3 veckor idag

Våra welshar är nu tre veckor gamla redan. Vi har avmaskat dem idag och imorgon ska vi se om de vill äta lite välling? När vi skulle försöka fota dem var det cirkus, inte hade de ro att sitta  stilla inte! Tog 147 bilder och ja dessa är de bästa så kanske ni förstår att de inte var särskilt lätt att få de små vildarna att sitta stilla för fotografering ! Grabbarna är alla 4 på samma tikarna som var lugnare satt två och två men borde kanske gjort tvärt om? De är jättesöta alla våra valpar !
 
 
 

Sover så sött

Nu då jag varit borta tre dagar och är hemma igen så ser jag att de växt på sig på bara några dagar. Sovställningarna är så skönt slappa alla på sitt vis😊 Jag tror ni alla kan se på bilderna hur stora de blivit sedan de första bilderna togs. I går kväll hade en av welsharna tagit sig över kanten till valplådan och spatserade runt på golvet tillsammans med mamma vinna. Sånt har vi spikat upp en lite högre planka. Busig valp redan nu. Till helgen nu ska vi ha valpträff och tårtkalas med förra årets goldenvalpar. Ska bli trevligt att se dem igen som vuxna.

Olika

Så här ser det ut på morgonen när vi vaknar. Vinna är fröken perfekt har legat lugnt och stilla med sina småttingar och valplådan serier som att den är nygjord. Sedan har vi mamma fixa som möblerat om och brukar krafsa bland tidningarna och filten i en enda röra för att ha det som hon vill mera som en koja till sina valpar. Att det kan vara så olika 😊

Video på valparn

Här kan ni se våra ivriga valpar som undrar om inte mamma Vinna ätit upp sin mat och kan komma in till dem snart. Vinna står alldeles utanför och äter sin mat!
Se videon här: http://www.youtube.com/watch?v=8ojUlso25HQ

2 veckor

Idag är welsharna redan två veckor gamla och det är så skoj att se hur snabbt de kan ta sig fram i valplådan nu. På fredag morgon åker jag till Västerås för att jobba så undrar just hur mycket de växer på en halv vecka som jag blir borta . Mamma vinna sitter ibland och diar dem de hänger fast som små klasar och äter och ha de flesta har passerat ett kilo nu då vi vägde dem o klippte klorna .

Ögonen öppna !

 
Nu har alla våra valpar öppnat ögonen och är ju ännu sötare ! Har oxå bokat tid för valpbesiktningen och vaccinering samt beställt pass till de som flyttar till vårt grannland Norge. Men vi har inte alla grabbar tingade ännu så ingen tror det och inte vill ringa vilket vi varit med om. När alla är tingade kommer det stå på hemsidan. Längtar till valparna blir så stora att de kan få vara ute i gräset och leka om det blir så här fina dagar som vi har just nu. 

Nu händer det grejet

Ja igår blev goldisarna en vecka gamla och de utvecklas i raketfart kan nästan gå lite och det står nog inte på innan de också börjar öppna ögonen . Welsharna har börjat öppna sina ögon och snart får vi ögonkontakt med dem. Vi har klippt goldenvalparnas klor vilket gick fint. Har sänt registreringen till Skk med welsharna och snart gör vi samma med goldisvalparna. Det är vår Tulip kull ( det är ju onekligen tulpantider i april) hanarna ska heta yellows då först förstås men sen tulip-todo., tulip-tomix, tulip-tomorrow, tulip-tonight och tulip-towin. Våra tikar får heta tulip-today, tulip-tofind. tulip-tolove och tulip-toshare. Lite bilder från idag goldenvalpen som lagt sig tryggt att sova på mammas tass och welshvalparna som trängs trots att valplådan är jättestor med gott om plats!

Glad påsk !

I år blev det ingen påsk med skidåkning i Sälen för vår del men kan man ha det så mycket bättre än både golden och welsh springer valpar hemma? Man njuter av att titta på dem och ser hur snabbt de utvecklas. Vi har jättefina familjer som väntar på att de ska få komma hit och få hälsa på de små och vi är säkra på att alla vi lovat en valp kommer vara jättebra hundägare. Än är dock inte alla killarna tingade men så är de ju bara en vecka gamla våra goldis o welshvalpar.

welsharna 1 vecka !

 
När jag tittar på dem ser jag hur stora de redan blivit på bara en vecka. Mamma Vinna är en cool tik som pysslar med dem och ger dem massa mat, men hon följer gärna med ut en liten stund på en kortispromenad i "vår lilla skog" för att rulla sig i gräset och bara mysa ute en stund. Vi tar alltid med goldentiken Fixa så mammorna får en egen liten promenad i lugn och ro bara mammorna.
Jag förstår att alla ni som ska ha en av valparna verkligen längtar, men det är också bra att ha både sommaren och en valp att se fram emot.
Vi har planerat öppet hus, en för goldisarna 29/5 och en för welsharna.25/5, Återkommer om tiden, men eftermiddag i alla fall, det är jag säker på redan nu. Men har i tankarna att kanske ta hem ett par-tre familjer åt gången också ,  lite tidigare så ni får se dem lite mera. Men vi har insett att vi inte kan ta hem var och en enskilt som varit här förut för valparna orkar inte vara vakna så länge som det skulle krävas, och det är ju inte så kul att bara se på sovande valpar......men än proriterar vi i första hand de som är "nya blivande" valpköpare som vi inte träffat förut. När vi har öppet hus, ja då orkar de säkert hålla igång mycket mera.
Än är valparna både blinda och döva. Men i veckan som kommer kan det vara så att welsharna kommer börja öppna ögonen, det är så roligt att en dag se hur det börjar glimma till lite i ögonvrån, då vet man att det är på gång. Och då blir de mera som individer och ännu sötare-Hundmammorna äter redan nu ungefär dubbelt så mycket som i vanliga fall och mer blir det, det kostar på att dia sina valpar = )  T o m så goldentiken Fixa hoppade upp mot köksbordet och stal en macka idag, sånt har inte hänt innan, hon tyckte tydligen hon  ville ha en macka till efterrätt = ). Eftersom welsharna är en vecka nu så har vi klippt klorna på dem för första gången något som vi sedan gör hela livet på hundarna då blir klorna aldrig för långa utan förblir välskötta . Det gick bra även om de så klart e lite pillrigt men med en vanlig nagelsax går det ändå bra
 

Ibland blir man överraskad

Idag blev jag verkligen glatt överraskad. Det kom ett blombud till oss och hade med sig en ljuvlig mor och barnbukett dvs en stor rosa bukett som sitter fast i ett band till en lite en mindre bukett.
Den är så fin och vi fick den från våra gulliga blivande valpköpare Nina och Henrik som väntat på en Fixadotter. Härligt att hon fick så ni kan få en av prinsessorna! Fixa lade sig en stund och vilade utanför valplådan, det ser väl ganska coolt ut, inte sant?
Valparna tar sig fram i lådan väldigt snabbt nu och verkar väldigt starka. Vikten ökar fint på alla valparna både goldengänget och welshgänget. Idag tog jag ut bägge mammorna på en liten vända i vår lilla skog så de passade på att njuta och rulla sig i gräset och kopplade av en stund. De är så härligt hur allt bara fungerar med bägge kullarna och deras duktiga mammor. Idag fyller Kittys första kull 10 år och på fb har jag länkats till både Diesels och Derbys familjer. Tänk att det gått 10 år sedan vi lärde känna dem! Så roligt att få följa dem och veta att de har fått så bra liv. Nu avslutar jag med att lägga in lite dagsfärska bilder på våra söta valpar och deras mammor 😊
 
 
 

Räcker inte till alla igen.....

 
Alltid roligt att få valpar särskilt då det är pigga små krabater med duktiga mammor. Att vi har flera trevliga valpköpare är även det trevligt MEN för några är könet ett viktigt val och då kan vi bara precis som med welsharna säga att set tyvärr blev för få tikar så det räcker inte. Önskar man kunde beställa men så fungerar det tyvärr inte. Om det är någon av er som önskat en tik men som kan ta en hane istället så låt oss veta det så snart som möjligt.Vi vågar än bara lova bort 2 tikar och 2 hanar då de är nyfödda och vi vill se att allt går bra men om ett par dygn så vet vi för då är nog faran över vilket gäller alltid alla nyfödda valpkuklar att risken är störst de första dygnen. Ni som betalat in handpenning redan ni har i alla fall en av Fixas fina valpar!

Måste ju dela med mig

Av hur fina valparna är! De har gått upp mycket i vikt och de närmar sig ett halvt kilo näpet inte sant?
 

Snart så....

Nu har goldentiken fixas temperatur sjunkit och om den ligger kvar så kommer sannolikt valpningen  igång inom ett dygn . Hon är jättetjock så det vore skönt för henne tror jag. Men hon har hängt med utan problem på långpromenaden i det fina vädret idag.  Welshvalparna är så goa de äter och smackar och sen sover de tryggt intill sin mamma vinna som tar hand om dem så bra . Hon putsar dem och lämnar dem inte många minuter för att rastas. Alla valparna har gått upp fint i vikt oxå. Vi har döpt dem idag och skickat registreringsunderlaget till hanhundsägaren och så klart betalat parningsavgiften så att de blir registrerade i kennelklubben. Welsharna har namn från orter i Wales eftersom rasen härstammar från Wales och eftersom vår stamtik mandy egentligen heter g guest forever så har alla våra welshvalpar förnamnet guest in - och då kommer då orterna. Denna gången kommer  hanvalparna att heta yellows guest in Rhyl, y guest in Dolgarrog guest in Coelbren, Guest in rowen. Tikarna heter Y guest in  Carmel , guest in Blainn, y guest in Abergele och y guest in Llan Wnda. Jag tror de flesta av våra valpköpare kommer kalla sina valpar för andra namn 😉 vår egen Vinna heter t ex Y guest in carmarthen 🐾

Räcker inte till alla....

 
 
 
 
 
inatt valpade welshen Vinna och som med allt annat som rör Vinna gick det
enkelt snabbt och smidigt. Inte
mindre än 8 valpar som pysslas om så fint av duktiga vinna och de sover tyst och lugnt vilket visar att de är mätta och belåtna . Vinna vill inte lämna dem alls knappt ens för att själv kissa ute.
så roligt att se hur olika de är
tecknade. Vi vet nu att tikarna inte räcker så vi hoppas att ett par av er kan ta en av vinnas söner istället . De är ofta väldigt snälla och vänliga och storleks och viktmässigt skiljer det sig väldigt lite . Ni som i första hand önskat en tik fundera om ni kan ta en av grabbarna istället då vi godkänt er och gärna har er kvar som valpköpare . Efter helgen vet vi lite mer då en av våra gamla valpköpare ska ha antingen en welsh eller en golden beroende på vad fixa får. Kika lite på fixas mage jag gissar det är en ojämn kull till antalet då det buktar ut lite mer p ena sidan. Och kolla på  rödvita små underverken de är bara sååååå söööööta!
 

Förberedda

 
 
Nu har vi gjort iordning varsin rymlig valplåda, tagit fram vågen och nagellack så vi både kan väga och märka dem vartefter de är födda. Våra blivande hundmammor lever sina liv ungefär som vanligt men är lite lugnare och tröttare precis som vi människor när vi är gravida den sista månaden. De äter i med god aptit och snart ska jag iväg på långpromenad med alla våra 7 hundar men det är nog många många. fler om jag kunde räkna valparna i magen 😊welshen vinna lyxar till det med frukost på sängen 👍

Det sparkar !!

 
Igårkväll låg jag i soffan och kände mig bara eländigt förkyld. slötittade lite på tv i världens mysigaste sällskap de vill så gärna vara nära där
man själv är. 
En stund senare kände jag på vinna och fixas magar där det nu rör sig och sparkas för fullt ! Man blir så nyfiken vilka är ni därinne ?? Det är så härligt att bara känna de här små sparkarna så man bara ler. På bilden funderar nog vinna på vad jag egentligen pysslar med? Fixa visar hur rund hon är. Nu är det faktiskt bara drygt en vecka kvar så på söndag ska vi ställa i ordning valprummen 😊
 

RSS 2.0