Fina pappa Malte

Jag bara måste lägga in en bild på Fixas fina fästman kallad Malte till vardags, 
Fixa och Vinna lever sina liv ungefär som tidigare men med ett stort undantag för Vinna. Hon brukar i vanliga fall hoppa över alla barngrindar vi har hemma....men nu har hon gett upp....det går inte längre nu när magen blivit större och hon tyngre.  Men hon har idag ändå varit på rallylydnadskurs med Jennifer och  hon bara älskar det, riktigt lycklig blir hon när de tränar.
 
.

knappt 3 veckor kvar nu !

 
 
 
 
 
                                          
   
Idag har jag gått stavgång med alla 7 hundarna efter att ha suttit på goldenklubbens fullmäktigemöte och dessutom lyssnat på fördrag så var det skönt att komma ut på hundpromenad det fina vädret. Har haft en blivande valpköparfamilj på besök också. Jag lovade lägga in lite bilder så ja de här är tagna idag med knappt 3 veckor kvar till valpningen !

Nästa tjockis = )

Jag kunde inte fatta varför welshen Vinna låg precis intill soffan och morrade när de andra hundarna kom för nära. Mår hon dåligt och vill vara ifred tänkte jag samtidigt som jag tänkte att det faktiskt är 3 veckor kvar innan hon skall valpa. Hm.....till slut såg jag anledningen..... det hade hamnat en bit av en macka under soffan. I vanliga fall har hon inga problem att krypa under och få tag i den....men nu! Hon har blivit för tjock om magen lilla stumpan ! Tur nog så kunde jag krypa ned och ge henne den för henne värdefulla mackan = ) Och de andra slapp hålla sig ifrån, så slutet gott allting gott. För övrigt går dagarna snabbare och snabbare nu känns det som ju närmare valpningsdagarna vi kommer. Försöker träffa familjer som vi tror kan vara bra hem åt en av våra valpar. Det är onekligen spännande även för dem att vara med och "vänta valp" Tiden att få hem sin valp kan knappast vara bättre än 6-7:e juni ungefär. Nästa blogguppdatering skall jag försöka få till en bild på de blivande mammornas magar där vi inom någon vecka nog kan börja känna små sparkar !!

Valpar i magen : )

 
Nu råder det ingen tvekan ; Goldentiken Fixa har valpar i magen !! De blir leveransklara omkring 6;e juni . Vi är även säkra på att vår welshtik vinna oxå ska ha valpar samtidigt. Vi har haft några jättebra trevliga blivande valpköpare här på besök redan men med tanke på de runda magarna kommer vi tveklöst kunna erbjuda fler familjer en valp till sommaren från oss.

tillbaka i verkligheten igen

Nu har vardagen kommit in  igen. Vi hade både gamla och blivande valpköpare  till hjälp med att ta hand om våra 7 hundar då vi åkte skidor i St Anton nu på sportlovet. En fantastisk vecka med strålande sol från en klarblå himmel och vita alper med bra backar  har vi ju inte varit särskilt bortskämda med . Härligt att göra något annat emellanåt,! Hur mycket vi än älskar åra hundar behöver man nog komma bort ibland och göra något helt annat med familjen. Så vi är  verkligen tacksamma för all l hjälp vi fått. Och hundarna har trivts så bra och familjerna som hjälpt till har också tyckt det varit kul.med xtrahundar.
Goldentjejen Fixa ser redan rund ut ! Och welshen Vinna har rosa tuttar,det första tecknet man kan se att de är dräktiga, så ja, vi tror att bägge tikarna är dräktiga. Så spännande ! Vi börjar bli riktigt "valpsjuka" nu,
Idag har  Vinna varit på rallylydnadskurs, så länge hon inte är för tjock så  kan hon ju tränas lite. Men Jennifer som är den som tränar och tävlar Vinna i det har även börjat skola in goldentjejen Paddan (Fixas storasyster )  nu så att hon får ta över som tävlingshund när Vinna kommer gå på "mammaledigt" inom en ganska snar framtid. Bägge tyckte det var jättekul på träningen idag och Jennifer fick en massa matnyttiga tips  för det fortsatta tränandet/tävlandet..
Några familjer har hört av sig om valpar, både golden och welsh vilket vi tycker är jätteskoj att lära känna dem innan tikarna får sina valpar. Då får de blivande valpköparna vara med och vänta valp = )
 

RSS 2.0