestämmer att de skall ha en av tikarna är alla Paddans redan bortlovade till jätterara hem som vi tycker i alla fall. Det känns så viktigt för oss att känna att alla kommer bli älskade och få leva ett liv som riktiga familjemedlemmar , vara aktiva och inte lämnas ensamma för länge.
I Mayas kull är det 2 hanar och en tik kvar att tinga men de är bara knappt 4 veckor gamla ännu  så det finns nog bra hem även till dem.
Paddans valpar brukar få härja runt i köket när vi är där, men bara två och två så vi kan studera dem lite mera. Har bokat tid för veterinärbesiktning och nästa helg skall vi chipmärka dem. Tiden går ju så fort, om bara dryga 2 veckor skall de börja flytta !!
Lite nytagna bilder på Mayas fina trinda valpar kan ni kika på denna gången = )

Paddans 5 veckor

Idag har det varit både kloklippning och avmaskning och veckovägning. Nu börjar de närma sig 3 kg. De är så goa och framåt allesammans. Nu busar de mycket med varandra och det finns ju alltid några kompisar som är med på noterna när de är så många syskon . Söndag morgon reser vi hem till Järfälla igen hoppas det kommer gå lika bra som uppresan gjorde. Har fått rapport från Mayas matte om att allt går jättebra även där de ser väldigt maffiga och trinda ut. 3 veckor gamla och man inser hur fort tiden går.