Valptitt

Idag har vi haft våra blivande goldenvalpköpare på besök. Det var efterlängtat förstår jag! Valparna blev ompysslade och då de är så sociala älskade de allas uppmärksamhet.
vi gick igenom lite information och jag visade saker som kan beställas och där en del saker är nödvändiga .
Våra gulliga valpköpare tog med sig både kisstidningar tuggben till valparna blommor och fikabröd. Verkkigen uppskattat 🤗  
Med det här fina vädret kan de vara ute en stor del av dagen vilket är härligt för dem alla. Tidigare på dagen var vi nere och lät dem som inte diar eller löper simma ett tag . 

Öppet hus bara för de som tingat valparna !

Hej ! Dumt kanske men jag hade inte en tanke på att det kunde uppfattas som att öppet hus var till för alla som läst bloggen😬😬
Det är bara för er som ska ha valpar från våra kullar vi har nu. 🐾🐾🐶🐶

Morgonstund

Varje morgon flyttar vi ned welshvalparna till goldenhagen och de har verkligen roligt tillsammans och busar runt allihopa! Livet är en fest 🐶🐾 Efter en lekstund somnar de alla nöjda. Sen får de vara ute i utehagen medan vi får röja och göra fint hos dem igen . Igår hade Jennifer en mysig stund med en av welsharna som somnade i hennes knä och sov jättegott där i minst en halvtimme. Jennifer hade inte hjärta att väcka den utan satt stilla så den lilla kunde fortsätta att sova så gott.
 
 
 
 

Dagstidningar !!

Hej ! Vi vore tacksamma om ni som kommer hit på öppet hus kan ta med er tidningar som det går åt en hel del sv. Inga reklamblad o liknande utan tidningar vi kan använda som kisstidningar i valphagen. Tack på förhand !

Kan man ha en bättre morgon ?

 
På dagarna är valparna antingen ute i hagen men imorse var det lite för kallt så vi tog ned welshvalparna till hagen vi har i köket så de fick leka med goldenvalparna. De har så himla kul tillsammans och ibland kommer papillonen chanelle in och leker med alla valparna. De har gott om sovplatser men trängs gärna i ena hundsängen . Sötingarna som ger oss en morgon full av glädje  ❤️❤️
Liten stund av egen tid får de förstås oxå. Om vi sitter och tittar på tv tar vi gärna varsin valp i knäet en stund oxå vår sk tv-valp ❤️🐾
 

Trevligt valpköparbesök

Idag kom de sista av våra valpköpare på besök. Xtra välkommet var att de bjöd på en chokladask goldenfärgad samt tuggpinnar till hundarna. Tack tack det var uppskattat : ) Nu är alla tider för valphämtningarna klara oxå. Idag fick goldenvalparna vara ute hela eftermiddagen och sen fick de flytta ned till köket där vi gjort i ordning deras nya hage. Welshvalparna får flytta in i goldens förra hage innan det blir dags för dem att flytta ned i nästa vecka.

Trångt vid matbordet !

Sedan en tid tillbaka sitter mammorna upp och diar sina valpar som hänger som klasar i tuttarna. Att ta hand om valpar utvecklas även det. Jag är med i en del uppfödargrupper och nu har vi testat lite nytt hittills med positivt resultat . Det första är att ha en uppblåsbar babypool istället för en valplåda i trä. Så himla mycket bättre , lätt att göra ren, mjuka kanter ingen klämrisk och tar nästan ingen plats i förrådet. Det andra tipset vi provar är att låta de kissa o bajsa i en kisslåda! Och ja även det verkar fungera i alla fall någorlunda. Men har nyss ställt in lådan så att de lyckas de flesta gångerna får vi vara nöjda med .

Goldenvalparnas fina pappa fyller år

Häromdagen fyllde goldenvalparnas  fina pappa Robin 7 år. Visst är han fin? goldenvalparna har fått lämna valplådan nu och fått en hage. De kan äta duktigt numera utan att lägga sig i vällingskålen och de får även ett mål torrfoder om dagen nu. Welsharna äter ännu bara ett vällingmål men de är ju några dagar yngre oxå. Vi har börjat möblera om i köket nu helt valpanpassat vilket gör vårt eget område mindre men vad gör man inte för valparna ?
vi har bokat veterinärtider för valpbesiktning och första sprutan samt skickat in goldenvalparnas registering till kennelklubben.  Welshnamnen är inte riktigt klara ännu. Alla valparna har nu fullt av leksaker men de brottas hellre
med varandra 😀.  
 

Nedräkningen har börjat 🐾🐾🤗🤗

 
Jag förstår att nedräkningen tills ni får hämta era fyrbenta familjemedlemmar har pågått en tid ! 
Själv var jag bortrest i fyra dagar och vad de hade växt ! 
Valptittshelgen är inbokad i era agendor gissar jag ? Lördag 29/6 kl 14.30 är goldisarnas ägare välkomna och dagen efter dvs 30/6 är det Welsharnas ägares tur, samma tid dvs 14.30.
 
ett par veckor senare börjar det bli dax för er att få hämta. Goldenvalparna får börja flytta onsdag 10/7 och vi tänker oss att de med längst resa får bestämma dag och tid i första hand. Onsdag torsdag och fredag är det ok att hämta er goldenvalp på i första hand. Tidigast kl 11 får de börja flytta men vi tar det när ni kommer hit på valptitten men bra ni kikar i era agendor vilken av dagarna som kan passa er bäst. 
Söndag 14/7 är det dax för welsharna  att få börja flytta. Vi tror det blir utspritt söndag måndag och tisdag men även här de som reser längst får välja i första  hand . 

De växer för varje dag 🐾

Nu har welshvalparna fått en ny större valplåda . De växer på sig och har den mest exemplariska mamman som går att få. På måndag är det dax för deras första vällingmål. Goldenvalparna har fått sitt första vällingmål vilket delvis innebär vällingbad 😊 men de lär sig snabbt ! Vi kommer oxå introducera visselpipa i samband med måltiderna så att det ska underlätta inkallningarna för er valpköpare. Plötsligt hade en av goldenvalparna krypt in under filten så bara huvudet stack upp . Söt inte sant? 
 
 
 

Ögonen har öppnats

Golden har hunnit bli två veckor gamla och welsharna är snart två veckor. Bägge kullarna har nu öppnat ögonen och kliver runt lite i valplådan. De har alla fått små halsband så vi kan skilja dem åt på ett enkelt vis. En av welshvalparna lyckades ta sig över kanten så nu har vi beställt hem en med högre kant . Att det var just en Welsh förvånar oss inte det minsta 🐶😂 vi vägde goldenvalparna igår och en tom somnade på vågen .

RSS 2.0