Bara en vecka kvar

Innan det börjar bli dax att låta de rödvita börja flytta till sina egna familjer där de med största säkerhet kommer bli en del av familjen och högt älskad. Vem kan motstå en sådan här fin krabat ?

Öppet hus

I söndags hade vi öppet hus för de blivande welshägarna. Det bjöds på kanonväder och valparna var nyfikna och gillade att många hade skosnören att dra i : ) . När valparna började bli trötta fikade vi på uteplatsen och pratade och jag svarade på frågor . En väldigt trevlig eftermiddag för både oss och de fyrbenta.

Ute

Nu när vädret är så fint kan valparna vara ute nästan hela dagarna och hagen har vi gjort ännu större. Roligt oxå att mammorna kommer så bra överens att de hjälps åt med matandet vilket inte bekommer valparna det minsta 😊

Många frågor....

Lika bra jag stillar er nyfikenhet om vilken valp som blir just er. Ju äldre se blir desto lättare blir det att se om någon/några av dem utmärker sig. När det gäller welsharma ska hanhubdsägaren hit och titta också Sen vill jag så klart veta vad ni själva tycker utifrån öppet hus. Men... Senast INNAN veterinären kommit hit skickar vi mail om vilken som bör er. Att vi lägger gränsen vid INNAN veterinärkollen har att göra med OM det är någon med fel på så vill inte veta vem och sen fördela ut dem. När vi gör så här vet vi inget om ev dolda fel.

Ute

Idag har valparna varit ute en stund. När vi har dem så här tillsammans får de massa nya kompisar att busa med. Inomhus har de varsin hage . Vi har köpt massa nya valpleksaker åt dem på hundutställningen i Hässleholm där jag jobbade i helgen som var.. Lägger in lite gott o blandat bl a en valp som roar sig med att ha dragkamp med min tröja aja baja 😉

Chamionpappa

Idag gratulerar vi goldenvalparnas pappa "malte" som blivit svensk utställningschamion och dessutom grupp-4 i fågelhundsgruppen👏

Welshfint oxå

 
 Nu äter de mat tre gånger per dag. Det märks de tycker filten e för varm att ligga på men nystädat och fint ja då kan man ju sova var som helst .

Städat hos welsherna också-

 

Nystädat

 
Och fint hos goldenvalparna för minst 3;e gången idag . Håller förhoppningsvis ett litet tag till. Tar en bloggpaus innan det är dax att röja his welsharna. Nu börjar jobbet kring valparna även om det är väldigt roligt för det mesta . Till helgen flyttar de ned till nedervåningen de behöver få lite större och sen luktar det inte så gott när vi sover i rummet bredvid de e ju liksom inte rumsrena direkt🐾valparna är väldigt snälla och föodligen väldigt nöjda med tillvaron vilket känns väldigt bra. De är också väldigt hjälpsamma när jag städar i hagen, tror ni förstår 😊

Större "rum"

Nu har vi tagit ned valplådan och byggt en hage åt valparna istället. Så nu har de större plats att leka på. Valparna är nyfikna och framåt och våra  valpköpare önskar att det snart vore juni. De slukar i sig sina måltider med god aptit. Otroligt nog blir welsharna fem veckor imorgon. Då är det dags
 
för avmaskning och kloklippning igen.

Tror några längtar

Imorgon kommer några av våra blivande goldenvalpköpare och hälsar på de här gullhundarna är rätt säker på att de längtar efter
morgondagens besök och det blir även andra halvan av valpköpare på söndag eftermiddag. 
 

Den som väntar.....

4 veckor och vi har 8 så här fina sötingar.
 

Ny skål

Idag har vi gett valparna en stor rund valpskål att äta i. Meningen är att de ska stå i en cirkel bredvid varandra och äta. welsharna fick sitt första torrfodermål som de åt upp till sista smulan. Men att stå fint i en ring blev det liksom inte . Det finns en skål där under alla valparna som t o m ligger mitt i skålen . Men övning ger färdighet så de lär sig nog de med .
 

Frukost på kenneln

 
Ja tur de får bättre "bordsskick " framöver 😊 tro det eller ej men under alla welshar finns faktiskt en matskål. Imorgon byter vi till våra runda skålar där de står i en ring och äter men det brukar bli vällingbad ändå... Tänk att welsharna fyller 4 veckor redan imorgon ! 
 

Valpträff i dag

 
Idag hade vi träff för förra årets welshkull. Flera av dem var riktiga naturbegåvningar i spåret och alla såg riktigt fina ut och var så trevliga. I morse hade Sofie goldenvalpmys i sängen i sällskap av  mandy som intagit bästa platsen i sängen. På kvällen hade vi en trevlig familj här som sista goldenvalpen ska få flytta till. 
 

Goldisarna 3 veckor

Idag är det goldenvalparna som är 3 veckor gamla. Avmaskning, kloklippning och vägning står på programmet och valpmys förstås men den biten är ju något vi har förmånen till varje dag!
 

Skönt ???

Vinna gick in till goldenvalparma och funderade nog över hur goldenvalpen egentligen kunde sova med vattenskålen som huvudkudde???
 

Vällingdax

 
Idag hade vi valpträff för förra årets goldenvalpar. Så fina och trevliga de var och riktigt duktiga att spåra också. Idag var det oxå dax att introducera välling till welshvalparna. Det blir onekligen så att det blir lite bad i skålen oxå men  jag höll upp den lite så det var mest framtassarna som blev doppade och inte hela valpar. sötingarna lyckades hyfsat bra men mamma är ändå bäst !

RSS 2.0