Vällingdax

igår fick welsharna smaka på välling det tog lite tid innan de ätit upp. Idag slukade de i sig all välling snabbt som tusan! Gott minsann tyckte de alla. De utvecklas mer och mer för varje dag och har börjat leka lite med varandra. De är så himla fina🙂 Nästa helg är det dax för leja att valpa . Paddans sex valpar mår jättebra men det räckte ju inte så långt med bara 6, trist då hon hade 10 i magen men sånt händer ibland. Vi håller i lugn och ro på att kontakta valpköparna då vi vill veta om ni kan ta från leja om det
inte räcker från paddans valpar? Och ni som hälsat på leja skicka gärna ett mail och bekräfta att ni är aktuell för en valp. Tror tyvärr jag inte hittar ett mail från en familj som besökte oss den 17/4 😬. 
 

En liten video från idag!

https://www.youtube.com/watch?v=oLri0kVtoWY

3 veckor redan

Nu är welsharna redan 3 veckor gamla..vi har vägt dem och de är riktigt rultiga. Vi har gett dem ett par små bollar men de har inte riktigt klurat ut vad man gör med dem. 
 
 

Fått större o väntans tider

Nu har valparna börjat höra : ). Och idag var de nästan på väg över kanten på valplådan så vi har byggt ut åt dem. Paddan tar det lugnt men det börjar märkas när vi är ute att hon inte är så sugen på att gå på hundpromenad längre. Kanske inte så konstigt med den tjocka magen. Syns på hennes ögon oxå de hänger lite så man förstår det är dax och det är det ju på söndag om hon går exakt 9 veckor vår goa fina padda.
 

2 veckor idag

idag fyller valparna 2 veckor och väger nu över ett kilo .De har öppnat sina ögon men börjar nog inte höra förrän om nån vecka. Men de känner på lukten när mamma kommer in i valprummet då rör de sig som små yra troll och tycker inte mamma kommer in i valplådan tillräckligt snabbt !   Se sover gärna lite huller om buller ! När det gäller paddan s har vi byggt klart valplådan och bäddat fint med ny filt . Om mindre än en vecka vet vi vilka som sparkar därinne ! Vi är många som både är nyfikna och som längtar !
 
 
 
 
 

Spännande !

Här är länken till vår duktiga juni som ammar alla sina 6 valpar. Lyssna hur mysigt det låter när de äter. https://youtu.be/gT6c19xcTmk (kopiera och klistra in länken) Sen har vi förstås paddan som är planerat till valpning nästa helg. alltid så spännande att få veta vilka de är som finns där i magen? Det är jättestor efterfrågan på goldenvalpar oxå så tycker synd om de som inte hunnit tinga valp då risken att bli utan är stor.
 

Kloklipp & lite magont

 
 
För ett par dagar sen hade vi första kloklippningen. Det gick bra men känns ju väldigt pyttigt med deras små tassar. Igår kväll hade vi en valp med magont så satt halva natten och masserade den lilles mage. så skönt när det släppte och idag mår alla bra igen och har fått en ny fin filt att sova på.

Älskade efterlängtade valpar

Igår var våra welshvalpar en vecka gamla så det börjar bli dax att dela med sig lite av sötingarna. Imorse när jag stoppade ned huvudet bland alla valparna som låg och sov så gott kände jag mig så lyckligt lottad att få ha denna förmån att följa en valpkull så här nära. Alla är tingade till bra hem och det känns som att de som det inte räckte till har tagit sig an tipsen vi gav om ett par andra kennlar och fått tinga valp där. Helt galet många samtal och mail från hela Sverige vilket innebär att det råder welshvalpbrist! När det gäller Juni så är hon en suveränt duktig mamma, hon har verkligen tagit sig an den nya rollen på ett imponerande vis så trygg och vet exakt vad hon ska göra det liksom bara fungerar! Våra bägge goldentikar är dräktiga och vi har haft hem några familjer dom tingat varsin valp. Om mindre än 2 veckor är det dax för Paddan och två veckor senare är det Leias tur. Jag lägger in ett par welshbilder tagna när de bara var någon dag gamla och sedan bilder från i morse ! Det går så fort.
I morse började en av valparna att lyfta magen från marken och inte bara åla fram så det dröjer nog inte många dagar innan se börjar stå upp på vingliga ben! 
 
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bästa platsen!!
 
 
 
 
 

RSS 2.0