Busvalpar

Nu är valparna 4 veckor gamla och har börjat få små tänder. De har börjat busa med varandra och leker lite med leksakerna de fått i valphagen. Alla går nu rätt stadigt och idag har vi serverat dem en smakportion av torrfoder utöver vällingen .
 

Fått större nu

valparna växer och utvecklas snabbt nu. Här är ett foto från första kvällen i ett "större rum". Egen vattenskål har de oxå fått. Juni får nu följa med på hundpromenaderna men sköter valparna exemplariskt så de är så nöjda så. Ibland hör vi små gläfsanden och tendenser till svansviftningar. Inom en vecka är det dax att servera välling det brukar vara en upplevelse i sig då de i princip badar i vällingskålen.
 

Titt ut

Nu har valparna öppnat sina ögon och en ny värld har öppnats för dem. De har även börjat halvgå lite om än på darriga ben och bara nåt steg i taget men snart har de hittat balansen och det kommer bli mer livat i lådan.
 

1 vecka igår

Tiden går så snabbt och de växter i synnerhet en av killarna som är som en liten bulldozer ! Vi väger gänget varje dag de första två veckorna . Nu har vi betalat alla parningsavgifter och fått registreringsundelaget påskrivet så vi kan skicka in till SKK för att få valparnas stamtavlor. 
 
 
 
Vi har oxå bestämt dag för öppet hus söndag 18/6 kl 14.30-16.30 så skriv gärna in det i agendan redan nu ni som är klara som valpköpare till en junivalp 🐾

Junis valpar

Här är en länk till en film på valparna, kopiera länktexten: https://youtu.be/9cTI14BIO2M

Sju sötingar

i tisdags kväll kom första valpen och juni hade full koll och tog så väl hand om dem vartefter de föddes. Vi vet ju att de tre första dagarna är de mest kritiska men man vill ju alltid tro att inget ska kända när de kämpat sig fram en hel dräktighet. Men verkligheten var en annan några av dem kom aldrig igång med att äta och trots att vi provade att ge dem i nappflaska så somnade de in. Ledsamt men nu har vi lagt detta bakom oss och njuter istället av de fina matglada valparna vi har😍 I stort sett är alla tingade förutom en tik som vi gärna vill ska komma till någon som både vill träna och tävla henne framöver.

RSS 2.0